Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

1.6.2012

Koirakuiskaaja

Oltiin katsomassa Cesaria Hartwall Areenalla - kuten kaikilla jotka on koirien kanssa tekemisissä, myös Cesarilla on niitä huippujuttuja ja myös niitä että ei sovi mun koirille. Täytyy kaikesta tiedosta osata poimia niitä itelle sopivia juttuja ja paljon vanhanaikaiseksi haukuttu laumanjohtajuusteoria on kyllä omaa itseäni lähellä. En suosi enkä käytä väkivaltaa enkä voimakeinoja koulutustapoina, mutta tietynlaista jämäkkyyttä kyllä. En kyllä myöskään esim tappelutilanteessa (en edes muista koska meidän laumassa olisi tappelua ollut!) kavahda sitä että joudun tarttumaan niskavilloihin. Tilanteen mukaan, koiran mukaan ja terveellä järjellä - niillä pääsee pitkälle.

Cesar puhui paljon ja asiaa - mutta onhan siinä myös showmiehen vikaa - hyvässä ja pahassa ;) . Tapahtuma oli pitkälti luentopohjainen ja esimerkkejä oli sekä lavalla että videoiden välityksellä. Kokonaisuutena oikein jees ja perusperiaate koiran energiatasosta (ja siitä miten ihminen siihen vaikuttaa), kunnon liikunnasta, terveestä kurista ja mielenvirkistämisestä tuntuu omalta. Toki tiedän että kyseinen herra käyttää myös sellaisia metodeja mitä en itse hyväksy, mutta kuten sanottu - täytyy löytää se oma polku kaikenlaisen tiedon välistä ja käyttää järkeä :).

Kiitos kaikille seurasta!


Mehän ei muuten olla treenattu sitten maanantain jälkeen juurikaan mitään! Perushuttua ruokakupin, iltaluun ja ulkoilun yhteydessä mutta ei mitään projekteja. Nismon kanssa haukkumattomuuden löytäminen on tuonut sille kyllä arkeenkin tietynlaista itsevarmuutta - hyvä niin! Nemo se on taas keskittynyt siihen miten se saa vaalesta turkistaan n. 30 sekunnissa mustan - ihme paskatassu! Ollaan me kyllä liikuttu ahkerasti taas ja joukkoomme on liittynyt myös pitkille reissuille pikkuhiljaa Iita pentunen joka suhtautuu kylillä edelleen kaikkeen niin mutkattomasti ja vaivattomasti..koirat, ihmiset,äänet - kaikki käy! Koskakohan siitä tulee ärsyttävä teini??

Wilma on keksinyt irrottaa karvaa oikein urakalla! En ymmärrä miten käsittämättömiä määriä siitä voi sitä lähteäkin! Harja ja kampa ovat käyneet tiheään ja Wilma raasu on kuin patsas kun ei tykkää yhtään mutta tietää että on pakko niin on pakko..palkaksi ollaan kyllä leikitty "hippaa" ihan kahdestaan ulkona harjaamisen jälkeen ;).

Nismo ja Nemo saivat kaulapannat Saijan uudesta kaupasta Nummelasta (joskos nämä ei katkoisi karvoja!) ja eilen kaikki viisi saivat uudet nimilaatat niihin. Suosittelen lämpimästi nimilaatat.com sivuja - viidelle koiralle nimilaatat kaiverruksineen (teräksiset eli melkein ikuiset!) ja postituksineen 28 ,- . En pitänyt kalliina!

Tänään nuuskimaan hoffipentuja Hiskin kasvattajalle ennenkuin ne lähtevät kohti uusia haasteita :)

(p.s. AGILITYN SM-kisihin enää n. 2 viikkoa!!!!! *hengittää paperipussiin*)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti