Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

6.6.2012

Tuomio

Paljon odotettu ja pelätty lääkärin soitto tuli juuri hetki sitten...se oli kauhean pahoillaan ja kertoi:

"Polvessa on nestettä ja alkava nivelrikko polvilumpion alla"

Mä olin ihan onnellinen tähän tuomioon koska pelkäsin että siellä on jotain mikä täytyy leikata. Nyt hoidoksi kipulääkekuuri ja se aika ortopedille. Heti kun kipu hellittää niin kunnolla liikkeelle mutta kaikenlainen hyppiminen (aerobic tms) ja asfaltilla juoksulenkit voi kuulemma unohtaa. Onneksi ne ei kuulu rutiiniin, pitkät lenkit ja agility on se juttu mulle ja erityisesti nuo pitkät kävelylenkit :) .

Toki mieleen tuli kamalasti kysymyksiä että mites sitten 10 vuoden päästä? Kun kuulemma vaiva pitäisi olla vasta 50-vuotiaana ja silloin kun on ylipainoa TAI jonmkin tapaturman jälkimaininkina..toki ei näin yksiselitteinen mutta yleisin polven nivelrikko potilas on kuulemma jotain tällaista.

Nivelrikko pahenee ajan myötä, joillain hitaammin, toisilla nopeammin mutta se nyt sitten vaan on niin enkä sille mitään mahda. Joskus se on oireeton ja joskus se on näin huonona ettei oikein pääse liikkeelle..nytkin sillä voi kävellä mutta linkuttaen eli on vähän pahempi kuin silloin sunnuntaina jolloin kävin vielä pitkällä lenkilläkin.

Noh - ajatukset positiivisena, kipulääkettä naamariin ja päivä kerrallaan....ja sanoinko jo että positiivisia ajatuksia???

Toivottavsti se on pian lenkkeilykunnossa :)

3 kommenttia:

 1. Voi pikku raukkaa. on se nivelrikko vaan niin inhottava munki koiran lupaavan agility uran alku loppu ennen alkua. Ymmärsiköhän tosta mitään mutta kuitenki. Koirani joutui onnettomuuteen jonka seurauksena ei menny uita poiki mutta taittu jalat ja tuli nivelrikko ja kyllähän se rajoittaa liikkumista mutta kannatta kokeilla uintia jos koira tykkää se on meidän uusi harrastus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips, harmillista tosiaan :( . Tässä tapauksessa nivelrikko on kuitenkin minulla eli omistajalla eikä koiralla, joten parempi niin :) -Hanna

   Poista
 2. Eikä! Ymmärsin kyllä nyt ihan väärin, mun moka sori Xp. no virheitä sattuu. Mäkin tykkään lenkkeillä ois aika kamalaa jos ei pystyis, Koita pärjätä!

  VastaaPoista