Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

22.10.2012

Liitelyä, hengailua ja nenän käyttöä

Kaksi kuukautta jouluun..en ole kovin jouluihminen, mutta en haluaisi tehdä mitään viime tippaan (vaikka joskus teenkin) joten asiaa on täytynyt jo pohtia , sillä suurin osa joululahjoista on hommattu tai suunnitteilla/päätetty. Sitten ei tarvitse kesittyä enää kuin ruokapuoleen eikä sen kanssa ole kiire. Kortteja tai koristeita ei meillä harrasteta :)

Vettähän on riittänyt, taivaalta siis..tulen hulluksi kun kurakelit ovat yhtäaikaa karvanlähdön kanssa. Ehkä pitäisi löysätä pipoa siisteyden kanssa? Yeah, right...Mä en vaan saa oltua paikallaan ja rauhaksiin jos on hiekkaa ja karvaa lattialla tait avarat hujan hajan..Ihan parhautta on ulkoilla ja treenata koko lauman kanssa, siivota koti, syödä hyvin ja sen jälkeen käpertyä sohvalle viltin alle ja kuunnella Aten kanssa koirien tyytyväistä kuorsausta puhtaalla lattialla ;) !

Vesisade ei ole lenkkeilyä juurikaan haitannut ja ollaan Katin kanssa sitkeästi vedetty pidempääkin lenkkiä ja kyllä tuumailtu että ei taida muut liikkua näissä keleissä kuin koiraihmiset. Nismo ei juurikaan ole arvostanut vesilenkkeilyä, mutta vielä kauheampaa olisi jäädä pois joukosta joten vesi on vaan kestettävä. Nemo laittaa korvat suppuun ja jatkaa samalla vauhdilla kuin kuivissakin keleissä.

Lauantaina Nismo ja Nemo pääsivät mun mukaan töihin ja samalla käytiin metsäilemässä tässä duunin nurkilla. Pienet paahtoivat vapaina sydämensä kyllyydestä - erityisesti Nemo joka tunnetusti juoksee vain juoksemisen ilosta. Iltasella Aten kanssa hallille ja Iita & Hiski mukaan..paikalla oli toki muitakin ja mä toin treenit. Aiheena oli käännökset pituudelta/muurilta ja putken pimeät kulmat. Lisäksi hyppyrekniikkaa ja keppejä ja kontakteja..Ate otti kuviakin mutta asetukset olivat oudosti ja ne meni pilalle..ensi kerralla sitten!

Hiski
- käännökset oli tosi hyviä myös pituudelta
- A:lla alasemenoja niin että minä juoksen ympyrää ja vapauttelin vauhdista..kerran meni lankaan ja lähti, muutoin olin tosi tyytyväinen
- kepeissä uudella taktiikalla "hetsauksella" ja "missä Hiski kepit on" tyylillä..vähän se katseli ensin ihmeissään mutta kun löysi ne ja onnistui kerran niin olikin hauska juttu
- mä olisi voinut taas liikkua paremmin
- putken pimeät kulmat ihan ok, ei mikään supernopea mutta jees

Iita
- sanoinkin että vielä tulee se päivä kun mä kiroan sitä että olen kuumentanut sitä ja antanut juosta kentällä minne sattuu
- putkeen lähetyksiä kaukaa ja läheltä ja suoraan lelu kun tuli putkesta..pidin pannasta, hetsasin ja lähetin - meni muuten hoffiksi vähän älyttömän lujaa!
- Iitan motivaatio tekemiseen on vaan niin mukavaa
- ...toki se oli myös vähän hulvaton ja lelu suussa juoksi pitkin kenttää
- puomilla alasmenoja targetille (täytyy muistaa alkaa poistamaan koko targetti!) , kesti hyvin sivuirtoamisen ja tuli käskystä vasta pois
- valsseja 25 cm rimoilla
- kolmen esteen suoraa kutsumalla, rimat 25 cm
- hyppytekniikkaa

Hiski on harjoitellut mun kanssa sisällä noutoa...käyttäen käyttöesinettä (kenkää)...juujuu, tehnyt tottisasioita mun kanssa, ei Aten! "Pieni" possu se mun kanssa on, mutta vireessä ja potkussa.

Eilen Lammilla Dagdahoff A-pentujen tapaamisessa - paikalla tilanomistajat Markku&Tarja +Aada, Karoliina + Mila, Marianne + Tiitu (ja ihana pieni Ulla!) sekä Maija&Sami + Rokka&Unna. Meillä oli laumasta Hiski, Iita, Nismo ja Nemo mukana. SUPERkiitos kaikille päivästä vaikka vettä tihuttikin, erityiskiitokset Tarjalle ja Markulle kun pääsimme kotiinne :) .

Aiheena meillä oli vaikka ja mitä ja enemmänkin oltais voitu puuhata mutta kun vuorokaudet on niin kauhean lyhyitä aina koirahommissa ;) . Tässä kuva Atesta ja Iitasta jäljellä. Iita ajoi hienosti ja ilmaisi esineenkin hyvin..kulma tuotti ensin päänvaivaa mutta ratkoi ongelman itse ja jatkoi matkaa.

Tallasin myös Nismolle ja Nemolle jäljet - suorat pätkät ja loppuun ruokaa, matkalle muutama nami sinne tänne. Nismo oli ihan keitaalla ensin että mitä mä haluan sen tekevän, edellisestä jäljestä on sen verran aikaa. Toimii sen chihunkin neä ja alkuhämmästelyn jälkeen pääsimme matkaan. Näin missä olin allannut ja Nismo ajoi aavistuksen sivussa vasemmalle - kesti kuitenkin korjaamisen (odotan paikallani ja liikun kun menee oikein, lyhyt hihna) hyvin ja viimeiset metrit meni kyllä tosi syvällä nenällä!

Nemo oli ihan kartalla mitä täytyy tehdä mutta mutta..se on niin höhlä :D ! Sen joutui rauhoittamaan ihan kunnolla jotta ajamisesta tuli yhtään mitään. Silti se lähti aivan täysiä puksuttamaan eteenpäin ja kävi aina tasaisesti sinkoamassa oikealle ja vasemmalle tarkastamassa ettei jälki mene sinne. Kyllä se ajaa koko jäljen mutta sen sorittamine näyttää siltä että se vaan sinkoilee. Loppuun saakka me päästiin ja Nemo oli niin polleaa poikaa kun esine löytyi.

Totojuoksussa Nismo ja Nemo saivat juosta kimppajuoksuna ;). Iita yllätti ollessaan kaikkia aikuisiakin nopeampi - huippunopeus 52 km/h lyhyellä matkalla ja seisovalla lähdöllä.

Syötiin Tarjan tekemiä herkkuruokia ja jutusteltiin koirien arkiasioista ja kokemuksista yms..lopuksi päästettiin pellolle Aada, Tiitu, Rokka, Mila ja Iita juoksemaan ja painimaan. Hyvin tulviat toimeen keskenään! Iitaa ne muiluttivat vähäsen mutta Iita ei moisesta jaska masentua vaan juoksi silti muiden mukana :D .

Kiva päivä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti