Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

11.9.2011

Kisamainen viikonloppu :)

Aluksi KIITOS rakkaalle Atelle seurasta, tuesta ja naurusta koko pitkän viikonlopun! Hymy ei hyytynyt vaikka rullattiin tukka putkella koko ajan :) ! Kiitos ystävät kannustuksista ja tsempeistä kun minä hermoilin tokokokeita..ootte te tärkeitä!

Perjantaina epiksissä siis..Nismon kanssa kävi kehnosti :( . Mölliradalla ok, vauhti jees ja pikkuista korvattomuutta lukuunottamatta ihan kelpo suoritus. Kisaavien radalla se kompastui puomin ylösmenolla, löi leukansa puomiin ja jähmettyi paikalleen pitäen päätä sivulle ja silmiä kiinni :(. Hitto että pelästyin kuitenkin samalla ajatellen että jos nyt hössötän, pahennan vaan asiaa. Silti sydäntä riipaisi kun Nismoa ihan oikeasti sattui. Otin sen alas puomilta, tsekkasin että se on kondiksessa, pää kääntyy, ei arista mitään ja eikun takaisin puomille! Meni tosi hienosti :) !!! Uusinnassa otin vain pätkän hyppy, puomi, A, hyppy eikä mitään merkkejä ollut tapahtuneesta. Hassua että sen pehmeys ei agiradalla näy juurikaan. Onneksi ei käynyt pahemmin! Hiskin kanssa juostiin pari ihan kelpoa nollaa ja kontaktitkin ok! Se oli tosi hyvin kuulolla vaikka pelkäsin muuta. Seisotin pitkään puomin alastulolla ja se kesti sen hienosti. Tuli siinä kipaistua muutama rata Balun ja Nuuskunkin kanssa Miran puolesta :) .

Lauantaina Purinalla kaksi agirataa. Enpä ole koskaan aiemmin ollut agiradoilla, missä ei ole lainkaan keppejä?! Tuntui ihan kummalliselta :D ! Tuloksilla ei juhlittu (10 ja hyl), mutta hyvää vauhtia me mentiin!!! Kontaktit se possuili, erityisesti puomin ja siihen täytyisikin hakea varmuutta myös kovasta vauhdista..mun hipsiessä tai hipsien irrotessa ok, mutta juostessa tulee näemmä läpi ihan törkeästi. Radat oli aika kivoja, paljon tekemistä ja pari ihan "wau, jee" kohtaakin saatiin aikaan :) ! Ate videoi radat ja huomasin erään aika olennaisen asian mistä aina kaikki minulle huomauttaa..minä EN JUOKSE?! Miksi en juokse? Hiippailen kuin mikäkin koko radan ja hidastan sillä koiraa?! Ainahan siitä on sanottu mutta nyt sille täytyy kyllä jotain tehdä. Ate sitten juoksutti minua ja Hiskiä kellon kanssa samana iltana kentällä. Mun liikkumisella oli vain viidellä esteellä yli 3 sekunnin ero?! Voi taivas...nyt täytyy alkaa juoksemaan! Kentällä illalla myös hiiput - Nismolle tokohyppyä ja paikallaolo, Nemon kanssa eteenmenoa ja perusasentoja + agia tietty vähän.

Tänään oli sitten minun ja Nismon, molempien elämän ensimmäinen oikea toko-koe. Ei jännittänyt lähellekään niin paljon kuin BH-kokeessa mutta siltikin ihan kiitettävästi :D . Tuomarina Ralf Björklund ja koepaikkana Hanko. Tässä pisteet ja selvennykset:

Luoksepäästävyys 10

Ei ongelmia :)

Paikallaolo 9

Tyhmä minä. Meni ekasta maahan, makasi tosi hyvin nenä minuun päin ja maltillisesti liikkumatta, mutta kun palasin koiran viereen (aika tuntui ikuisuudelta!) ja annoin käskyn "istu" en odottanut yhtään vaan hätäpäissäni aloitin jo toista käskyä ja samalla Nismo jo nousi. Turha tuplakäsky vähensi yhden pisteen. Tämän jälkeen me oltiin jo siinä pisteessä että nyt on tehty jo se mikä mua eniten pelotti ja se meni upeasti!!! Myönnän, meinasin itkuun purskahtaa helpotuksesta.

Seuraaminen kytkettynä 9

Yksi perusasento taisi olla vino ja sitten tuli pari haukkua. Muutoin kontakti oli erinomainen, katkeamaton ja seuraaminen Nismon parasta tirehtöörimarssia! Erityisesti vasemmalle käännökset sujuivat komeasti. Tästä tuomariltakin erityiskehuja.

Seuraaminen taluttimetta 7

Tässä Nismo jäi haaveilemaan hetkeksi kesken seuraamiskaavion ja yksi perusasento jäi tekemättä. Lukuunottamatta näitä kahta hetkellistä virhettä, ihan passeli suoritus.

Liikkeestä maahanmeno 5

Olin varma että nollaamme tämän. Aina ollut meille vaikea liike..Jouduin melkein pysähtymään ja annoin kaksi käskyä. Pysyi hyvin ja nousi ekasta. Täytyy treenata :)

Luoksetulo 6

Jäi hyvin, lähti kuin raketti ja tuli minun eteen maahan?! Mitä ihmettä?? En tajua..en yhtään keksi mistä se on kuvitellut että näin tehdään :D . Siitä kahdella käskyllä perusasentoon.

Liikkeestä seisominen 6

Lähti vähän huonosti matkaan, mutta kiri hyvin kiinni ja annoin sekä käsimerkin että käskyn varmuuden vuoksi. Jäi kuin seinään ja käskystä perusasentoon.

Estehyppy 7,5

Tässäkin kävi jotain mystistä. Tuli hyvin esteelle ja kontaktissa, annoin käskyn, lähti, veti ennen estettä liinat kiinni ja kääntyi katsomaan minua ihan kuin epäröiden että saako mennä vai ei. Annoin uuden käskyn ja meni yli ja jäi seisomaan, ekasta istumaan.

Kokonaisvaikutelma 9,5

KOKONAISPISTEET 147,5

Ralf kehui Nismoa ihan hirmuisesti erityisesti iloisesta yhteistyöstä, energisyydestä ja täpäkkyydestä. Kuulemma oikein kiva koira ja työskentelyä on ilo katsoa :) ! Pistementykset ovat vain viilausta, Nismo oli erinomaisesti kuulolla, piti hyvin kontaktia ja oli oma itsensä. Olen Nismosta ihan hirmuisen ylpeä ja tuntui hyvältä mennä sen kanssa. Tämä oli meille koirakkona aivan mieletön juttu.

Hui, niin se viikonloppu sujahti ohitse!!! Wilman juoksu alkaa kääntymään pikkuhiljaa kohti loppuaan eli sen saa pian taas mukaan treeneihin, jihuu :) ! Kiva viikonloppu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti