Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

7.1.2012

Rallytoko Tre 6.1

Eilen Wilman kanssa rallytokoilemassa, oikein kahdessa kokeessa samana päivänä. Meitä lähti NuPusta kolme ihmistä ja viisi koiraa matkaan kohti kokeita. Kiitos Elinalle ja Helille reissusta oikein paljon :) ! Harmi myös että Mira ja Hanna jäivät esteiden takia kotosalle..

Koe oli parkkihallissa ja mä olin aivan shokissa kun kävelin sinne..en ollut huomioinut että samassa hallissa on myös mätsäri, virallinen toko, koiratanssia, temppurataa, kärryajelua...oli siis sanomattakin selvää että ihmis- ja koiramäärä oli aivan älytön metelistä puhumattakaan. Wilmahan on todella helposti paineistuva ja kun se paineistuu "lukkoa" on melkein mahdotonta murtaa..se menee ihan passiiviseksi. Olemme harjoitelleet eri tilanteissa ja antaneet ajan kulua, tehty lyhkäisiä treeniä lenkkien lomassa yms yms..Olin silti satavarma että nyt on liikaa ja persiilleen menee ja lukko tulee..

Mustiainen yllätti minut kuitenkin enemmän kuin positiivisesti napaten heti ekalta radalta 77/100 eli HYVÄKSYTYN ALO-luokan TULOKSEN!!! WAU!!! Varsinkin kun hermostunut ohjaaja mokasi 10 pistettä..Päätin jo heti ennakkoon että Wilma saa odotella kisapaikalla kevythäkissä jotta tottuu meteliin eikä siinä ollut mitään ongelmia. Nappasin sen juuri ennen edeltävää koirakkoa ulos, nostatin vähän ja juostiin kehään suorittamaan. Lähtökyltillä sitten kävi jotain..meidän takana oli joku pieni lapsi rapisevan nakkipussin kanssa joka kutsui Wilmaa kun huomasi että se on kiinnostunut?! Wilma oli kiltti ja totteli minua ja lähdimme matkaan..hermostuin kuitenkin niin, että ensimmäisellä kyltillä jo mokattiin tuo 10 pistettä jättämällä istuminen ennen maahanmenoa kokonaan väliin. Muutoin selvisimme oikein hienosti, Wilma säilytti hyvin kontaktin jne. Laama se oli treeneihin verrattuna, itsevarmuus puuttui mutta se ei ollut nyt tärkeintä, se tulkoon sieltä sitten treenien ja kokemuksen myötä.

Toinen rata oli aikamoisessa tungoksessa, samalla sisäänkäynnillä tokon kanssa ja Wilma alkoi sylkemään ruokaa ennen suoritusta..ei enää kelvannut. Sain sen kuitenkin takaisin siihen maailmaan nopeasti ja menimme suorittamaan. Ekalla kyltillä keskittymisvaikeuksia ja pari ohjaajan pienempää virhettä, muutoin vielä paremmin kuin ensimmäisellä ja häntäkin jopa heilui! Tulos 86/100 eli TOINEN HYVÄKSYTTY ALO-luokan TULOS!!! JIHUU!!!!!

Olen enemmän kuin onnellinen! WE DID IT! Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin meidän omaan rauhalliseen tahtiin :)

Kiitos kaikille tsemppaajille, erityisesti rakkaalle Atelle joka oli meistä vähintään yhtä ylpeä kuin minä itsekin :).

Onnittelut vielä Helille ja Elinalle sekä Jaana-Maaritin poppoolle hienoista tuloksista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti