Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

16.12.2009

Tirehtööri ja pikkupelle jäätyy

Rakkailla lapsilla on monta nimeä...Ate nimesi Nismon armeijahenkisesti ensin, mutta mä sanoin että se on kyllä tirehtööri Mimmu :). Tirehtööri tulee Nismon tyylistä tepastaa, erityisesti kun sitä seurauttaa. Koivet ovat tönkkösuorat (niinkuin chihuilla askel muutenkin) ja etujalkoja nostellaan oikein arvokkaasti, tirehtöörimarssia siis :). Nemo saa olla kaksikon pikkupelle, sillähän on toiseen silmäänkin "maalattu" pellemäinen laikku. Ja onhan se muutenkin sellainen pelle, aina sillä on hauskaa ja häntä heiluen se kantaa lelua suussaan ja juttelee pinellä, kurnuttavalla äänellä :) .

Tosiaan tämä huvittava kaksikko on ollut tassut huurussa koko viikon. Tänne eteläänkin on saapunut kunnon pakkaset ja tänä aamuna mittari näytti -19 C , kun kömmin aamulla sängystä. Olisin paljon mielummin mennyt takaisin makkariin ja kaivautunut Aten kainaloon peiton alle. Kauhean pitkiä aikoja ulkona ei nuo pienet kirppuset, tirehtööri ja pikkupelle, viihdy näin kovalla pakkasella. Nismo ei ole ihan yhtä herkkä tassuistaan kuin Nemo joka selkeästi kipuilee jäätyneitä jalkojaan :(. Viime talvena niillä oli lenkkeillessä fleecetossukat kintuissa kun mittari näytti enemmän (vai vähemmän, miten se pakkasesta sanotaan?) kuin -10 C. Tänä vuonna en ole niitä käyttänyt, mutta ilmeisesti olisi taas hyvä laittaa ainakin kun pitkiä aikoja ulkoilevat. Takkeja nuo ei käytä koko talvena, paitsi jos joutuvat odottelemaan jostain syystä pakkasessa (treenit, kisat yms.) .

Stenfors, tuttavallisemmin Stenu, on meijän uusi hiirentappokone. Napin jäätyä auton alle Aten vintillä on käynyt aikamoinen vilske vaikka siellä on loukkujakin. Stenu on siis pienenpieni maatiaiskissavauva, poika kuten nimestä voi päätellä. Pentuja syntyi muutaman kilometrin päähän Atesta, yhden tuttavamme äidille ja varasimme sieltä mustavalkoisen palleroisen. Stenu saapuu valloittamaan kaikkien sydämet perjantaina 18.12. Se saa viettää pentuajan tietysti pääosin sisällä ja vähitellen opetella hiirihommia. Me treenataan siitä Aten kanssa hullu massamurhaaja vintille ;). Hiski the hovawart ei tietääkseni ole koskaan nähny kissavauvaa...mitenköhän se suhtautuu? Napista se ainakin tykkäsi kovasti, vaikka alkuun esittikin ettei välittänyt koko otuksesta ;). Nismo & Nemo on varmasti ihan onnessaan uudesta tulokkaasta, ne kun ovat aina kissojen kanssa eläneet.

Maanantaina käytiin nopeasti treenaamassa Hiskiä samalla kun kannettiin loputa agiesteet koirakentältä talvisäilöön. Ate tokosi ja mä otin keppejä. Pitäisi päästä käsiavusta kepeillä. Ei ihan nenästä tarvitse viedä, mutta matkaa täysin itsenäiseen pujotteluun on vielä. Innokkaita toistoja Hiski teki kyllä ja mua nauratti sen hönöttävä ilme taas kerran :). Oli kiva nähdä samalla Elisaa ja Jeniä, jotka kantoivat myös esteitä konttiin. Pakkasten takia en ole vienyt kirppusia ollenkaan ulkotreeneihin. Tammikuussa aloitetaan sitten sisätreenaaminen säännöllisesti, siihen asti kelien mukaan millon missäkin ja välillä halleissakin :).

Tänä aamuna ennen töihin menoa piipahdin katsomassa Ruttua ja käveltiin Katin & Pimun kanssa nelistään aamulenkki. Olin varustautunut asianmukaisesti, mutta silti oli varpaat ja reidet jäässä vajaan tunnin lenkin jälkeen. Ei sitä vaan ole nyt tottunut pakkaseen! Ruttu yski jonkun verran, sellaista kuivahkoa kakomista, mutta luulen että on samaa kuin keväällä: pakkasesta johtuvaa + lievä flunssa. Niin meille sanottiin helmikuussakin kun piipahdettiin lääkärissä, on kuulemma boksereille + muille lyttykuonoisille aika tyypillistä?! Päätin seurailla tilannetta ja Kati saa sitten infoilla jos yskä vähänkin lisääntyy. Käyn sitten näyttämässä. Haen Ruttusen töiden jälkeen Saukkolaan ja vien Ninaa moikkaamaan, en raaski yhtään seisottaa tarhassa näillä pakkasilla ja jos sillä vielä on jotain flunssan tynkää tms.

Vähänkö muuten Aten hiukset kasvaa nopeasti! Mun mielestä se on yhtenään parturissa :) !!! Vai onkohan siellä joku kissa jota se käy stiigailee ;) ?? No ei vaan...voi kun näkisi sen jo...ikävä. Onhan siitä jo kuitenkin seitsemän tuntia kun viimeksi nähtiin ;) !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti