Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

7.9.2011

Putkesta putkeen

Pakkasin eilen Nismoa, Nemoa ja Hiskiä autoon pienen jännityksen kera. Wilmalla on juoksut ja parhaat päivät tietysti juuri nyt kun meillä olisi koiramaista ohjelmaa koko viikonlopuksi. Kiva että kauan odotetut juoksut alkoivat vihdoin koska sterkkauksen saa hoidettua sen jälkeen...mutta miksi parhaat päivät juuri nyt kun on toko-koe ja agikisat samana vkonloppuna?! Sisällä meidän korvat saa olla suhteellisen rauhassa..urokset nuuskuttelee ja ovat toki kiinnostuneita, mutta painuvat maate kun komento käy. Ulkona taasen...Wilma ULVOO tarhassa. Se ulvoo ja surkuttelee karseaa kohtaloaan niin, että ihmettelen kun naapurit eivät vielä ole oven takana kyselemässä että mitä helvettiä meidän talossa oikein tapahtuu :D ...ja tietysti Hiski vastaa toisesta tarhasta takaisin..konsertti on siis valmis. Voi tuska. Nismossa ja Nemossa ei näy muuta kuin pientä korvattomuutta ulkona, mutta muuten toimivat kohtuu normisti, syövät eivätkä uikuta.

Pelko osoittautui eilen kuitenkin aivan turhaksi sillä Hiski toimi täysin normisti, palkkautui ihan millä vaan ja oli hyvin kuulolla! JES! Marju oli tehnyt meille mielenkiintoisen radan jossa oli meille viimeksi niin vaikea niin vaikea putkesta putkeen kuvio..ne olivat rinnakkain ja välimatka iso ja puomi tietysti välissä etti päässyt lähellekään saattamaan. Eilen saimme kuitenkin kuvion hyvin onnistumaan kun rytmitin tarpeeksi! Kepit oli tosi hyvät ja puomin kontaktit jopa loistavat eikä vaan vähän sinnepäin "juupas-eipäs-pysähdynkö-lähdenkö" ..olin oikein tyytyväinen. Liikkuikin hyvin eikä ollut tahmea ohjattava. Välistävedot toimivat hyvin ja aika pienellä kaarroksella saatiin menemään. Huomasin taas että vekkailen turhissa kohdissa..ajattelen liikaa lähestymiskulmaa (=menee turhaa aikaa) sellaisissa kohdissa missä voisi antaa mennä vaan.

Nismo pääsi myös agiradalle! Marjuakin nauratti...ja minua...pieni koira ei meinannut karvoissaan pysyä, niin tohkeissaan se oli. Putkista ampuu kaaaaaaaaauas ja sille tarttis kyllä tehdä jotain. Haukkui lähdössä vaikka pysyi hyvin, se sitten meni sellaiseksi jojoiluksi kun inhoan sitä räksytystä. Keppejä verkoilla - ihan passelia. Puomi on vaan ihan paras, samoin A-este jotka suoritetaan sitkeästi loppuun asti vaikka kuinka irtoaisin sivulle. Missäköhän se on sen oppinut?! Välistävedotkin toimi hyvin ja takaaleikkaus putkelle. On se outo, varmana opiskelee itekseen agilitya :D .

Minilemmu Nemo sai temppuilla, mennä putkea ja keppejä. Varasin sille eilen sydän- ja silmätarkastuksen. Mulla on omat pelkoni ja syyni miksi varasin, mutta ei maalailla piruja seinille ennenkuin on lääkäriltä virallinen kanta. Tarkastus on lokakuun puolella. Nemon mieletä on muuten ihan parasta kun kissat raahaa päästäisiä, hiiriä ja lintuja pihalle, syö ne puoliksi ja jättää raadot meidän korjattaviksi. Yäk. Nemon mielestä ei ole yhtään yäk vaan niissähän täytyy kieriä niin että koko turkki on ihan limainen ja ruskea! Sen se on kyllä isältään perinyt..muistan kun kävin hakemassa Nemon ja tapasin pentueen isän. Se oli ulkona ja aivan kurainen - mielipuuhaa on (tai valitettavasti oli) kaikessa paskassa kieriminen :D .

Ate on PRO ja selvitti autonsa sähkövian muutaman vkon tutkimisen jälkeen. Siinä se taas nähtiin - periksi ei anneta prkele ;) ! Tämä tarkoittaa siis sitä, että asuntovaunua voi taas vetää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti