Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

2.1.2012

Mihin me päästiinkään tavoitteissa? Ja mitäs tänä vuonna?

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA :) ! Vuosi vaihtui kotosalla ihanan rennosti. Nismo pelkäsi raketteja harmillisen paljon, ei kuitenkaan niin paljoa kun on joskus pelännyt. Summataan meidän viime vuodelle asetetut tavoitteet ja tulokset ja uudet tavotteet tälle vuodelle.

NEMO - rakas lemmupoika

TAVOITE 2011 Pikkuinen sirkuskoira saa polvensa takia edelleen unohtaa agilityn. Toki pikkuisia juttuja ihan aktivointimielessä. Keskitymme uusien temppujen opettelemiseen ja jatkamme teholenkkeilyä. Treeneissä Nemo saa kulkea mukana kuten ennenkin.
Päähommana Nemo kuitenkin saa keskittyä rakkaan kainaloeläimen roolinsa lisäksi kaverikoiratoimintaan, joka alkaa jo reilun parin viikon päästä! Tarkoitus on ehtiä ja keretä 1-3 kertaa/kk.

TOTEUTUMA 2011
Nemon terveys aiheutti valitettavan paljon päänvaivaa viime vuoden aikana emmekä oikeen vieläkään päässeet mihinkään järkevään lopputulokseen. Aistiin meno on edelleen avoimena, sydän tutkittiin, polvet tutkittiin virallisesti yms yms. Outojen, hetkellisten pelkotilojen sun muun mystiikan takia päätimme jättää kaverikoirailun pois. Harmi, sillä Nemo oli pomminvarma ilahduttaja ja tykkäsi itsekin oikein kovasti puuhasta. Treeneissä Nemo kulki mukana vanhaan malliin ja sai kaahottaa välillä agilityesteillä turhaa hyppimistä vältelleen. Opettelimme myös kasan uusia temppuja ja rallytokoilimme. Polven vahvistaminen liikunnalla toteutettiin erinomaisesti ja vahva liikunta jatkuu edelleen. Fyssarikäyntejä tuli muutama ja hierontakäyntejä pari.

SUUNNITELMA 2012Jatketaan samaan malliin kuin viime vuonnakin, mutta toivottavasti murehdimme vähemmän terveyttä ja oudot oireet jäävät pois tai saavat jonkin selityksen. Nemo rakstaa temppuilua, erityisesti etäällä tehtyjä kuten merkille menoa ja siitä ohjautumista yms. Liikunta on se ykkösjuttu, viime viikollakin lenkkikilometrejä kertyi sellaiset 35-40 km + vapaana juoksemiset pitkin metsiä ja peltoja :). Nemo huolehtii myös perheessämme siitä, että kaikilla on hymy herkässä. Sen innokas, jokapäiväinen energisyys ja lelun pöllytys saa kaikki nauramaan.

NISMO - rakas kiukkupussi

TAVOITE 2011
Nyt on sitten vihdoin toko-kokeen aika! Olen katsonut kokeen jo valmiiksi toukokuulle 2011. Jännittää nyt jo, mutta kyllä me siitä selvitään. Ensimmäinen koe sitten kertoo vähän sitä, kuinka paljon pitää vielä treenata ykköstulokseen ja se sitten kertoo sen, käydäänkö monessakin kokeessa vuonna 2011. Aika näyttää - on nyt edes yhdet buukattuna :). Rallytokon AVO kisat onkin jo buukattu helmikuun alkuun ja katsomme sitten jatkoa niiden mukaan, mutta sitkeästi aijomme paahtaa siellä eteenpäin :). Agility..hmm..noh, en sano mitään, sen näkee sitten - se osaa melkein kaikki esteet ja liikkuu hyvin sekä ohjautuu ihan ok. BH koetta en ole unohtanut mutta mutta mutta..

TOTEUTUMA 2011
Meillä oli Nismon kanssa oikein toimintavuosi! Ehdimme ja touhusimme enemmän kuin osasimme kuvitella. Tärkeimpänä pidän kuitenkin sitä, että meistä kasvoi vuosien jälkeen tiivis tiimi. Nismo saavutti rallytokossa AVO koularin kolmella hyväksytyllä tuloksella ja pokkasi voitonkin yhdestä kokeesta. Aloitimme TOKO uran ihan virallisessa muodossa saaden yhden kakkostuloksen ja yhden kolmostuloksen. Kokeilimme BH-koetta kahdesti ensimmäinenä chihuna Suomessa ja ei se hyväksytty niin kaukana ollut viimeisellä kerralla. Aloitimme myös agilityn virallisissa ja saimme heti ekalta radalta ratanollan mutta harmillisesti hieman yliaikaa. Toisissa kisoissa hyllytimme pari rataa ja yhdestä kurvailimme vitosen virhepistein. Nismo myös luonnetestattiin aika kivoin tuloksin, miinuksena toki laukausalttius, josta Nismo kuitenkin palautui äärimmäisen nopeasti. Puolustuksessa ja kelkalla tuo pieni koira lämmitti sydäntäni erityisesti osoittamalla äärimmäistä rohkeutta ja suojelua minua kohtaan. Nismon polvet tutkittiin virallisesti ja tuloksena 1/0. Kastraatio suoritettiin lokakuussa..toipuminen oli aluksi vaikeaa mutta kun siitä selvittiin niin olen entistä enemmän sitä mieltä että se oli oikea päätös. Nismo myös osallistui rallytokon SM -kokeisiin VOIttajaluokkaan. Tulosta emme saaneet mutta kokemusta kyllä :). Kaiken kaikkiaan teimme tosiaan vaikka ja mitä!

SUUNNITELMA 2012
Agilityn kanssa olen vähän kahden vaiheilla..Nismo on loukannut jalkansa jo lajissa pariinkin kertaan ja pieni(toistaiseksi harmiton) sivuääni sydämessä mietityttää minua kyseisen lajin kohdalla..siksipä emme ota tavoitteita tähän lajiin lainkaan. Mennään sen mukaan mikä hyvältä tuntuu :). Tarkoitus olisi keskittyä pääosin TOKOon ja napata sieltä se ykköstulos ja jos/kun se tulee ja tuntuu mahdolliselta yritämme jahdata koularia TK1! BH koetta en ole jättänyt taakse vaan sitkeästi yritämme vielä..katsotaan tuleeko se yritys tänä vuonna vai ei. TOKOsta riippuen harjoittelemme sitten rallytokon VOIttajaluokan kylttejä ja EHKÄ käymme kokeissa..Nismo myös keskittyy hyvään liikuntaan ja toivon että se pysyy terveenä! Täytyy kuitenkin muistaa että Nismo täyttää tänä vuonna 7 -vuotta..ei se ole enää pentunen. Tätä ei kyllä uskoisi kun se pääsee "töihin"..intoa on kuin pienessä kylässä ja yliyrittäminen koituu usein virheeksi kokeissa. Yritän keskittää Nismon tavoitteet tänä vuonna vain yhteen asiaan pääosin harrastuksien osalta..tuntuu että viime vuonna tehtiin vähän liikaakin kaikkea etsiessämme sitä omaa juttua.


HISKI - rakas hörökorva/kurttuhuuli

TAVOITE 2011
Geenit varmaan nousevat suurimpaan rooliin sekä toivotut jälkeläiset. Syntyy niitä tai ei, se määrää aika kovasti Hiskin vuoden ja suunnitelmat. Toivon että Ate osallistuu sen kanssa jälkikokeeseen keväällä, se kun jo ajaa kisajälkeä ja ilmaisee hyvin. Agilityn (eli sen mun osuuden ;) ) osalta tavoitteenamme on nousta kolmosiin vuonna 2011. Merkit ja kakkosissa piipahtaminen ovat osoittaneet että potentiaalia ja mahdollisuuksia löytyy joten starttaammekin jo taas tammikuun puolessa välissä. Katsotaan mitä yhteinen taival tuo tullessaan :). Hoffimestiksiin toivon pääseväni osallistumaan myös vuonna 2011.

TOTEUTUMA 2011
Hiskin ekat jälkeläiset näkivät päivänvalon helmikussa 2011! "Pienet" Dagdahoff A-kakarat täyttävätkin kohta jo vuoden, niin se aika kuluu! Meidän kolmosiin nousu oli kirjaimellisesti sadasosista kiinni mutta kun ei niin ei. Juoksimme kuitenkin niitäö "hyvän mielen" nollia joissa sijoitus ei kuitenkaan riittänyt muutamia, yhden ihka oikean LUVAn, kourallisen yliaikanollia ja hyviä HYLsyjä, riipaisevia vitosia...Teimme muutoksia vuoden mittaa erityisesti kontakteille, jotka alkavat olla aikasen mageita myös kisoissa eikä vaan treeneissä. Yritämme kolmosiin nousua tänä vuonna uudestaan :). Iloisen tekmisen meiningin olemme onnistuneet säilyttämään Hiskin kanssa ja se on tärkeintä! Hoffimestiksiin osallistuimme ja saimme ratanollan, mutta jäimme neljänneksi kolmen muun ollessa meitä nopeampia. Pitkän ja kuuman kisapäivän jälkeen ihan passeli suoritus. Hiski pärjäsi loistavasti näyttelyissä viime vuonna :) !

SUUNNITELMA 2012
Joskos me nyt sinne kolmosiin sitten? Otetaan rennosti, käydään muutamat kisat ja katsotaan mitä vuosi tuo tullessaan :). Ate ja Hiski pääosin puuhailevat keskenään ja toivonkin heille onnea ja menestystä tälle vuodelle kokeisiin! Haaveissa olisi myös saada Hiski rallytokoon taas jos aikaa jää..

WILMA - rakas urpo musta

TAVOITE 2011
Hui, meillä molemmilla on Aten kanssa töitä edessä ihan hirmuisesti - enemmän kuin muiden koirien osalta. Tottiksen alkeet ovat alkaneet muodostumaan ja sen pohjalta kaukkareita jne on treenattu. Arkiasioita, tapoja jne jne..näyttelytreenejäkin on tehty. Vähän kaikkea joka päivä. Käsiteltävyyttä, uusia asioita, yksinoloa. Kirittävää on kovasti koska Wilma täyttää jo helmikuussa vuoden. Ate alkaa varmasti ajamaan sen kanssa jälkeä heti kun lumet sulavat ja yhdessä me sitten keskitymme toden teolla tokoon, jotta pääsen sen kanssa kokeeseen! En malttaisi odottaa - eivätkä varmaan muutkaan kokeessa olijat :D ! Agilitya me sitten aletaan miettimään kun toko alkaa olla hanskassa..Terveystuloksetkin on tarkoitus tsekata keväällä 2011 eli lonkat ja kyynärät ainakin. Ensimmäiset näyttelyt on Turussa tammikuussa 2011. Lisääkin varmaan tulee vuoden mittaan. Luulen että Wilmalla ja meillä on edessä aikamoinen vuosi!

TOTEUTUMA 2011
Myönnettävähän se on että pettymys on suuri..pettymys ei poista sitä että Wilma on rakas perheenjäsen, mutta silti..Suunnitelmia oli paljon ja tekemistä vielä sitäkin enemmän. Wilma alkoi kuitenkin ontumaan alkuvuonna ja painopiste alkoi siirtymään vinoksi. Käynti kuvissa paljasti syyn : lonkat D/E - ei onneksi nivelrikkoa, vielä. Kuukauden kipulääkekuuri ja hirmuinen kuntoutus. Fyssarikäyntejä, hirentakäyntejä, iltajumppausta ja taas teholiikuntaa, suunniteltua liikuntaa, normaalia liikuntaa...Onneksi (puuta koputtaen) nyt ollaan siinä pisteessä että Wilma ei onnu, liikuu suht ok ja ei tarvitse lääkitystä. Molemmille meistä oli selvää että ei voida alle 2-vuotiasta koiraa jättää pysyvälle särkylääkkeelle. Tavoitteellinen treenaaminen jäi pois ja suunnitelmat kokeiden osalta kariutuivat. Tällaistähan tämä koirien kanssa on, koskaan ei tiedä..Wilma harrastaa kunnon mukaan omaksi ilokseen, ei mitenkään tarkasta tai sytemaattisesti. Liikunta ja jumppaaminen on Wilman juttu ehdottoamsti ja kaiken tämän keskellä se on säilyttänyt iloisen asenteen ja aina ei tiedäkään heiluttaako koira häntää vai häntä koiraa. Wilman arkuus meille tullessa on tipotiessään ja hermojenkin kanssa ollaan päästy etiäpäin. Wilma on omalla tavallaan niin erityinen ja poikkeava :). Wilma kävi viime vuonna kahdessa näyttelyssä saaden molemmista arvostelun: EH.

TAVOITE 2012
PYSYÄ TERVEENÄ!!! Toivomme ettei ontumine taasen ala ja että saamme nauttia Wilman urpoilusta pitkään :). Parit rallytoko -kokeet on katsottu ja buukattu ilman sen kummempia odotuksia. Mennään ja pidetään toivottavasti hauskaa yhdessä. Kuntoutus jatkuu ja lihashuollosta huolehtiminen on tärkeää. Wilma myös temppuilee ja esittää erikoisuutena (ilman käskyä) ns. "kuumi-tanssin" jossa se ilmassa pyörähtelee 360 -astetta :D .

Olemme Aten kanssa katselleet vaikka mitä tälle vuodelle. Pari matkaakin on tiedossa, harrastuksia ja kokeita, kennelpäiviä, pentutapaamisia yms yms..ystäviä, koiramaista ja ei koiramaista.

Minä tein Atelle lupauksen rakastaa häntä vähintään yhtä paljon tänä vuonna kuin viime vuonnakin, eikä se ole vaikeaa. Minulta ei puutu mitään, eikä mitään ole liikaa. Rakastan elämääni :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti