Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

2.8.2012

Niiiiiiiin lomalla

Voi että - kyllä kesälomalla on ihanaa!

Me ollaan tehty vaikka ja mitä koirien kanssa! Nismo, Nemo, Hiski ja Iita ovat treenanneet agilitya, ajaneet jälkeä, Iita aloittanut keppiharjoittelun, kaikki ovat tokoilleet (myös Wilma) ja rallytokoilleet sekä tehneet saalisleikkejä ihan jokainen. Se mikä on kuitenkin kaikkein makeinta on se että mä oon ehtinyt lenkkeillä aivan ihanan paljon!!! Päivittäin on kertynyt paljon paljon kilometrejä ja useimpina päivinä niitä on tullut jopa 18 km / pvä joka on jakautunut kahteen osaan - toinen osa Nismolle ja Nemolle ja toinen Hiskille & Iitalle :)

Tässä Aten ottama tämän aamun lenkkikuva:

Kuva valehtelee kokonaiskuvasta sillä otimme loppuun n.10 METRIN juoksuosuuden kohti kuvaajaa :D . Ei tällä selällä, eikä ainakaan tällä polvella juosta asfaltilla sen enempää. Tuo lenkki"systeemi" eli talutusvyö lisä-selkätuella, joustohihnat ja hoffeilla valjaat on äärimmäisen toimiva systeemi. Tämä aamulenkki on n. 8 km pitkä ja sisältää monenlaista maastoa hiekkatiestä asfalttipätkiin sekä ylä- ja alamäkiä. Vauhti on erittäin reipas kävely jotta hiki tulee pintaan ja syke nousee. Hoffit menevät tuossa talutussysteemissä kuin unelmat ja on kiva liikkua kun kädet on vapaana. Joudun pitämään aina polvitukea lenkeillä ja vaikka se hiostaakin tuskaisesti niin tärkeintä on se että PYSTYN liikkumaan ilman kipua - oujee!

Tässä Nismon ja Nemon saalisleikkiä :D . Nauroin katketakseni koska Nemo ei ole kiinnostunut saaliista tuon taivaallista vaan juoksee ympyrää ihan onnessaan vaan juoksemisen ilosta.

Nismon ja Nemon saalisleikkiä

Laitettiin siis onkivapaan siima ja siihen ihana näätälelu.

Wilma ei tallentunut videolle, mutta tämä oli hyvä liikuntamuoto myös sille :) . Wilma kävi lääkärissä Skutilla ja sai lopun elämäkseen särkylääkkeet sekä arvion että elelee vielä vuosia lääkkeillä, mutta huonothan ne kuvat oli..molemmissa lonkissa nivelrikkoa, oikeassa enemmän. Tehostettu kipulääke menee nyt ja perjantaina lasketaan ja yritetään rakentaa lihasmassaa taas takaisin vapaana juoksuttamalla ja uimalla. Katsotaan kuinka meidän käy. Parannustahan ei ole, ajan ostamista tämä on..ja tänään oli huono päivä Wilmalla :( . Ilmeisesti liukastui aamulla ja oli kipeä. Taas katsotaan ja mietitään. Toivon kivutonta loppua, tuli se loppu sitten koska vaan. Hassu musta on ralleillut, tokoillut ja juossut pitkin metsiä ja pihoja onnesta soikeana..tietämättä lainkaan kuinka kovin me sen kohtaloa murehdimme ja kuinka rakas se onkaan.

Hoffien erkkari ja legendaarinen Tervis oli viime vkonloppuna ja meillä koko lauma mukana. Mainetta ja kunniaa ei tullut näyttelykehistä mutta pisteet Iitalle joka esiintyi kuin vanha tekijä :) ! Hiskille pojot tokosta sunnuntailta - kamala helle ja potkua riitti..harmillisesti vaan kaksi nollaa jonka johdosta kolmostulos. Meininki oli kuitenkin ihan eri kuin aiemmissa kokeissa - hyvä hyvä rakkaat mieheni :) . Kyllä se ykkönen sieltä vielä tulee!

Tervis vkonloppu oli täynnä naurua, iloa, yhdessäoloa, ystäviä ja tuttuja - KIITOS teille kaikille rakkaille jotka teitte vkonlopusta jälleen niin mahtavan :) !

Reissua pukkaa kun mennään kohti vkonloppua...Kuhmoinen, täältä tullaan!

Nyt mä menen takaisin lomailemaan - koirat ja mies kainalossa - kyllä elämä on mahtavaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti