Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

18.7.2011

Kuntoilua ja Marjun opissa

Eilen tuli liikuttua enemmän kuin tarpeeksi :D ! Aamusta suhailtiin hoffien kanssa pellolla melkein tunti ja Hiski ja Wilma painoivat kuin mielen köyhät pitkin ojanpohjia ja pusikoita. Onneksi siellä meijän alapuolen pelloilla ei liiku muita, olisivat varmaan kauhusta kankeana, että mikä elukkalauma tulee sellaisella metelillä kohti..Oli kyllä hauska aamulenkki! Kiitos Atelle ja Tuukalle :).

Wilma on aina ollut energinen ja vauhdikas, mutta nyt kipulääkkeen alla se on jopa ihan mahdoton ja vallaton. Jos ei muuta keksi niin hyppii tasajalkaa ilmaan. Käyttää kaikkia kinttuja tehokkaasti tällä hetkellä..mitäköhän tapahtuu reilun kuukauden päästä kun lääkitys loppuu?? En uskalla edes ajatella. Ottaa muuten lääkkeet kuin unelma. Mä oisin halunnu piilottaa ne nakkiin ja Ate sanoi että ei mitään nakkeja, kyllä se ne muutenkin ottaa...ja tottahan se oli. Lääkkeet vaan räpylään ja nenän eteen - rouskuttaa tyytyväisenä.

Illalla vielä Nismon, Nemon ja Wilman (+Pimun - kiitos Kati!) kanssa tunnin hihnalenkki. Alkukikkailun jälkeen hihnat pysyi hyvin käsissä ja kävely oli simppeliä. Wilma on possu ja kiskoo alkuun kuin mielenköyhä koska hänen täytyy mennä jonon kärjessä! Nemo katselee Wilman touhua silmät pöyreenä, ihan kuin sitä nolottaisi kävellä sen kanssa kun se alkuun pomppii ja kiskoo :D .

Eilen päivällä parisen tuntia agilityn tehotreeniä pienessä ryhmässä Marjun kanssa. Päätin ottaa Nismon treenaamaan! Marju oli rakentanut kivan radan, jossa oli paljon meille uusia juttuja, tehtiin sitä pätkissä. Alku niin, että kakkosesteelle piti mennä niistämään - Nismo tuli hienosti! Takaakierrot oli osittain haastavia, mutta kun Nismo kerran onnistuu niin itseluottamus kasvaa. Pari kertaa lähti sekunniksi räpylästä ja kaahotti ihan muuhun suuntaan kuin sinne mihin ohjasin..Puomia se rakastaa ja irtoaa sinne vaikka ja mistä. Putkille jouduin saattamaan, niitä pitäisi tehdä enemmän. Tai ehkä koko lajia pitäisi Nismon kanssa tehdä enemmän :D ! Persjättöihin ihan ok:sti ja jopa takaaleikkauksia tehtiin pari ihan kaunistakin mallia. Suurin ihmetys oli kuitenkin se että Nismo jotenkuten pujotteli, käsiavulla joo mutta siinä oli jotain rytmin hajua?! Missäköhän se on oppinu? Joo, pihassa on kepit nykyään mutta ei me kauheasti olla tehty toistoja. Aika hyvä siis. Olen tosi tyytyväinen. Tosi kivat treenit! Lisäksi Nismo odotteli kytkettynä kentän sisäpuolella ja katseli toisten tekemisiä enkä joutunut kuin kerran komentamaan. Mutuen oli ihan rennosti ja hiljaa vaikka syttyi hyvin tekemiseen. Tottisteltiinkin ja oli kivaa! Nemo oli mukana (ehkä se huuteli Nismolle ohjeita ;) ?!) ja toohkotti taas normiin Nemomaiseen tyyliin. Eilen kotipihassa otin vielä illalla Nemon kanssa A-estettä ja naureskelin kun pieni koira oli niin tohkeissaan.

Lisäksi mä ehdin käydä ristiäisissäkin ja siivota koko huushollin..Ate painoi puuhommia poikien kanssa ja vei Hiskin uiskentelemaan. Sanoinkin Hiskille, että ensi viikonloppuna sillä ja mulla on laatuaikaa ihan kaksistaan eikä oteta muita koiria mukaan :). Mennään spesiaalikoulutukseen kentälle!

Onni on kun kiireen keskellä kaksi "pimeää" huumorintajua kohtaavat - naurettiin eilen Aten kanssa vedet silmissä tosi fiksuille jutuille yön hämärässä :D.

2 kommenttia:

  1. Todellakin teidän pitäisi Nismon kanssa tehdä enemmän aksaa, tosi kivan näköistä oli teidän meno! :)

    VastaaPoista