Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

8.8.2013

Lomalla, niin lomalla!!!

Olipas piiiitkä päivitystauko, täytyy ottaa lyhyesti ja ytimekkäästi kaikesta ;)

Kyllä se vaan niin on että kaikilla pitäisi olla loma ja joku jonka kanssa sen loman viettää, antaa aikaa rakkaalle, perheelle, ystäville, harrastuksille - sille kaikelle tärkeälle.

Kesän suurin koiratapahtuma meidän harrastuspiireissä oli jo legendaksi muodostunut Tervis - hoffien rotumestaruustoko ja erikoisnäyttely, pe-su hoffistien kanssa keskellä ruohokenttää kera asuntovaunujen, telttojen yms yms..Oli se vaan jälleen kerran niin hienoa. Meidän poppoosta oli kaikki muut koiruudet mukana paitsi Wilma joka sai olla huomion keskipisteenä Aten veljen hoiteissa. Nismo ja Nemo käyttäytyivät esimerkillisesti - olen niin ylpeä niistä!

Tuloksellisesti Tervis : Hiski harmillisesti nollasi tokossa sekä kaukkarit että hypyn, musta kivituhka ja hellekeli hyydytti muuten niin upean rivin tuloslapussa. En ole koskaan nähnyt kokeessa siinä sellaista tarmoa, voi kun se olisi kestänyt loppuun saakka. Iita totteli elämänsä ensimmäisessä kokeessaan ykköstuloksen!!! Aivan mahtavaa!!

Näyttelyssä Hiski; VAL ERI, ei sijoitusta. ERI oli jo sinäänsä saavutus sillä sitä ei valioluokassakaan tuosta vaan jaettu.
Iita; NUO EH 3 - luokassa oli siis vain kaksi ERIn saanutta narttua ja Iita sijoittui sitten EH:lla kolmanneksi.

Sydämellisesti kiitos Terviksesta kaikille tutuille ja ystäville sekä erityisesti rakkaan Aten ja Tuukan lisäksi Tomille, Tupulle, Sannalle, Jyrkille, Maijalle, Samille ja Merjalle :) .

Muutoin näyttelyrintamalla ei muuta kuin negatiivista mainittavaa sillä Iitalle napsastiin Helsingin ryhmänäyttelystä hylätty...tyrmistys oli suuri, mutta minkä mahdat kun mittasivat sen 1,5 senttiä alamittaiseksi. Aina voi jossitella alustasta ja seisomisasennosta yms yms, mutta ei se auta - hylsy mikä hylsy. Iita on vielä kehitysvaiheessa, annetaan toisen aikuistua vielä. Koskaan aiemmin ei ole koosta huomautettu.

TOKOn osalta ollaan oltu hiéman laiskoja...Nismo menossa Forssaan kokeeseen 14.8 ja ollaan treenattu ihan yksittäisiä juttuja esim kesken lenkin tai kotipihassa, kyläreissujen yhteydessä yms. Eli ei mitään kovin suunniteltua vaan vähän muistuttelua. Kuumista keleistä huolimatta on pienellä ollut intoa tokoon normaaliin tapaansa, pidetään tämä Nismo!!!

AGILITYssa Iita on keskittynyt keppeihin ja käynyt tekemässä kontakteja ja vähän ohjauksia..ei mitään kovin kummoista, paitsi keppien kanssa. Niihin keskitytään nyt enempi. Olen tehnyt ensin kujaa, sitten verkkoja ja nyt sitten sisäänmenoa 2X2 menetelmällä. Kuinkakohan sekaisin saan tuon koiran? Hiskin olen ajatellut ilmoittaa kisoihin heti kun kelit viilenevät :)

Iita kuvattiin Skutilla lonkkien ja kyynärien osalta ja PITÄISI tulla takaisin A/A ja 0/0 mikä oli tietenkin ihan huippu-uutinen!

JÄLKIliinan päässä on roikkunut vain Ate ja ilmaisujakin on tehty. Iita on sitkeä nenäilijä ja puskee kyllä ryteikössä kuin ryteikössä jäljen perässä :D .

KICKBIKE on saanut ahkerasti kyytiä ja enempäänkin olisi haluja sekä minulla että Hiskillä ja Iitalla, mutta kelit (vetoraja +15) rajoittavat pahasti ja ainoat sopivat kelit ovat aamulla klo 6-8 aikaan..Sellaisia 4-6 km vetoja on tehty aamuisin ja Ate menee sitten saman matkan toisen koiran kanssa fillarilla vieressä juoksuttaen.

LENKKEILYstä on kuitenkin muodostunut meidän "päälaji" selkeästi ;) ...ainakin näin loma-aikaan. 2,5 viikkoa lomaa takana ja nyt jo 200 km rikki! On liikuttu maastossa ja teillä, kaupungissa ja korvessa. Heidin luona on ihania maastoja ja voi miten kiva lenkki tehtiinkään tällä viikolla metsätiellä missä ei ole muuta kuin muutama mökin katto näkyvissä. Ihanaa! On aikaa tehdä useampia pitkiä lenkkejä päivässä ja minä niin tykkään, siitä tulee niin loistava fiilis!

On sitä tullut myös sukuloitua (ihan Kuhmoisissakin asti!), juhlittukin vähäsen(ja lisää tiedossa!), nähty ystäviä, vietetty aikaa ihan sohvallakin ja joka päivä on saanut siivottua jonkun sellaisen paikan kotoota mitä ei tule päivittäisen arkisiivouksen yhteydessä tehtyä kun ei mukamas ehdi. Ollut tähän mennessä ihan paras loma, kaikin puolin - ja vielä on 1,5 viikkoa jäljellä! Sitten uuteen työpaikkaan, huisin jännää...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti