Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

19.10.2013

Totojuoksua ja rallymestikset

Viime viikonloppuna meni lauantaipäivä pitkälti toto-juoksuissa. Kävelin kentälle Iitan, Nismon ja Nemon kanssa - kaikki pääivät pinkomaan minkä jaloistaan pääsivät. Tapahtuma on vuosittainen hauska sekasoppa kaikenlaisia tyylejä eikä kellään ole tulospaineita. Olin Nismosta ylpeä sillä se juoksi lelun perässä ihan hulluna! Koira joka ei leiki! Kun sai mun askarteleman vieheen kiinni niin ravisteli sen vielä varmuudeksi liikkumattomaksi ;). Iita pinkaisi lähelle kärkivauhtia, kuten epäilinkin..siinä akassa riittää vauhtia, varsinkin hoffiksi :). Nemo kipitti namipurkin perässä minkä jaloistaan pääsi ja nauravainen ilme naamallaan niinkuin aina.

Tässä linkki kuvaan kun pienet odottavat toto-juoksussa vuoroaan:

NISMOjaNEMO

Juuri kotiuduttiin sitten tänä lauantaina rallymestiksistä jossa oltiin KOKO lauman voimin! Ate otti kuvia ja auttoi kisapaikalla, kiitos rakas :)

NEMO - möllialo 83 p.

Oli kyllä kiltti tuomari. Nemo oli kuin lenkillä, kulki se vieressä ja teki juttuja kun sille kauniisti jutteli. Häntä heilui kamalasti mikä sai tietysti minut onnelliseksi ja toisinaan sieltä jotain vähän tokomaisempaakin keskittymistä löytyi, hetkellistä tosin. Pienellä kirpulla oli kuitenkin niin kovin siistiä.WILMA - alo 71 p.

Nippanappa hyväksytty mutta oli kyllä kamala räpellys. Wilma teki ihan hyvin ennen radalle menoa ja oli innokas, mutta herkkä paineistuminen tuli pintaan kun piti keskittyä ja oli paljon häiriötä..jotenkin ihmeen kaupalla päästiin edes koko rata läpi. Tuli vähän surkea olo kun jotenkin sitä aina toivoisi että osaisi toimia niin että koiralla olisi hyvä olla.IITA - alo 89 p.

Kyllä siinä vaan energiaa riittää. Kaikki virheet tuli siitä, että on kiva esittää kengurua ja säätää vähän omiaan. On se melkoinen koira tuo Iita. Hauskaa sillä oli, siitä ei jäänyt epäselvää! Kivempi tietysti niin että virtaa on liikaa kuin se että joutuisi perässään vetämään.HISKI - avo 89 p. Hiskin eka avorata ja mestaruuskisojen kolmas sija.

Hmm..teki ja totteli, mutta oli kyllä niin kontrollin rajamailla että..Pieni possu se sisällä puskee minun kanssa aina jotenkin kummasti pintaan. Korvat hörössä tepasteli menemään. Kuva on otettu ennen radalle menoa ja se on sumea mutta kuvastaa hyvin sitä mitä tarkoittaa kontrollin rajamailla..NISMO - voi HYL

Noh, eipä ollut vireestä tai tekemisen meiningistä pulaa..vaan sitä oli liikaa ja haukkui, haukkui, haukkui...ja sähläsi ja ja ja..Radassa oli paljon hyvääkin ja oikealla seuraamista on treenattu niin kamalan vähän. Ei murtanut seuraamispaikkaa tai mennyt mihinkää laamatilaan. Olisi se silti voinut paremmin mennä. Tai olisi se voinut olla haukkumatta, mutta kun kuumenee niin pirun herkästi kun pyöritetään. Nismo rakkaasta ei valitettavasti ole kuvaa koska valoa ei enää ollut kuvaukseen.


ONNEA Maija ja Rokka = vuoden 2013 NuPun rallytokon möllimestarit ja ONNEA Heidi ja Turre = vuoden 2013 NuPun rallymestarit!!!

Vitsit miten hienon radan teki Turre, vaude :) !!!

Ensi viikolla alkaa taas tottistreenit, ajatuksena mulla ottaa Nemoa enempi hommiin ja Nismolla keskittyä niihin epäkohtiin jotka estävät tällä hetkellä kokeissa käymisen. Ajatus myös lyödä jokin koepäivä lukkoon mihin tähdätään.

Lenkkipolut ovat olleet taas ahkerassa käytössä, joka ikinen päivä kylillä ja kotimaastoissa - jes! Alapelto on raikunut moneen kertaan kun hoffit ovat laumana pyyhkineet siellä menemään. Miten kätevää kun itse tepastelee siellä muutaman kilsan lenkin ristiin rastiin ja hoffit juoksevat saman kertaa kolme..paitsi Iita ehkä kertaa viisi. Se kun juoksisi ja juoksisi vaan. Heidin ja Katin kanssa on tullut tehtyä kimppalenkkejä, se vasta on mukavaa :) . Ikkalassa Heidin luona on ihania metsäreittejä. Mikäs siinä on jutellessa kun lauma merkkivärisiä juoksee sydämensä kyllyydestä.

Talvikin taitaa tulla. Onneksi rakas Ate vaihtoi tänään talvirenkaat minunkin autoon :) ! Josta puheen ollen yli tonnin korjauslasku tiedossa...huoh..onneksi tulee veronpalautuksia.

2 kommenttia:

 1. Kiitos onnitteluista!! Turre yllätti kyllä minutkin :)
  Ei lähtenyt kyllä Maija turhaan, ehkä tämä pitäis ottaa taktiikaksi että ilmoo sen vaan jonnekkin ja kertoo sitten mitä pitää tehdä :)
  Iita on kyllä sellanen superkenguru! Miten ihmeessä se vaan jaksaa ja jaksaa?? Onneksi se ei kuitenkaan käytä tuota kaikkea energiaansa possuiluun ;)
  Heh, en epäile yhtään auton korjauslaskua, onhan se kuitenkin ford!!!!!

  VastaaPoista
 2. Menisiköhän Rokalle samalla taktiikalla myös toko ja bh :D ? Iita on umpitollo, mutta ihana sellainen.

  VastaaPoista