Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

9.4.2012

1 x kastraatio, 1 x agistartit, 2 x tottista..

Useiden tutkimuksien, piiiiiitkän pohdinnan, varmistelun yms jälkeen tuli sitten pakkotilanne eteen..Nemon eturauhanen alkoin vähän vaivaamaan, ei pahasti mutta olisi varmasti pahentunut ja päädyin kastraatiopäätökseen, kiitos rakas Ate kannustuksesta. Nemolla on yliherkkyys nukutusainetta kohtaan ja siksi olen asiaa pelännyt. Nemo meni parhaisiin mahdollisiin käsiin Skutille ja en voi kuin taas olla supertyytyväinen - kaikki meni hienosti ja mun murheet oli ihan turhia :) ! Samalla Nemolta nyppästiin 4 huonoa hammasta irti. Sen hampaat aiheuttaa mulle muutenkin päänvaivaa. Hammaskiveä kertyy, hampaita putoilee itekseen..syö jo plague off jauhetta, nappulat kuivina, luita. Siltikin hammaskiveä tulee runsaasti ja huonojakin hampaita on eksynyt joukkoon. Poistettiin ne sitten samalla nukutuksella vaikka eivät vielä ole vaivanneet. Olisivat varmasti alkaneet vaivaamaan myöhemmin. Nemo heräsi nukutuksesta hyvin ja juuri se herääminen on aiemmin herätteenkin kanssa ollut ongelma. Nyt tehtiin nukutus eri systeemillä ja hyvä niin! Vähän oli paniikkinen kun tokkurasta selvitytyi ja selkeästi suu oli inhottavan tuntuinen ja haavaa kutitti..meni parissa päivässä kuitenkin ohi ja on nyt jo ihan normaali oma itsensä - pirteä ja vaikea pitää rauhallisena :). Kastraatio tehtiin torstaina ja tänään tehtiin eka pitkä lenkki, sellainen 7-8 km. Rauhaksiin kun hihnassa menee niin saa mennä :) . Nemolla ei ole kauluria vaan housut ja lääkkeet se ottaa reippaasti kuten oletinkin, haavakin näyttää hyvältä. Pikku potilas - olen niin onnellinen että kaikki meni hyvin!

Lauantaina me oltiin treenaamassa tottista - olipas hauskaa!

Nismon kanssa BH kaaviota uusin säännöin Aten avustuksella - meni aika hienosti, vähän haukkui alkuun mutta Aten neuvojen jälkeen rauhoittui ja oli täsmällisempi kaikessa tekemisessään. Tykkään niin kovasti treenata sen kanssa. Kaikessa innokkuudessaan se on niin palkitseva pari! Luoksetuloja, jäi parilla ekalla kerralla ihan hassuun asentoon, mutta toistoilla oikein. Jäävät uusilla säännöillä oli meille superisti helpommat, mutta istuminen itsessään oli Nismon mielestä liikkeestä ihan outoa - jäi istumaan mutta saattoikin nousta seisomaan kun jatkoin matkaa. Tässä kuva innokkaasta tottistelijasta, kuva - Ate :

Voiko sen kanssa puuhatelusta tulla kuin hyvälle tuulelle :) ?

Wilma tottisteli myös! Katsoin videolta jälkikäteen ja se jopa näytti ihan kivalta menolta :) ! Wilmalta ei kauheasti voi vaatia, se tekee omaan tahtiinsa runsaan palkkauksen kera - pitää hauskaa ja hösöttää. Tehtiin jääviä, seisomisessa käsimerkki, muuten käskyillä istuminen ja maahanmeno - tosi hyvin jäi! Maahanmenon jälkeen ponkaisi herkästi perusasentoon joten siellä maassa pysymistä vahvistelin. Seuraamista, juosten ja normivauhtia, käännöksiä..täyskäännökset on parantunu paljon! Kaikessa höpsöydessään oli kiva huomata miten kovasti se tykkäsi ja toohotti menemään. Kiva tyttönen :)

Katsoin ihaillen kun Ate puuhasteli Iitan kanssa - sillä on niin pieneksi tiitiäiseksi ihan käsittämätön keskittymiskyky! Se ei nähnyt eikä kuullut mitään muuta kuin Aten, ei nuuskinut ei mitään ja jaksoi pitkän aikaa puuhastella suurella mielenkiinnolla! Vaude! Muutenkin se on kyllä niin taitava pentu - sille käy namit ja lelut, se osaa rauhoittua, osaa olla yksin ja porukassa, syttyy toimintaan nopeasti ja jaksaa pitkään. Mun mielestä sillä on myös hyvät hermot, se on rohkea mutta ei tyhmänrohkea, taistelee sinnikkäästi...ihana Iita! Riiviöhän se on mutta eikös ne pennut aina? Puuta koputtaen se ei ole vielä hajottanut mitään (vielä se kerkeää ja monesti) ja on ollut myös 100 % sisäsiisti jo melkein viikon!

Hiskikin tottisteli Aten kanssa - oli täsmällistä tekemistä, sille on tehnyt hyvää Iitan tulo :)

Eilen me Hiskin kanssa käytiin korkaamassa kolmosluokka agilityn osalta. Hui miten meitä jännitikään lähteä sinne suurten ja mahtavien joukkoon, mutta yhtään ei tarvinnut hävetä! Kiitos Katille taasen kisapäivästä - on se sitkeä kun väsyneenäkin lähti minun matkaan heilumaan ja auttamaan. Ate kannusti kotijoukoissa :). Tuloksilla ei juhlittu, 3 X HYL , mutta hyviä ratoja oli kaikki. Minä typerys unohdin hyppiksellä radan ja meidän puhdas rata kaatui siihen ainoaan virheeseen..mulla ei ollut mitään muistikuvaa mihin pitää mennä ja yksi hyppy sitten jäi välistä. Molemmilla agiradoilla taasen A-esteen houkutus oli Hiskille turhan suuri..mutta otti kontaktin hei ;) ! Erityisesti Hiskin ohjautuvuuteen yleisesti ja omiin kuvioihin yleisesti olin ihan supertyytyväinen! Tuollaisia ratoja me treeneissäkin tehdään ja selvittiin niistä sujuvasti ilman mitään apua, iik , paniikki ilmiöitä. Hiski kyllä yllätti tokalla radalla ja karkasi lähdöstä?! Mitä hemmettiä :D ?! Jokaisella radalla tuli siis yksi virhe, harmi että se johti jokaisella hylkäykseen..mutta me selvittiin ja osattiin ja mentiin vaan! JEE! Hyvä Hiski :) ! Oli kyllä opettavainen päivä. Kylmyydestö huolimatta sitkeästi katselin kaikkien muiden radat ja yritin opetella kaiken mahdollisen..bongata eroja, miksi tosta tai tosta tuli virhe jne. Rataantutustuminen 40 muun kanssa oli kyllä hankalaa ja vielä hankalampaa oli muistaa ohjausta kun katsoo ensin 60 muuta ennen omaa vuoroaan. Hiski oli silti hieno poika - pystypäin lähdimme kotiin :).

Kaikenlaista taas on tullut puuhattua, lenkkeiltykin on taas ihan älyttömästi, kiitos seuralaisille! Agin ulkotreenit alkaa huomenna ja rallytoko -kokeet tulossa lauantaina. Viisi lomapäivää meni kyllä hurjan nopeasti. Pihaa on siivottu, koti on siivottu moneenkin kertaan, syöty hyvin,oltu yhdessä, naurettu ja oltukin vaan - hyvä ja onnellinen mieli :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti