Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

5.6.2013

Kesä on täällä

Jos saisin valita niin valitsisin koko vuodeksi max +15 ja kuivaa - sataa voisi sitten joskus yöllä, sen verran että luonto pärjää. Mun iho ei kaikista rasvoista ja tabuista huolimatta tykkää auringosta yhtään ja jos pääsee pahaksi niin menee sitten todella kivuliaaksi..Niinpä tällä hetkellä lenkilläkin puuskutan pitkähihaisessa..

..silti, onneksi on KESÄ!

Viime viikolla treenattiin paikallaoloa...ihan liian vähän ;) . Eipä ihme että se on niin epävarma liike kun ohjaaja välttelee sen treenaamista. Nismohan ei lähde (koputtaa puuta) , mutta nousee loppuvaiheessa istumaan. Ollaan tätä nyt pähkäilty että merkkaako mun katse tms...ja ollaan päädytty ratkaisuun että katson koirasta ohi.

Ekassa treenissä viime vkolla nousi istumaan, kävin huomauttamassa ja annoin uuden käskyn - pysyi rauhallisena! Tein kaikenlaisia variaatioita treenikerroilla..kävin palkkaamassa, kävin piilossa, olin lhellä, olin kaukana, kehuin, oli passiivinen..ja se makasi rauhallisesti lukuunottamatta tätä yhtä nousua :) !!!

Viime vkolla otettiin myös jääviä ihan sikinsokin seuraamisella ja ilman, testailtiin että korvat on auki käskyille ja mä olin superylpeä pienestä!!!! Kaikki meni oikein ja paljon palkkaa :)

Rakkaan mieheni ansiosta vaihdettiin myös luoksetulokäskyksi "sivu" ..joskus sitä ei vaan osaa ajatella..jos koira tulee luoksetulossa suoraan perusasentoon niin miksi oon huutanu sille "tänne" ja miettiny miksi se jää vinoon?? Suoristui muuten heti käskynvaihdolla ;).

Seuraamista on tehty vähän ihan siksi että se on parhaimmilaan Nismolle ihan PRO liike..ja haluan säilyttää sen kivana, tehokkaana ja sellaisena kun se nyt on jos vire on kohdillaan.

Viikonloppuna Hiskin ja Unnan pentuset eli Dagdahoffin A-sarja oli meillä viettämässä sunnuntaipäivää. Nemo ei ollut paikalla, mutta kaikki muut kyllä. Piha oli täynnä hoffeja omistajineen ja Nismo & Nemo meni siinä porukassa kerrassaan upeasti! Tykkään kovasti Hiskin pentujen luonteista..niissä on virtaa ja energiaa mutta ei pientäkään pullistelua tai agrea..ei sitten yhtään. Kivoja koiria kaikki, mutta sydämeni vei taas Tiitu, harmaa narttu joka oli kuumassakin kelissä valmis kaikenlaiseen toimintaan sata lasissa ja kun ei tehty mitään niin sitten ei tehty mitään.

Nismo näytti hoffeille miten rallytokoa tehdään, tässä Aten ottama kuvatodiste - unohtakaa "viisaalta" näyttävä ohjaaja :

Maija oli tehnyt meille ruokaa ja siinä se päivä sitten hujahti treenaillen ja jutustellen - KIITOS kaikille!!!
Hienosti olette koiranne kasvattaneet :)

Iita ja hiski ovat käyneet uimassa ja Hiski on kyllä niin kamala vesiepto että hakisi lelua sieltä järvestä tuntitolkulla. Iita prinsessa katselee touhua nenä nyrpeänä mutta meni veteen kuitenkin lotramaan useampaankin kertaan, varsinkin kun Ate ja Tuukka olivat siellä myös.

Iltaisin kun lämpötila vähän laskee niin meidän treenikenttä on ollut hoffien jalkapallokenttä - Hiski ja Iita pelaavat palloa ja Wilma juoksee kaikkien perässä pitäen kamalaa meteliä. Muutoin Wilma on voinut aika hyvin ja ollut lenkeillä enenemissä määrin mukana.

Lenkkeily on ollut iltapainoitteista - hyttysmyrkyt vaatteisiin ja tossua toisen eteen! Niitä hyttysiähän meinaan todellakin riittää..

Eilen tokotreenit Nismon ja Nemon kanssa. Nismolla paikallaolo yksin ja Pimun kanssa - Pimun kanssa ei ollut korvat auki "down"-käskylle..joten uusiksi ja toimi..mutta makasi ilman istumista todella rauhaksiin, palkka maahan ilman perusasentoa. Yksin sama homma muutoin, mutta meni heti ekalla maahan.

Nemon "tokotreenit" oli enemmänkin tempputreenit - se kiersi tötteröä, vilkutti, seisoi takajaloilla, meni eteen...oli iloinen oma itsensä :D ! Nauroin sille eilen kun se heitteli taasen itselleen käpyä. Miten iloinen voikaan olla pienestä kävystä. Kaikkien pitäisi oppia iloitsemaan yhtä pienistä asioista kuin Nemo iloitsee!

Eilen hiippuja kuvattiin ja minua haastateltiin paikallislehteen - skannaan sen tänne kun tulee ulos :) . Iitakin pääsi mukaan juttuun.

Koe on jo viikon päästä eli kyhäsin treenisuunnitelman :

KE - paikallaolo. Tarkoitus häiriköidä kohtuullisesti ja vahvistaa rauhallisena oloa.
TO - hihnassa seuraamisia ja perusasentoja häiriössä
PE - luoksetulo, hyppy
(lauantaina on NuPun rallykokeet - hiiput lähtee varmasti mukaan ja olisi kyllä jees ottaa siellä paikallaoloja, itse menen siis töihin, en kokeisiin!)
SU - kylille tekemään kokeenomaiset jäävät, lenkin yhteydessä

...ja sitten vapaata pääosin keskiviikkon asti, jotain pientä ja ennenkaikkea hauskaa :)

Iita piipahti näyttämässä taas sosiaalisuutensa maanantaina Helillä - 3 labbista, 1 beussi, 1 kelpie ja hetkellisesti myös 1 terrieri. Ei mitään ongelmaa ollut, siellä se juoksi muiden joukossa ja kurkkaili välillä että olenhan mä vielä paikalla. Ihana Iita! Nismo ja Nemo sai taas yksityisajan juoksemiseen kun en uskalla laittaa niitä isoon laumaan etteivät liiskaannu. Heli taas oli laittanut pöydän koreaksi! Ja oli kiva siinä istuskella ja höpistä :)

Katin "pieni" Rosmo oli muuten Tallinnassa ROP-pentu vkonloppuna, onnea vielä!

Hyvä mieli, onnellinen olo.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti