Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

29.1.2013

Vauhdin hurmaa

Koukussa ollaan! Nimittäin tällaiseen laitteeseen ja pahasti :

Kyseessä siis Kickspark, sporttimallinen potkukelkka :) . Prismasta 179,- ja eikun menoksi! Normistihan koira laitetaan kelkkaan kiinni, mutta mua pelotti miten käy jos kaadun/putoan kyydistä ja kevyt kelkka + koira yhdistelmä jatkavat matkaa - tuleeko kelkka jaloille? ..joten otin vetovyön, siihen 220 cm pitkän jouston, koiralle valjaat ja menoksi! Lisäksi käänsin kertakokeilun jälkeen nuo sarvet alaspäin jolloin oli huomattavasti helpompi ohjata ja potkia niin että kelkka pysyi tasapainossa :) . Hiski ja Iita ovat päässeet siis ahkerasti vetohommiin, toistaiseksi kuitenkin vielä erikseen...torstaina startattiin ekan kerran ja nyt on jo Sports Trackerin mukaan potkittu 26 kilometriä :) . Ollaan menty pääosin sellaista 6 km pätkää molempien kanssa pyörätiellä ja ajallisesti siihen kuluu n.puoli tuntia. Molemmat vetävät tosi hyvin ja ravaavat/laukkaavat koko matkan ilman stoppeja tai kävelyä. Silti on turha luulla ettei tämä kävisi kuntoilusta - hiki valuu ihan hulluna ja syke nousee mukavasti :) ! Ekan kerran jälkeen oli jalat kipeänä ja eilisen jälkeen enää vaan sen tuntuiset että jotain on tehnyt. Alamäissä mä keskityn liukumiseen ja vetokäskyyn "hop, hop" ja suorilla sekä ylämäissä potkin hulluna vauhtia :) . Ihme kyllä en ole kaatunut kertaakaan vaikka se sunnuntaina olikin ekan kerran metsätiellä erittäin lähellä - jouduin hylkäämään kelkan ja juosta Iitan perässä alamäkeä kunnes sain sen pysähtymään. Mukana oli myös Ate ja Hiski ahkiolla - oltiin muuten varmasti aika erikoisen näköinen "ryhmä" :) .

Nismo ja Nemo eivät pääse kelkkailemaan vaan ollaan keskitytty ihan hihnalenkkeilyyn ja peltojuoksuun :) . Lisäksi meidän melkein päivittäinen leikki namien piilotuksesta sisätiloissa on aina ihan yhtä hauskaa! Kelit ovat kyllä pieniä nyt suosineet eikä olei pakkasen takia tarvinnut lenkkejä lyhennellä...mutta kyllä yksi päivä oli lähellä ettei sattunut..pimeässä pihalta juoksee isohko irtokoira ja suoraan meidän luo pyörimään..ja kun en pimeässä näe koiran aikeita/ilmettä tai mitään niin meinasi tulla hätä käteen. Tällä kertaa kuitenkin onnistuin häätämään kauhealla karjumisella ja huitomisella vihdoin tunkeilijan pois eikä kenellekään mitään sattunut. Omistajahan ei koskaan tullut paikalle vaan pihalta huuteli vain koiraa joka totteli ehkä 20 kerran jälkeen...mrr....ja varmasti kuuli minun karjumisen - kuten varmasti kaikki muutkin kilometrin säteellä :D !

Rosmo, Katin rottisvauva on kyläillyt meillä ahkeraan...hauska kakara, terävät hampaat :D . Nismo on sitä mieltä että pysy kaukana, Nemo esittää ettei näkisikään kunhan Rosmo ei tunkea iholle, Iita ja Wilma rakastaa sitä ylikaiken ja Hiskin ilmeestä voisi olla tulkittavaissa että "ei kai tuo vaan muuta meille" ??

Lauantaina oltiin taasen agiliitelemässä, mukana mulla Iita ja Hiski.

Hiski:
 • kontakteja, erityisesti liikkeessä - kerran meni vipuun, muuten pysyi hyvin ja vapautuksesta pois
 • kääntymisestä ja ohjaukseen tulosta paljon palkkaa
 • vedätystä putkien jälkeen, hyvin oli vauhtia
 • kepit tökki alkuun, ei millään meinannut pujotella vikaa väliä?!
 • keinu oikein hyvä
 • pysyi lähdössä hyvin
 • se ihana pallo - se vaan on niiiiiiin hyvä palkka!

Iita :

 • ei nenäillyt yhtään edes palkkauksen jälkeen - tosi hyvä!!!
 • putkeen irrotuksia, menee niin paljon lujempaa kuin Hiski joka aiheuttaa mulle ohjauksen ajoittamiseen haastetta
 • rimat 35 cm
 • hyppytyyli näyttää musta hyvältä
 • juoksuA vai pysäytys?? Kas siinä pulma...
 • tarjosi itse 2on2off asentoa A-esteelle , HYVÄ IITA!
 • pientä lähtöongelmaa
 • huomattavasti Hiskiä pehmoisempi ja herkempi
 • vauhtia oli kyllä oikein kivasti ja palkaksi kävi sekä pallo että namit :)

Ja seuraavaksi rakkaan Aten ottama kuva Nismosta ja Nemosta - ne postailee tyylikkäästi kissojen raapimispuussa ;)


Iita oli ekaa kertaa "oikeissa kehissä" Turun KV näyttelyssä viime vkonloppuna. Iita esiintyi oikein mallikelpoisesti, juoksi hyvin ja oli koko näyttelypaikalla niin helppo ja mutkaton - tulos JUN ERI1 , hyvä IIta :) !

Sunnuntaina agilitykisoihin, turistiksi ja avuksi tällä kertaa - tsempataan Turrea ja Jukkaa :). Nemo saa lähteä maskotiksi mukaan ihmettelemään hälinää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti