Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

8.10.2009

Rutun ilmoitus: vaihdetaan ohjaajaa!

Että voin olla koiralleni epäreilu :(

Se työskenteli eilen treeneissä kympin arvoisesti (tai no ehkä ysin) ja minä tein virheitä!!! Onneksi Ruttu antoi niitä anteeksi eikä kaikki vaikuttanut suorituksiin. Kaikista eniten riipaisi se Aten ilme...pettynyt ja ärsyyntynyt ilme mun huonosta suorituksesta :( . Täysin ymmärrettävää koska se on taas niitä asioita mistä se on sanonu mulle sata kertaa. Ehkä mä joskus opin..

Mun ongelma siis eilen oli se perkeleen hipsuttaminen! Eli kävelen kuin mikäkin ääliö jalkoja raahaten ja hitaasti hipsien. Aloin tekemään sitä joskus kun Ruttu edisti seuratessa. Enää se ei sitä tee ja silti se hipsiminen on jäänyt mun päähän. Aten palautteen jälkeen askellettiin kyllä reippaasti ja Ruttu seurasi pitkiä pätkiä ilman mitään palkkaa ja kädet olivat ihan normaalisti sivuilla heiluen. Treeneissä pidän usein vasenta kättä vähän koukussa mutta olen yrittänyt siitä luopua ja eilen tuli todistettua että hyvin se toimii ilman käsiapuakin seuraamisessa! Olin erittäin tyytyväinen myös siihen, että vaikka Ruttu oli käytännössä koko treenin vapaana (tietty käskyn alla) niin se ei kertaakaan osoittanut mielenkiintoa toisia koiria tai ohjaajia kohtaan. Ehkä se on kohta valmis ihan virallisiin kisoihin. Paikallaanmakuu vielä 100% varmaksi niin että vaikka toinen lähtisi vierestä niin se pysyy! Sitä treeniä enemmän ja uusia häiriöitä. Eilen tehtiin myös paikalla istumista ja epäilin Rutun menevän maahan kun tarpeeksi joutui odottelemaan. Ei mennyt vaan istui todella nätisti paikallaan vaikka yksi koira nousikin rivistä ja meni ohjaajansa luo. Liikkeestä maahanmenossa on alkanut taas valumaan eli on hidas menemään. Alkaa putoaamaan heti käskystä mutta mönkii, mönkii...ja kun lopulta pääsee maahan niin siellä kyllä pysyy. Liikkeestä seisominen...blaah...se oli huono..tai ala-arvoinen lähinnä. Treenin puutetta, myönnän. Oli kyllä tosi kivat tokotreenit!!! On aina kiva sulkea kentän portti ja tyytyväisenä leikittää koiraa siinä ulkopuolella. Ensi viikon ma ti + viikonlopun tehdään nyt sitten liikkeestä seisomista ja paikallaanmakuuta isossa häiriössä.

Ruttu sai taas loppuviikoksi päiväseuraa koska mun kämppään tuli vierailulle asunnon vanha asukki kolmen koiransa kanssa. Kyllä varmasti riittää menoa ja meininkiä. Sain muutama tunti sitten puhelun että pallolla on pihalla leikitty kovasti ja painittukin on toisten kanssa. Go Ruttu :) !!! Kivempi olo itsellä kun sillä on työpäivän ajan jotain puuhaa.

Eilen PK porukka lähti TOKOn jälkeen Aten pihan viereiselle pellolle tekemään esineruutua. Hienosti nousi esineet kaikilla ja yksi porukasta on vielä ihan pentukin! Silti työskenteli hyvin ruudussa ja toi innokkaasti. Se onkin Hiskin puoliveli ja siksi varmastikin niin viisas ;) ! Mun homma oli pidellä Hiskiä kun Ate opasti muita esineruudun kanssa ja se olikin sitten haasteellista! Hiski oli tasan sitä mieltä että mähän en sun kaa tähän jää kun iskä tekee tuolla pellolla joain kivaa toisten koirien kanssa! Kehityskeskustelun jälkeen me kyllä Hiskin kanssa todettiinettä parempi se on vaan nätisti odotella ;)

Tänä aamuna Nemolle kävi hassusti. Pahaa aavistamaton Nemo aamu-ulkoilun lomassa viipotti kohti koiratarhaa Aten pihalla kunnes Nappi alias Kappelo hyökkäsi sen kimppuun! Nappi aina jallittaa kirppuja ja pyörittelee niitä ja joskus ne ihan yhdessäkin intoutuvat leikkimään..nyt Nappi vaani pusikon pimeydessä ja kun tutkavalo syttyi, samassa se teki ruohikosta hirmuisen hypyn kohti Nemoa ja kaatoi toisen!! Mylläsi hetken kaatuneen Nemon niskassa ja ampui taas pimeyteen täyttä vauhtia...ihan hullu kissa! Nemo ei oikein ymmärtänyt että "mikä-se-oli-ja-mistä-se-tuli" vaan jäi hölmistyneenä tuijottamaan pimeyteen. Nemo raasu...Ate tietysti nauroi ihan hulluna kun kerroin sille Nemon kauhean kohtalon ja kyllä mua itteäkin nauratti :D! Riepottelis Nismoa mielummin, se vois sen aina välillä ansaitakin!

Yritän iltasella ehtiä vähän agilitya treenaamaan Nemolla...katsotaan kuin käy, kerkeekö vai nöy..Nismo ja Nemo ovat myös varmaan aika väsyneitä koska ovat tänään sikoni toivomuksesta koko päivän siellä kyläilemässä. Siskon lapset odottivat niitä kuin kuuta nousevaa ja kuulemma tekevät temppuja ja hyppyjä :) ! Voivat pienet olla aika rikki hulinapäivän jälkeen..

Viikonloppuna olisi TOTO juoksu ja me ajateltiin Rutun kanssa korjata isojen koirien voitto ;)!!! Jos jotain siinä koirassa on niin vauhtia!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti