Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

2.1.2013

Kuinka kävi tavoitteiden?

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA!!!

Nismo, meidän paukkuarkailija selvisi uudesta vuodesta erittäin mallikkaasti eikä panikointia ollut sisätiloissa juuri lainkaan - hyvä Nismo! Ja kiitos ystäville uudestavuodesta!  

Kuten aiemminkin, käydään tavoitteet ja toteutumat läpi...sekä tietysti asetetaan uudet tavoitteet!


NEMO - rakas lemmupoika

SUUNNITELMA 2012
Jatketaan samaan malliin kuin viime vuonnakin, mutta toivottavasti murehdimme vähemmän terveyttä ja oudot oireet jäävät pois tai saavat jonkin selityksen. Nemo rakastaa temppuilua, erityisesti etäällä tehtyjä kuten merkille menoa ja siitä ohjautumista yms. Liikunta on se ykkösjuttu, viime viikollakin lenkkikilometrejä kertyi sellaiset 35-40 km + vapaana juoksemiset pitkin metsiä ja peltoja :). Nemo huolehtii myös perheessämme siitä, että kaikilla on hymy herkässä. Sen innokas, jokapäiväinen energisyys ja lelun pöllytys saa kaikki nauramaan.

TOTEUTUMA 2012 Ensinnäkin hiphiphurraa - Nemo on ollut todella terveenä ja omituiset oireet katosivat pallien myötä, se oliko niillä yhteyttä vai ei - en tiedä, mutta pääasia että oireilut ovat poissa. Vastoin aiempaa tarkoitusta Nemo luonnetestattiin kesällä pistein 129 ja laukausvarma. Testi ja Nemon käytös olivat minulle erittäin positiivinen yllätys. Olen pitänyt sitä huomattavasti pehmeämpänä ja lällykämpänä kuin Nismoa, mutta potkuakin löytyi puolustuksissa ja kaikesta toipui nopeasti. Kotona lelussa roikkuva "terrieri" ei halunnut luonnetestissä edes vilkaista leluun..Toteutimme myös ahkerasti temppuilu "suunnitelmaa" ja ennenkaikkea liikuttiin ihan hirmuisesti! Ensi kesälle täytyy varmaan taas mietti pyöräilyä koska Nemon mielestä mun nopeinkin kävely on hidasta ja mun polvella ei juosta. Nemo ilahdutti myös parilla kaverikoiravisiitillä ja tottakai perhettämme aina yhtä iloisella olemuksellaan :) . Niin ja harrasti agilitya, kävi epiksissä ja hömpötteli esteillä sen verran ettei polvi ärsyyntynyt.  

TAVOITE 2013
Terveenä olo jatkukoon! Liikunta vielä entisestään lisääntyköön! Leikkiä, temppuja, leluja, yhdessäoloa, kyläilyä, kaverikoirailua, edustamista....siitä olkoon Nemon tämä vuosi tehty :) . Lisäksi pienenpieni kutkuttava ajatus rallytokoilusta kokeiden merkeissä..muutamia juttuja saanut tässä puolivahingossa korjattua mutta riittääkö kisahermot kummallakaan...hmm.....ei luvata mitään sillä saralla :) . Agia edelleen polven mukaan, yhteisen kivan merkeissä. 

  ---------------------------------------------------  

NISMO - rakas kiukkupussi

SUUNNITELMA 2012
Agilityn kanssa olen vähän kahden vaiheilla..Nismo on loukannut jalkansa jo lajissa pariinkin kertaan ja pieni(toistaiseksi harmiton) sivuääni sydämessä mietityttää minua kyseisen lajin kohdalla..siksipä emme ota tavoitteita tähän lajiin lainkaan. Mennään sen mukaan mikä hyvältä tuntuu :). Tarkoitus olisi keskittyä pääosin TOKOon ja napata sieltä se ykköstulos ja jos/kun se tulee ja tuntuu mahdolliselta yritämme jahdata koularia TK1! BH koetta en ole jättänyt taakse vaan sitkeästi yritämme vielä..katsotaan tuleeko se yritys tänä vuonna vai ei. TOKOsta riippuen harjoittelemme sitten rallytokon VOIttajaluokan kylttejä ja EHKÄ käymme kokeissa..Nismo myös keskittyy hyvään liikuntaan ja toivon että se pysyy terveenä! Täytyy kuitenkin muistaa että Nismo täyttää tänä vuonna 7 -vuotta..ei se ole enää pentunen. Tätä ei kyllä uskoisi kun se pääsee "töihin"..intoa on kuin pienessä kylässä ja yliyrittäminen koituu usein virheeksi kokeissa. Yritän keskittää Nismon tavoitteet tänä vuonna vain yhteen asiaan pääosin harrastuksien osalta..tuntuu että viime vuonna tehtiin vähän liikaakin kaikkea etsiessämme sitä omaa juttua.

TOTEUTUMA 2012
Agilityssa käytiin epiksissä ja treenattiin säännöllisen epäsäännöllisesti. Nismo nauttii lajista ihan hirmuisesti, mutta täytyy rajoittaa koska haluan että jalka kestää - mitään ongelmia ei ole jalan kanssa ollut. Tavoite tokon ykköstuloksesta ja sen myötä elänyt haave koularista ei sitten ihan mennytkään niin. Kävimme vain kahdessa kokeessa joista molemmista kolmostulos. Ilmaantunet ongelmat haukkumisen ja koiran passivoitumisen suhteen (kiitos minun) ovat olleet kovasti tapetilla ja niitä on fiksailtu pitkin vuotta. Iloksi ilmoitan että valoa on tunnelin päässä :) ! Rallytokossa kävimme SM-kisoissa omassa joukkueessa VOIttajaluokassa. Tavoite eli yhteistyö ja haukkumattomuus toteutuivat vaikka jäimme nippanappa ilman hyväksyttyä tulosta. Halasin Nismoa itku kurkussa radan jälkeen - työ oli tuottanut tulosta! Nismo myös keksi viime kesänä mennä vapaaehtoisesti uimaan mikä oli iso saavutus ;) .

TAVOITE 2013
Agia edelleen yhteisen kivan merkeissä - en usko että kisaamaan enää, lukuunottamatta epiksiä. Nismo alkaa olemaan vanha herra ja ajatus siitä ettei se ole minun harrastuskaveri enää kohta tuo palan kurkkuun...mutta kovaa porskutetaan kunnon ja ilon mukaan! Toko -kokeisiin yritämme sitkeästi ja jatkamme ongelmakohtien korjailua aktiivisesti. Rallytoko -kokeisiin uskon että menemme myös ja toive olisi saada se hyväksytty VOIttajaluokasta. BH-koekin kutkuttaa mutta mutta....katsotaan ja mietitään :) . Toivottavasti Nismo pysyy terveenä ja yhteistyömme paranee entisestään vuonna 2013! Ja toki ne perusjutut, liikunta monessa muodossa, kyläily, yhdessäolo, temput yms - parasta arkea koiran kanssa.

---------------------------------------------------

HISKI - rakas hörökorva/kurttuhuuli

SUUNNITELMA 2012
Joskos me nyt sinne kolmosiin sitten? Otetaan rennosti, käydään muutamat kisat ja katsotaan mitä vuosi tuo tullessaan :). Ate ja Hiski pääosin puuhailevat keskenään ja toivonkin heille onnea ja menestystä tälle vuodelle kokeisiin! Haaveissa olisi myös saada Hiski rallytokoon taas jos aikaa jää..

TOTEUTUMA 2012
Ehdottomasti suurin yhteinen saavutuksemme oli heti alkuvuodesta napattu toinen LUVA kakkosluokasta ja siitä kuukauden päästä SERTi ja kolmosiin!!! Se oli meidän tavoite agilityn osalta ja voi että miten upealta tuntuikaan päästä siihen...oujeeeee!!! Rallytokossa käytiin kahden kokeen verran (molemmista hyväksytty) ja Hiski saavutti ensimmäisen rallytoko-koularin RTK1 SM-kisoista!!! Hiski ei tottispuolella/rallypuolella toimi minun kanssa niin hyvin kuin Aten, mutta pääsimme kuitenkin etiäpäin tässäkin lajissa :) . Hiski osallistui agilityn SM-joukkueeseen kahden muun hoffiuroksen kanssa. Hiski myös saavutti Aten kanssa valionarvon C.I.E. ja sai takaisin tokodraivinsa yhdessä Aten kanssa. 

TAVOITE 2013
Aten ja Hiskin yhteiset tavoitteet tietysti etusijalle, mutta toivon että Hiski jatkaa agilityssa säännöllisen epäsäännöllistä treenaamista minun kanssa. Käytiin viime vuonna muutamat kolmosluokan startit kipaisemassa
joista parhaimpina tuloksina kaksi yliaikanollaa. Tarkoitus olisi tänäkin vuonna käydä kisailemassa. Rallytokossa AVOinluokka olisi tarkoitus ainakin korkata. Pelastuspuolelle omat haaveeni ja ajatukset olisi suunnattu, mutta katsotaan mihin kaikkeen aika ja erityisesti rahkeet(ohjaajan) riittävät :).

  ---------------------------------------------------

WILMA - rakas urpo musta

SUUNNITELMA 2012
PYSYÄ TERVEENÄ!!! Toivomme ettei ontuminen taasen ala ja että saamme nauttia Wilman urpoilusta pitkään :). Parit rallytoko -kokeet on katsottu ja buukattu ilman sen kummempia odotuksia. Mennään ja pidetään toivottavasti hauskaa yhdessä. Kuntoutus jatkuu ja lihashuollosta huolehtiminen on tärkeää. Wilma myös temppuilee ja esittää erikoisuutena (ilman käskyä) ns. "kuumi-tanssin" jossa se ilmassa pyörähtelee 360 -astetta :D

TOTEUTUMA 2012
Ehdimme kahdet rallytoko-kokeet käydä joista molemmista hyväksytty (jes!)...sitten alkoivat oireet. Ei varmasti rallysta johtunut, mutta nyt onkin sitten doping vastassa jo. Wilma osallistui nivelainetestiin jossa tuli aktiivisesti seurattua sen painonsiirtoa millekin jalalle. Kesällä käytiin Skutilla ja pohdimme mitä teemme jos on nivelrikkoa = kipulääkitys. Kumpikin oli ajatellut ettei jatkuvalle lääkitykselle aleta, mutta helppo se on sanoa ennenkuin osuu kohdalle. Nivelrikkoa oli tullut, erityisesti siihen huonompaan lonkkaan. Aloitettiin kipulääkitys ensin tehokuurina ja nyt se sitten jatkuukin Wilman loppuelämän. Ate kysyi Skutilla tuoko kipulääke sille vuoden vai vuosia elinaikaa ja arvio oli vuosia jonka perusteella teimme päätöksen. Toki kaikki on niin koirakohtaista, mutta katsotaan..Kesän ja alkusyksyn jälkeen Wilman lihakset alkoivat palautua ennalleen ja turkki tuli takaisin..yleinen olemuskin oli taas teveemmän oloinen huomattavasti. Ontumista ei ole ollut ennenkuin uutena vuotena hetkellisesti...toivottavasti oli vain joku liukastuminen tms. Jaksaa hyvin liikkua nyt pidempiäkin aikoja ilman huolitaukoja. Silti harmihan se...että alle 3-vuotiaan koiran kanssa joutuu miettimään päivä tai viikko kerrallaan :( .

TAVOITE 2013
Voi Wilma...toivon että pysyt iloisena etkä ala ontumaan..että nauttisit elämästä ja hoitaisit perheen "pelle"-virkaa kuten ennenkin. Toivottavasti juokset vielä tämänkin vuoden reikä päässä pitkin metsiä. Wilma harrastelee tänäkin vuonna jälkeä ja rallya omilla ehdoillaan ja keskittyy vapaana liikkumiseen erilaisissa maastoissa.
---------------------------------------------------


IITA - rakas "pentunen"


Ei ollut vielä Iitalle viime vuodelle suunnitelmia, sillä Iita syntyi 12.1.2012 Ruotsiin, lähelle Tanskan rajaa ja haimme sen keväällä laumaamme toiveena jalostuskäyttö ja Hiskin seuraaja meille molemmille harrastuksiin.

Iita ehti viime vuonna aloittaa rallytoko"uransa" ensin möllikisoissa 6 kk vanhana ja myöhemmin SM-kisoissa osana joukkuetta ja saaden yksilösuorituksestaan hyväksytyn tuloksen 10 kk vanhana :) ! Nenää se käyttäisi mielellään ja se on koitunut haasteeksi nyt "murkkuikäisenä" johon keskityn sen kanssa parhaillaan jotta voimme suunnata kohti uusia rallykokeita. Aten kanssa Iita harjoitteli kaikenlaista aina jäljestä tokoon ja esineruutuun. Iita oppii hurjaa vauhtia ja tekee mielellään, ollen kuitenkin hieman ohjaajapehmeä. Sille kelpaa lelut ja namit..lelu on kiva kun se liikkuu ja taistelutahotakin löytyy, mutta hieman kaivellen. Kun sen saa käyntiin niin taistelutahtoa löytyy kyllä, mutta syttyy siihen hieman hitaasti. Iita on myös äärimmäisen ketterä ja todisti reilun puolen vuoden ikäisenä että metrisestä esteestä voi hypät yli ilman vauhtia?! Ei tarkoituksella tietenkään vaan vahingossa, mutta yli meni niin että heilahti. Agilityssa keskityttiin kujan harjoitteluun koko kesä mutta nyt kepit ovat olleet jäissä ja mulla mietinnässä..kontaktipinnoilla ollaan tehty kaikille oma variaationsa esteestä riippuen - se kuinka järkevää se on niin aika näyttää. Tykkään sen puomista ainakin nyt - menee itsenäisesti kovaa päähän ja jää sinne. Ohjauksiakin ollaan tehty ja hyppytekniikka hiottu 25 - 35 cm rimoilla. Kivalta näyttää ja katsotaan miten jatketaan :) . Irtoamiseen ja estehakuisuuteen on myös panostettu! Iita kävi myös muutamassa pentunäyttelyssä ollen yhtä lukuunottamatta ROP pentu KP:n kera. Oikeisiin kehiin on tarkoitus mennä nyt heti tammikuussa.
---------------------------------------------------


Atea lupasin viime vuonna rakastaa vähintään yhtä paljon kuin edellisenä ja se toteutui erinomaisesti - lupaan siis tälle vuodelle saman asian :) !

Vuoteen 2012 mahtui kyllä kaikenmoista - ja miten nopeasti sekin vuosi taas meni! 2 kommenttia:

  1. Toivottavasti teidän tämä vuosi menee yhtä iloisissa merkeissä kuin edellinenkin! Kaikkea hyvää koko porukalle ja Velmulta terveisiä Iitalle.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Ritva ja oikein hyvää tätä vuotta myös teitin poppoolle :) ! Iita lähettää takaisin oikein iloisia terveisiä Velmulle.

    VastaaPoista