Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

23.3.2011

Ihana vapaapäivä :) !

Aamulla klo 8 startattiin Katin kanssa kohti Kisakalliota. Tarkoituksena oli mennä luonnon helmaan pitkälle lenkille kun kelitkin olivat niin mainiot! Nismo ja Nemo pääsivät mukaan matkaan ja täytyy taas todeta, että kyllä se chihukin jaksaa kävellä pitkiäkin matkoja vaikeassakin maastossa jos se on siihen tottunut ;). Erinäisten mutkien kautta myös Hanna liittyi mukaan joukkomme kera Lotan ja hoitokoira Mollan.

Siitä on aikaa kun ole Kisakalliolla käynyt ja nyt Katin kanssa vähän puhuttiinkin, että tästähän voisi ottaa joka viikkoisen tavan jos aikataulut antavat periksi. Siellä oli aivan upeaa kävellä! Reipas kaksi tuntia me siellä tarvottiin ja lähemmäs 6 km matkallisesti. Osa matkasta oli vähän vaikeakulkuista ainoastaan osittaisen hankikannon takia. Jäimme myös istuskelemaan kodalle ja ihastelemaan kaunista luontoa ja miettimään miten hienoa siellä onkaan kun lumet sulavat. Nismo ja Nemo olivat todella reippaita pikkuisia ja sitkeitä vaikka osan matkasta joutuivat hyppimään jalanjäljestä toiseen pysyäkseen vauhdissa. Nauttivat selkeästi uusista hajuista ja reippaasta menosta! Kauniin ilman ja hyvän seuran vaikutukset kantoivat aika kauas, sillä Hanna oli niin reipastunut että lähti vielä Ansan ja PomPomin kanssa jäälle lenkkeilemään kun pääsi kotiin :) !

Oli kiva tehdä kotihommia rauhaksiin kun lattialla nukkui kaksi tyytyväisen rauhallista chihua! Hoffit viettivät aurinkoista säätä tarhassa painien ja kissat tekivät pahojaan kuten normistikin ;). Nautin saada taas laittaa kotia ja ruokaa ennen Aten kotiintuloa.

Iltasella kurvasin Hiskin ja Wilman kanssa kauden toiseksi viimeisiin sisätreeneihin. Yllätyksekseni Showlink oli sitten varannut joillekin meitä edeltävän tunnin..hmh..sallittuahan se toki on, mutta vei arvokkaan radanrakennusajan muutenkin tiukasta aikataulusta. Tuulikki on palannut sairaslomalta - jee - mikä tarkoittaa sitä että mulla on enemmän aikaa itselleni ja koirilleni :) !

Millan kanssa rakennettiin rata ja käytiin sitä läpi. Mielenkiintoisia kääntöjä ja kohtia. Tutustuin huolimattomasti ja se näkyi ohjauksessa. Lisäksi Hiskillä näkyy jonkinlaista agiväsymystä, varmaan kun ollaan niin paljon nyt lajiin keskitytty useampana päivän viikossa, on ollu paljon kisoja jne. Hiski jääkin isyyslomalle ensi tiistain jälkeisten treenien jälkeen pariksi - kolmeksi viikoksi. Nautitaan vaan ulkoilusta ja hengailusta. Hiski on sen todella ansainnut :). "Väsymys" näkyi keskittymisen heroaantumisena Hiskillä ja sitten se tekeekin kaikkea muuta kuin tulee ohjaukseen. Menee yhtään vilkaisematta ihan mihin esteelle huvittaa jne. Oli siellä treenien joukossa paljon hyviäkin kohtia kyllä, että ei me ihan penkin alle vedetty. Esim kisoissa pieleen mennyt kepeille meno suoraan hypyltä onnistui kerta toisensa jälkeen oikein hienosti! Myös puomin alasmenot olivat oikeasti kontaktit - jee!

Wilma odotteli melkein kiltisti kentän laidalla kun koulutin ja treenasin Hiskin kanssa. Muutaman kerran se elämöi siellä, mutta hiljeni kun kävin komentamassa. Aika rento kakara, koska suurimman osan ajasta se nukkui kiepillä. Voi sitä riemun määrää kun se huomasi että nyt on aikaa hänelle!!! Otin hihnan irti niin rontti ampaisi suoraan putkeen ja toisenkin kerran innostuksissan :D. Olisi varmaan pitänyt kieltää, mutta kun toinen oli niin innoissaan. Kun kutsuin, tuli luokse ja napattiin lennosta muutamat seuraamiset - vautsi ja vau kun meni hienosti! Kontakti oli hyvä ja asentokin suora! Siitä se yhteistyö alkaa kehkeytyä. Keskityttiin lyhyisiin, innokkaisiin suorituksiin ja ne vaan toimii Wilmalle. Luoksetulossa jää tosi hyvin istumaan ja tulee kovaa, vähän liiankin eli törmäysriskiä on. Maahanmenoja ja niihin jäämisiä tehtiin myös ja ekaa kertaa se tuijotti intensiivisesti minua kun käännyin sitä katsomaan eikä tuuminut omiaan - jee! A este meinasi olla jännittävä, mutta loppujen lopuksi se oli hauska este ja häntä heiluen napsi palkkaa. Loppuun ympärijuoksua pitkin kenttää ja riehutusta. Hyvä Wiipu!!!

Illalla olikin sitten aikaa olla kahdestaan Aten kanssa ja kylläpäs olikin hauskaa ja ihanaa :) !

Viikonloppuna pukkaa taas duunia ja sen myötä jää seuran kevätkokous väliin...höh. Vielä suurempi höh tulee siitä, etten pääse mukaan kun pentujen tulevat omistajat tulevat käymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti