Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

9.3.2011

Hallilla hiki päässä :)

Onneksi ei tuskan hiki sentään...vaikka Nismon kanssa ei kaukana taas ollut :D ! Pohdin ja arvoin pitkään otanko kaikki mukaan vai miten teen, mutta päädyin sitten siihen että Wilma jää Aten kanssa kotio ja muut pääsee mukaan :) . Wilma oli ollut oikein nätisti ja mun suureksi ihmeeksi se hyppäsi MUN syliin kun tultiin ovesta eikä välittänyt Hiskin kotiintulosta mitään ennen minua?! Kehitystä..

Mikään lause ei voi kuvata Nemon riemua kun se pääsi agiradalle. Olin rakentanut 16 esteen mölliradan ryhmälle ja Nemo pääsi sinne kurvailemaan ennen tunnin alkua, rimat maassa, jonkun verran linjanhakemisia ja muutamia ohjauksia, helppo kuitenkin. Nemo meni sen pariin kertaan nollana läpi. Se kaahotti pienillä tassuillaan ihan täysiä ja ohjautui kuin unelma. Kokeilin pieniä juttuja ihan yksittäisillä esteillä ja kaikki sujui vaan kuin tanssi. Jäi lähtöön hienosti istumaan ja oli hyvin kuulolla. Irtosikin, mutta ei possuillut ollenkaan. Viilailin pilkkuakin muutamissa kohdissa, vaadi kauniita ja tiiviitä kaarroksia jne ja Nemo meni vaan ja teki. Vitsit sen kanssa. Pikkuinen häntä heiluen se oli niin onnellisen näköinen saadessaan olla "hommissa" ja hauskanpidossa ihan yksinään, huomion keskipisteenä.

Nemon kanssa menemisessä on tavallaan huonojakin puolia. Ne on Hiskin kanssa TÄYSIN erilaisia, ei paitsi koon, vaan myös taitojen, luonteen ja tapojen perusteella. Hiskille ei riitä vähäeleinen ohjaus tai oletukset että se menee. Sen kanssa saa olla hereillä ihan koko ajan ja miettiä tosissaan juoksulinjoja, esteiden "blokkauksia" jne..noh, se sitten kostautuikin radalla kun olin alkuun kadoksissa. Miran tuoma rata, paljon treenattavia juttuja ja sellaisia "mieti linjat pitkälle etiäpäin" treenejä. Hassuja estekulmia jne. Puomin ylösmeno tosi jees ja alasmeno heti aivan karmaiseva! Törkeä loikka..hassua oli se että Hiski katsoi mun ilmettä ja sitä että jäin vain paikalleen seisomaan sanomatta mitään. Se peruutti pitkältä takaisin siihen kontaktille! Siis Hiski! Jotain sinne kupoliin on siis mennyt aiheesta OTA! A:n kontaktit olisivat voineet olla nopeammat, mutta yhtään ainutta loikkaa ei tullut mun liikkuessakaan ja pääsin niistä hyvin palkkaamaan. Itse A oli vaan turhankin kiinnostava ja ekalla yrittämällä radasta se pääsi sinne livahtamaan, mun ollessa aivan keitaalla ohjauksen kanssa. Yleensä en uskalla avata sille ollenkaan A:n olemassaoloa, mutta nyt kokeilin ja se toimi paremmin ja malttoi kääntyä poispäinkin siitä hyvin. Puomin alla olevat putki, tosi hyvin! Kepeille vaikea kulma ja haki tosi hyvin! Mun pitäisi vain luottaa siihen ja antaa mennä, kyllä se osaa ja jos tulee virheitä niin mitä sitten?! Hauskaahan tämän täytyy olla :) ! Oikein kivat ja opettavaiset treenit - jes ja jippiii!

Hiskille on buukattu kahdet agikisat nyt maaliskuulle. Sitten täytyy katsoa miten on aikaa mennä seuraavaksi..pennunkatsojat haluavat nähdä myös isän ja ne painottuu varmaankin pitkälti viikonloppuihin. Onhan tässä sitten rallytokoakin tulossa Nismon ja Wilman kanssa sekä kaverikoirahommia Nemon kanssa :) .

Ei agilitya Nismon kanssa. Se kävi niin kuumana, että en voinut päästää sitä palkkautumaan esteille. Niinpä teimme tottista ja rallya esteiden välissä. Vinkui ja haukkui..ärsyttävää. Joutui jäähyllekin ja olin tarkka palkkauksen ajoituksesta. Sitten taas kun suuremmat höyryt oli päästetty, se oli IHAN hiljaa?! Kesti muita koiria, jopa haukkuvia ja keskittyi 110 % . En ymmärrä..täytyykö ne höyryt vaan päästää ja antaa sen vinkua se 2-3 minuuttia? En haluaisi. Sain sen pysymään poissa esteiltä, jopa kontakteilta jotka ovat sen lemppareita. Seuraamisessa vähän edisti ajoittain, mutta ei mitään hälyyttävää ja senkin korjasin uusimalla käskyn ja palkka oikeasta paikasta. Käännökset oli hyviä. Luoksetuloissa ainoa ongelma oli se että jouduin uusimaan käskyn istu kun jätin sen paikalleen...hmm..paikallaanmakuusta nousi ylös ja nuuski mattoa?! Palautin ja pysyi hyvin, myös palatessani viereen eikä jojoillut. Jee :). Liikkeestä seisomisesta ei ekalla kerralla ollut hajuakaan..tokalla kerralla tuplakäskyllä jäi. Sitten vahvistettiinkin käskyä pelkästään ja hyvin meni. Paljon on treenattavaa ja hiottavaa. Rally meni tosi hyvin, sivuttaissiirtymisetkin olivat nimensämukaisia eikä taittanut mihinkään!!! Iloinen tekemisen meininki :D

Hikihän siinä tuli kaikkien kanssa juostessa ja innostuessa. Hauskaa kuitenkin oli. Tuli opittua taas itsestään ja taas koiristakin. Kauhea kiire oli kotiin koska tämä päivä meni kokonaisuudessaan myyntikokouksessa..tuli taas huomattua kokouksessa miten pieni maailma onkaan ;).

Pentusilla on muuten silmät jo osittain auki, IIK!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti