Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

16.7.2011

Pikkuinen Nismo luonnetestissä

Tänään luonnetestissä Lohjalla, tuomareina Sami Heikkilä ja Lea Yli-Suvanto. Ate kuvasi koko homman videollekin - kiitos rakas. Jännitti huimasti että miten testi menee ja tässä nyt sitten kohta kohdalta :

Toimintakyky + 1 kohtuullinen

Koko testin aikana osoitti toimintakykyä hyvin tai kohtuullisesti, mutta kovien äänien (tynnyri, laukaukset) jälkeen tuomarin sanoja lainatakseni "kuppi meni nurin". Kelkalla ensin ei huomannut kelkan liikkeellelähtöä, parin nykäisyn jälkeen huomasi, asettui minun ja kelkan väliin, haukkui kovasti ja piti paikkansa pitkään. Kantti loppui kelkan tultua liian lähelle, meni taakseni ja hihna kiristyi. Tuomarin ohjeiden mukaan menin kelkan viereen kyykkyyn ja Nismo tuli tutkimaan kelkkaa. Pimeässä huoneessa lähti hyvin liikkeelle, tuli eteeni ja katsoi minuun mutta ei koskenut. Palasi takaisin ja jouduin kutsumaan useaan kertaan että tajusi ja sitten tulikin reippaasti.

Terävyys + 1 pieni, ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua

Apuva, missäs tätä mitattiin?! Hyvä muisti :D .

Puolustushalu + 3 kohtuullinen, hillitty

Kelkalla puolusti ja hyökkäyksessä ensin katsoi hyökkääjää, sitten asettui minun eteen ja puolusti vimmatusti tyylillä "perkele mammaa et tule uhkaamaan ONKO SELVÄ?!" . Uhkaajan tullessa ihan lähelle, peruutti viereeni sivulle mutta ei mennyt taakse. Hyökkääjän heittäessä kepin pois ja vaihtaessa puhe/liikkumistyyliä haukkui vielä hetken, mutta lähti hyökkääjän mukaan reippaasti ja antoi hyvin käsitellä. Kutsusta tuli luokse.

Seinässä ollessaan tuomarin mukaan puolusti itseään hyvin ja tuomari sanoi että sai pitkään leikkiä sen kanssa leikkiä, että antoi uhkaa, Nismo puolustautui ja tuomari vahvisti sitä peruuttamalla tms. Sitten kun heitti kepin pois ja meni luo, Nismo oli ihan normisti häntä heiluen ja antoi hyvin käsitellä.

Taisteluhalu -1 pieni

Arvelin ettei leiki ollenkaan tuomarin kanssa. Tuomari otti kepin ja heitti sen maahan - Nismo katsoi keppiä ihan tyynesti eikä kiinnostunut. Tuomari vaihtoi kepin vinkuleluun jossa oli karvatupsu päässä ja sai Nismon leikkimään! Ei kuitenkaan taistellut vaan ennemmin jahtasi innokkaasti lelua.

Hermorakenne + 1 hieman rauhaton

Yllätys minulle, epäilin että menee miinukselle.

Tempperamentti + 2 kohtuullisen vilkas

Oli kiinnostunut ympäristöstä, mutta ei hösöttänyt. Otti mun mielestä ihmeen rennosti aina suoritusten välillä.

Kovuus + 1 hieman pehmeä

Kelkan ohi kävellessä ei mainittavaa reagointia, eikä haalarilla mutta tynnyriä se pelästyi ihan helvetisti eikä suostunut tulemaan ohi siitä kuin piiiiiiitkän houkuttelun jälkeen ja päinvastaisesta suunnasta. Taas sama homma tässä, nuppi riittää käsittelemään hyvin yllättäviäkin tilanteita, mutta kun on kysymys äänestä niin kuppi menee nurin heti.

Luoksepäästävyys + 3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin

Ei ongelmia :)

Laukauspelottomuus -- laukausarka

Tämä ei tullut yllätyksenä, tiesin että se on paukkuarka. Normissa elämässä ei haittaa kuin uutena vuotena, koska esim starttarilla saa ihan hyvin ampua eikä pelästy tai mene paniikkiin. Eka laukaus niin häntä laski alas ja alkoi pälyilemään hermostuneena, toka laukaus vahvisti vaan käytöstä.

Vaikka pelästyi voimakkaasti tynnyrillä ja laukauksissa, niin palautui hyvin ja nopeasti. Käytin sen kävelyllä ja tein pienen tottiksen autoon mennessä - ei ongelmia. Olen oikein tyytyväinen pieneen koiraani ja nyt tiedän missä tilanteissa se käyttäytyy mitenkin. Olen pitänyt sitä hieman pelokkaana koirana, mutta se onkin äänipelokas, ei yleisesti pelokas. Hyvä Nismo :) !

Kokonaispisteet 127 - laukausarka

Testin henkilökunta ja tuomarit olivat oikein mukavia ja kukaan ei katsonut vinoon Nismoa, päinvastoin - uteliaina katsoivat testin kulkua.

Kotona ei osoittanut mitään merkkejä että mikään olisi jäänyt "päälle". Hyvä niin :). Annoin sen kuitenkin levätä ja otin iltalenkille vain Nemon ja Wilman.

Huomenna Marjun agitreenit Nismon kanssa...kivaa :)

Nyt sohvaa ja karkkia - enää viikko kesälomaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti