Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

2.3.2011

Agihirmuja

Pennut kasvaa tasaiseen tahtiin. Vitsit että on mielenkiintoista seurata niiden kehitystä! Voisin tuntikaupalla istuskella pentuhuoneessa ja vaan tuijotella niiden touhuja vaikka ne eivät vielä juuri muuta tee kuin syö ja nuku. Ollaan yritetty käydä paljon että Unna ei pitäisi meitä vieraina ja eihän Atekaan malta poissa pysyä ;). Pentukansiot valmistuu kovaa vauhtia ja mikä parasta, näyttää siltä että kaikille pennuille on maailman parhaat kodit! Ate on ollut koko projektista ihan älyttömän innoissaan ja on kiva seurata sen touhuumista. Ihana.

Mietin eilen pitkään lähdenkö kaikkien koirien kanssa treeneihin. Sitten tulin kuitenkin siihen tulokseen, että jätän Nismon ja Nemon kotiin Lassin kanssa (tykkäävät kovasti istuskella sen huoneessa ja katsella Lassin touhuja) ..muutoin olisi aika lyönyt vastaan. Vähän huono omatunto kyllä oli, mutta kerkiinhän niiden kanssa kotonakin ja ne ovat niin pikkuisia, että temppuja, rallya ja tottista voi hyvin tehdä sisälläkin :).

Olin enemmän kuin ylpeä mun oppilaista. Ne ovat oppineet ihan älyttömästi! Erityisesti ohjaamaan ja lukemaan rataa, upeeta :) !

Wilma oli mölyapina. Ei onneksi koko aikaa, mutta aika-ajoin otti sen verran kierroksia, että joutui tiukkaankin sävyyn käydä sanomassa että riittää! Hiljeni kyllä onneksi :). Katikin päivysti sen vieressä kun menin Hiskin kanssa, että pysyy hiljaa. Mulla oli Wilmalle mukana kannellinen purkki jossa oli pikkuinen määrä ruokaa ja pari lihapullaa. Näytin sille purkkia ja menin sen kanssa puuhastelemaan kentälle. Leikittiin paljon, juostiin toisiamme karkuun jne muuta höpsöä :D. Pari kertaa Wilma yritti purkille, mutta tuli kutsuttaessa pois ja hyvä niin, muisti ainakin loppupalkan olemassa olon. Pikkuisia seuraamisia, perusasentoja, luoksetuloja ja yksi liikkeestä maahanmeno. Onhan sen kanssa puuhaa monellakin saralla, mutta se yrittää niin kovasti tehdä oikein ja halua tekemiseen näkyy kasvavissa määrin. Agilityakin tehtiin ja voi että kun se siitä innostuu :D ! Ei meinaa musta peffa pysyä matossa vaan heti pitäisi päästä menemään ja täysillä. Minirimat ja heitettynä palkka. Vähän kääntöjä ja pikkujuttuja. Röyhkeyttäkin siinä on..päin tulee jos edessä seisoo..putkeen suhahti innoissaan ja alkaa sieltä kääntymäänkin jo ihan molempiin suuntiin. Lopuksi hain palkan (purkin) lähemmäs ja Wilmalle se meinasi olla jo turhankin iso palkka. Seuraaminen oli turhankin innokasta ja pari hoffiloikkaakin siihen mahtui. Jäi hyvin istumaan kun vein palkan kauas. Maahan ei olisi malttanut millään, yritti uudestaan sivulletuloa ja päkötti minua silmät suurena :D. Helpotin ja vein kädellä maahan jotta jää suoraan ja siitä taasen istumaan. Malttia malttia ja VAPAA!!! Wilma oli aivan onnessaan :). Lopuksi se kiusasi vielä Katia ja Ringaa pikkuisen loikkimalla melkein syliin.

Hiski oli SUPER. Meijän mittapuussa se todella oli älyttömän hyvä!!! Rata oli Saviojan Annen käsialaa, kolmosluokan kisaradan pätkästä muokattu..paljon taaksetyrkkäisyjä, putki puomin kanssa vierekkäin, kepit ja puomi vierekkäin, vaikeita kulmia putkille ja pussille. Hiski meni ja se meni kovaa :) !!! Kepeille lähti piiiiitkältä ja pujotteli nopeasti! Ei pienintäkään ongelmaa sisäänmenossa kertaakaan. Puomin alasmenolla meinasi olla epäselvää että jäädäänkö sinne vai ei mutta toistolla ja siitä etiäpäin sinne jäi puuhkahäntä heiluen :). Yhtään rimaa ei tullut alas tiukoissakaan mutkissa. En kyllä hypytä täyskorkeita tuolla matolla, mutta kuitenkin. Kaikkein tyytyväisin olin kuitenkin siihen että se meni putkeen kun piti eikä ryykäissyt puomille vaikka ne oli vierekkäin! JEE! Pussiin se meni niin vinosti ja lujaa että kopsahduksesta päätellen törmäsi..menoa se ei kyllä haitannut :) ! Vetoihinkin tuli hyvin ja taaksetyrkkäisyistä olin niin yllättynyt. Leikittiin paljon, pidettiin hauskaa ja tehtiin lyhyempää pätkää sekä täyspitkää, otettiin pelkkiä kontakteja ja keppejä. Palkkana ehkä maailman paras, repaleinen orava :) ! Hiski oli niin kiva ja hauska.

Varsinaisen hauskoja agihirmuja molemmat!

Tuukka taitaa tulla taas kipeäksi :(..höh..toivottavasti ei tulisi kun olisi tarkoitus huomenna viettää syntymäpäiviä. Iso poika, täyttää 8 -vuotta! Toiveena oli omenapiirakkaa ja vaniljakastiketta :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti