Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

5.11.2012

Hallilla ja kisaturistina

Hiski oli lauantai aamuna lievästi sanottuna ihmeissään - Kati tulee meille vkonloppuaamuna aikaisin ja hän ei lähdekään mihinkään??!! Mitäs tämä on? Yleensä se on tarkoittanut sitä että stratataan yhdessä agikisoihin ja Hiski on se joka starttaa, mutta ei tällä kertaa. Oli Katin rotikan Pimun vuoro ja otin myös Nismon ja Nemon mukaan ihmettelemään kisapaikan hulinaa :) . Kati ja Pimu kurvailivat kaksi hyvää HYLkyä ja voi että kun ovatkin kehittyneet - radoissa oli menoa ja meininkiä! Nismosta ja Nemosta sain olla ypeä - siellä tepastelivat täpäköinä :) .

Uusi autoni oli tälläseen kuljetukseen + lauantaina hallitreeneihin menoon niin ihanteellinen! Tavarat ja koirat sopivat kyytiin ilman huolen häivää, tilaa oli paljon ja kaikki omilla paikoillaan :) !

Lauantaina siis kisoista kodin kautta ja hallille - Nismo ja Nemo jäivät mukaan kyytiin ja lisäksi nappasin Iitan ja Hiskin. Hiskillä aiheena sylkkärit ja poispäinkäännökset, meidän kakis kompastuskiveä kun röyhkeänä tulee vain päin eikä mihinkään käänny..mutta kas ja kappas, se vaan osasi ne? Ehkä se oli vaan hyvällä tuulella ;) ? Kulki muutenkin oikein hyvin ja vauhdikkaasti - keppien sisäänmenossa vaikeuksia kun ahdas kulma...Kauempaa lähetyksellä parempi, miten sen muistaisi ihan kisatilanteessa? Ei napsinut yhtään, harvinaista ;) .

Iita se vaan on niin ihana...se tekee 110% sydämellä ja tykkää ihan hulluna. Putkeen lähetyksiä kauempaa, sekä suoraan että mutkaan - meni lujaa! Se on huomattavasti Hiskiä nopeampi joka tuottaa mulle päänvaivaa kun ei ole tottunut. Eihän Hiskikään mikään lönkyttelijä ole, mutta Iita on kyllä nopea - hoffiksi. Tehtiin valssiharjoituksia paikaltaan ja putkesta, tulee hyvin ohjaukseen. Hyppytekniikkaan täytyy keskittyä, siinä on korjattavaa..rimat edelleen 25 cm, voisi vähän nostaa? A:lla alasmenoja, hyvin malttaa ja vaikuttaa siltä että on hoksannut homman - vähän liikettäkin mukaan eikä lähtenyt.

Lopuksi Nismo ja Nemo pääsivät myös hurvittelemaan - voi niiden ilmeitä kun hoksasivat pääsevänsä esteille! Molemmat tekivät radan pätkää ja yksittäisiä esteitä ja Nismo huusi taas mennessään mutta ohjautui ihan hyvin. Nemon kanssa tuli tippa linssiin...voi kun meidän yhteinen agilityura olisi ollut pidempi, voi kun polvi olisi kestänyt. Puristin ne molemmat syliini treenien jälkeen - ei siihen sanoja tarvittu, ne on niin rakkaita pieniä.

Muutoin me ollaan lenkkeilty, Nismo on tehnyt vähän rallya ja Nemo vähän temppuja..Edes märät kelit eivät ole Nismon ja Nemon lenkkeilyintoa latistaneet ja SportsTrackerin mukaan me paahdetaan aikamoisen hyvää vauhtia, perusmatkana joko n.5 km tai n. 8km, muutamia kertoja viikossa. Iita on usein liittynyt myös joukkoon :) . Se on kuin höyryveturi ja loppujen lopuksi selkeästi loukkaantuu kun ei saa puskea eteenpäin ihan hulluna.

Aten A-pentueesta Nemo (musta uros) on tullut visiitille..siinä vasta hauska koira, Iitan leikkikaveri ja lenkeillä ihan unelmatapaus! Hiski tuumasi että jos esittää ettei näe poikaansa niin sitä ei ole olemassakaan.

Työntäyteinen viikko tulossa, kaikkina seitsemänä päivänä. Illat täytyy tehokkaasti pyhittää perheelle, lenkkeilyyn ja kotihommiin - ei mitään ylimääräistä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti