Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

16.4.2014

Laumamme "hieman" suureni :)

Piti kirjoittaa treenipäivitystä, mutta koska me vähän laiskoteltiin sen osalta mun pitkän työviikon takia niin ohjataan ajatukset suurempiin asioihin niin ei tule niin huono omatunto ;) ?
(tehtiin me keppi-ilmaisuja ja perusasentoja, mutta eteenmeno jäi ihan kokonaan..)

Laumamme tosiaan suureni kun Aada pyöräytti Dagdahoffin B-sarjan maailmaan maanantaina 14.4.2014. Synnytys kesti noin 12 tuntia. Mielestäni antamani Facebook päivitys kuvastaa hyvin tapahtumaa:

Ensimmäinen tuli kauhean huudon kera, yksi lentäen, yksi haukkuen ja ja ja..lopputulos on 11 pientä vahdinalkua kasvamassa Aada emon hoivissa. Oli kertakaikkiaan opettavainen, mielenkiintoinen, pelottava ja oksettava kokemus - kiitos Ate että koettiin yhessä :)

Eli siis 11 hoffipentua - hirmuinen määrä!!! (Heidi kiusasi koko ajan että 12 ja olikin sitten aika lähellä ja mä meinasin olla 100 € köyhempi kun oli veto päällä)

Jakauma tuhisijoiden kesken:

4 merkkiväristä urosta
3 merkkiväristä narttua
2 blondia urosta - joista toinen oikea Kiljusen herra, hirmuinen meteli kun sille päälle sattuu :D !
1 blondi narttu
1 harmaa narttu

Harmaa tosiaan värivirheellinen, harmi koska onhan se kaunis. Ihan normihoffi ja harrastukset avoinna, näyttelyissä vaan turha pyöriä.

Tässä Kiljusen herrasväki menossa eilen illalla yöpuulle:Aada vaikuttaa erinomaiselta emolta eikä meillä Aten kanssa ole vielä kovin suurta roolia pentujen hoidossa. Aluset vaihdettu sen 2 kertaa / pvä kun Aadalla vuotoa vielä. Imettää ja hoitaa hienosti. On se luontoäiti vaan jännä juttu, että jokin kertoo mitä täytyy vaan tehdä.

Synnytyksessä ekaa pentua autettiin kevyesti maailmaan, muutoin oltiin vaan pienenä apuna ja tukena, siirreltiin Aadan putsaamia tuhisijoita jne. Oli niin jännää (ja pelottavaakin) katsoa mitä tulee seuraavaksi, onhan pentu ok, alkaahan se huutamaan, riittäähän työntövoima.

Paksukaisia sieltä tuli, kaikki siinä 500 g ja yli.

Synnytys alkoi maanantaina iltasella ja klo 03.00 oli 8 pentua nähnyt päivänvalon. Tämän jälkeen Aada rauhoittui ja meni pentulaatikkoon imettämään. Ajateltiin että se oli siinä ja otettiin itsekin kahden tunnin unet. Kun noustiin ja Ate lähti viemään Aadaa ulos, olikin tupsahtanut kolme pentua lisää laatikkoon!

Kaikki ovat kovia liikkumaan ja myös protestoimaan kun jotain tapahtuu. Yllättävän lujaa pääsee jo tuollainen vuorokauden ikäinen pötkö. Nisälle pyrkivät kaikki, ketään ei ole tarvinnut avittaa.

Ihaniahan nuo ovat :). Aamullakin kävin jokaista "pusuttamassa" erikseen ja maiskuttava ääni oli niille selkeästi mieleen.

Meidän omaa laumaa on ollut hauska seurata miten suhtautuvat. Nismo ja Nemo eivät korvaansa lotkauta. Olisin voinut väittää että höristelisivät edes korviaan kun kuulevat pentujen piipityksen, mutta ei sitten minkäänlaista reaktiota. Hiski kuuntelee ja käy Atea tönimässä ikäänkuin sanoakseen että tuolla on jotain, oletko huomannut. Iita taasen yrittää etsiä pentuja ja vastaa piipitykseen kun sitä kuuluu. Rauhoittuu toki kun komentaa, mutta kauheasti kiinnostaisi. Varmasti yrittäisi ne pölliä jos pääsisi :D ! Kissoista Joe ja Joda ovat syväjärkyttyneitä ja Jästi ei meinaa mitään.

Aika ihanaa ja hassua jotenkin..oppii joka pvä jotain uutta ja on kyllä kiva tutustua 11 uuteen persoonaan, jokaisesta kuitenkin tulee omanlaisensa :).


Osa pennuista on jo varattu, mutta vapaitakin on - niistä lisää Atelta - kennel Dagdahoff.

1 kommentti: