Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

15.7.2013

Treeniä ja uusi menopeli

Kirosin kun blogi ei toimi ja en saa mitään ylös mutta kappas, vikahan olikin itse käyttäjässä - olisiko uskonut ;) ??

Viime vkolla käytiin ahkerasti treenaamassa - suuret kiitokset Heidi, Jukka, Kati ja Maija sekä tietty rakas Ate - teidän kanssa oli ihan huippua taas kerran :) !!!

Maanantaina tehtiin "rataympyrää" tarkoituksena ylläpitää kovaa vauhtia ja siitä kontakteille; keinulle ja puomille. Ihan muutaman esteen setti - tosi tehokas treeni oli kaikille.

Hiskin liitelyn jatkuminen oli loukkaantumisen takia (törmäys Wilman kanssa) epävarmaa, mutta koska parantui täydellisesti, ei ole ollut syytä lopettaa. Varovasti on menty eikä ongelmia ole ollut missään, mahtavaa!

Heidi otti ihania kuvia treeneistä, mutta en saa niitä jsotain syystä nyt lisättyä - PÖH!

Hiski kanssa maanantaina lähtötreenejä koska possu saattaa innsotuksissaan varastaa kun heilutan käsiä niin pyörin kuin propelli pitkin kenttää - pari kertaa meni vipuun ja jouduin palauttamaan. Hiskin kontaktit oli maanantaina ihan superhyvät, nopeat ja napakat. Sen kanssa oli niin kiva mennä, jotenkin sellainen yhteisten vuosien varmuus näkyi ja tuntui menossa.

Iita teki maanantaina pikkujuttuja kuten puomia - päästän muutamasta metristä palkalle alasmenoon, annan "ota" käskyn ja juoksen ohi. Se on niin kiltti pieni, siellä se tönöttää kunnes saa luvan lähteä ja menee kovaa, siis todella kovaa päähän asti. Vauhdin kiihtyessä meillä onkin sitten seuraava ongelma ylösmenossa...hmmm....Tehtiin myös yksittäisiä hyppyjä ja putkeen irrotuksia. Ohjausta ja hyppyjä pitäisi tehdä paaaaaaaljon enemmän. Ja ne keppitreenit, mihin ne on jääny??

Nismo ja Nemo rallattelivat myös agin parissa ja olipas niillä hauskaa. Nemo meinasi kehittää jonkunlaisen itsenäisen etenemisen eikä sillä ollut korvia, mutta koska on niin kiltti niin uskoi ihan kertahuomautuksella. Nismon pujottelu on mulle mysteeri...se pujottelee paljon paremmin kuin Nemo ja toistoissa on ihan huomattava ero..Nismon kanssa ei ole treenattu keppejä kuin joskus harvakseltaan.

Tiistaina perinteiset tottikset ja Nemolla oli sille täydellinen tehtävä - se oli Katille ja Rosmolle häiriökoirana eli sen homma oli sinkoilla pitkin kenttää - suoritui ihan kympin arvoisesti :D !

Nismo teki jäävät ja luoksetulon sekä perusasentoja. Liikkeestä maahan tökkii taas vaihteeksi, jää seisomaan ja seisominen toimii erinomaisesti - täytyy taas palata käskyerotteluun ja unohtaa liike. Luoksetulot ihan supereita, tulee lujaa ja suoraan perusasentoon! Ilmoitin sen kokeeseen Forssaan 14.8 - iltakoe ja tuolloin onkin jo loma!

Keskiviikkona oli tarkoitus hakea linjoja ja tehdä eteenmenoa loppusuoralla...ja ne kontakti ja kepit, taas ihan muutaman esteen juttuja.

Hiski oli jotenkin perseily -tuulella...jotenkin se vaan lipsui ohjauksesta ja ei meinannut millään tulla käteen vaikka muuten siinä kyllä pysyy, toisinaan vähän liiaksikin. Eteenmeno meni kyllä hyvin :) !

Iituli harjoitteli rengasta ja hyppyjä sekä A:ta...mähän meinasin sille juoksukontaktia A:lle mutta tulin sitten siihen tulokseen että kyllä se saa olla se pysäytys kuitenkin - pysähtyi yhtä hyvin kuin puomillekin. Hyvä Iita!

Nismo ja Nemo teki ohjauksia putken ja parin hypyn kera. Nismo löysi taas "kauniin" äänensä ja huusi mennessään. Nemon kanssa taas huomasi miten pienellä liikkeellä se kääntyy ihan miten vaan ja sitten vaan menee kun päästää. Voi kun saisi jokaisesta koirasta ne tietyt ominaisuudet siirrettyä yhteen :D . Nismo teki myös tottista ja oli potkua.

Torstaina mä hain uuden menopelin - uuden kicbiken, siis aidon :) !!! Tämä on sellainen maastomalli, koiraharrastajien paljon käyttämä ja vitsit miten makea peli! Perjantaina, lauantaina ja tänä aamuna kuudelta ylös ja potkuttelemaan! Sillon ei ole liian kuuma, toisin kuin illalla kun lämpötila ei laske millään. Hiski ja Iita ovat vuoronperään olleet vetureina, ne ovat olleet ihan liekeissä kuten aina vetohommissa. Pelkkä biken näkeminen aiheuttaa hirmuisen innostuksen. Tässä uudessa oli kyllä sitten vähän paremmat jarrut kuin vanhassa versiossa...niinpä minä heti ekana aamuna tulin stongan yli niin että heilahti. Ihmeen kaupalla aukesi vaan kämmenselkä about kymmenestä kohtaa ja polvitukeen tuli reikä! Oli sitten tosiaan vähän tehokas tuo etujarru.

Eilen aamulla me lähdettiin Katin kanssa oikein pitkälle lenkille ja otettiin oikein eväätkin reppuun sekä koirille toki vettä. Matkaa kertyi yhteensä reilut 14 km ja olipas kivaa! En voi käsittää pienen Nemon kuntoa - se oli matkan jälkeen sitä mieltä että mitäs sitten tehdään? Ja kävi nukkumaan vasta kun itse kävin päikkäreille, muuten näytti siltä että missään lenkillä ole ollutkaan, on se sitkeä sintti. Muut mukana olleet veti unta kuulaan heti kun päästiin kotiin.

Wilman lenkeillä jaksaminen on vähän niin ja näin...about 5-7 km menee vielä kohtuullisesti vaikkakin huomaa että väsähtää, mutta tulee kuitenkin eikä tarvitse perässä vetää..mutta vaikuttaa toisella lailla kuin muihin tuollainen matka. Ei kuitenkaan onnu tai mitään...mutta on kamalassa kunnossa, kaikki karvat pudonneet..näyttää ihan vinttikoiralta. Voi Wilmuri.

Viikonloppuna oltiin myös Iitan kanssa näyttelyssä Hyvinkäällä - JUN ERI1 ja hyvä arvostelu.

Vielä viikko töitä, sitten alkaa odotettu kesäloma!

1 kommentti:

  1. Outoa, on ne ennen saanut ihan hyvin lisättyä...
    Ihan sallalailla mä ne laitoin picasaan ku ennenki.
    Haluutko jotain kuvia suoraan spostiin?

    VastaaPoista