Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

9.5.2011

Berliini

Ei voi muuta sanoa kuin että oli aivan upea reissu! Kivahan sitä on kuitenkin aina tulla kotiin, mutta kyllä mieli jäi syvästi halajamaan takaisin Berliiniin, meillä molemmilla :).

Torstaina me saavuttiin aamusta jo Tegelin kentälle. Minä ihan vähän vaan lentopelkoisena (hysteerisenä) hain helpotusta asiaan lentokoneen valkoviinistä ja kas kummaa, sehän teki laskusta jopa siedettävän :D . Hotellimme sijainti oli TÄYDELLINEN. Aivan keskellä ihan kaikkea! Ensimmäinen päivä meni ihmetellessä kaikkea sitä vihreyttä ja siisteyttä niinkin isossa kaupungissa. Kuvia on paljon Aten facebook profiilissa, mutta tässä joitakin. Kaikki kuvat : Ate Kolulahti

Tässä hotellin aulasta/sisääntulosta kuva. Kaikki toimi aivan moitteettomasti, huone oli ihan uusi, tilava ja ennenkaikkea siisti! Aamupalaa sai nauttia niin, että näki vilkkaalle kadulle suoraan.


Kaupungissa oli kaikenlaista ihmeteltävää, pienistä isoihin juttuihin. Kuten jalankulkijoiden liikennevalot :
Kuva kaupungista


Kadut olivat pullollaan hienoja/erikoisia rakennuksia ja pieniä sekä isoja putiikkeja. Oli turisteille matkamuistoja ja ihan isoja merkkiliikkeitä sekä kaikkea mahdollista siltä väliltä. Meitä suosi koko ajan aurinkoiset kelit ja sen huomasi myös terassien ihmismäärästä. Ruoka oli hyvää ja huomattavasti edullisempaa kuin meillä Suomessa. 30 € riitti ihan hyvin kahden ihmisen ruokaan, jälkiruokaan ja drinkkeihin! Palvelu pelasi loistavasti, ainoa miinus oli se että englanti ei joka paikassa henkilökunnalta taipunut. Onneksi Ate puhuu jonkin verran saksaa niin homma oli pelastettu :). Toki isommissa paikoissa englannilla pärjäsi paremmin kuin hyvin.

Torstai-iltana me oltiin silmät pyöreenä kun tultiin syömästä. Keskustan pääkatu oli liikenteeltä suljettu ja siihen oli levitetty punainen matto. Kadut olivat ihan täynnä ihmisiä, katusoittajia, posetiivareita, bändejä, tanssijoita...oli hevosvaunua ja puujaloilla käveleviä ihmisiä, jotka oli meikattu teatterin tyyliin. Ei muuten yhtään tiedetty mitä siellä oikeasti edes juhlittiin mutta sekaan mentiin tottakai :DPerjantai me vietettiin eläintarhassa! Berliinin eläintarha kuuluu Euroopan suurimpiin eikä turhaan. Eipä tule juuri mitään eläintä mieleen mitä siellä ei olisi ollut? Mikä vielä hienompaa (ja vähän pelottavaakin) oli se että eläimistä suurin osa oli ilman kaltereita, verkkoja tai pleksejä. Niiden tarhojen ympärille oli kaivettu vallihaudat/vesialtaita ja tämä teki koko eläintarhan yleisilmeestä aivan jumalattoman kauniin. Lisäksi kaikkien eläinten virikkeisiin oli selkeästi panostettu paljon, kuten myös siisteyteen ja luonnonmukaisuuteen. Ei sitä voi sanoin edes kuvata! Tässä muutamia asukkeja :

Gorilla. Erilaisia apinalajeja oli varmaan yli 30..erityisen vaikutuksen teki häirikkösimpanssi, joka veti aina välillä perunasäkin päähänsä ja säikytteli lajitovereitaan :D


On ne norsut vaan ISOJA!


Tiikeri ja sen komea väritys. Kissaeläimiäkin oli vaikka kuinka ja leijonalla oli kaksi pikkuruista poikasta. Näimme myös lasien läpi niiden keittiön jossa oli roikkumassa lihaa ruokailua varten.


Pandalla oli tämän patongin lisäksi jaloissa kasa hedelmiä ja se oikein huokaili sitä kaiken ruoan määrää.


Akvaariopuolella oli aivan tuhottomasti erilaisia, mielenkiintoisia kaloja! Minä usklatauduin Aten rohkaisemana silittämään koristekarppia, jotka olivat avoaltaassa juuri sitä tarkoitusta varten. Tämän kaverin akvaarioon en kättäni laittaisi!


Samassa rakennuksessa oli myös tropiikkipuoli, jossa lenteli vapaana isoja perhosia ja riippusillalta sai katsella tällaista veikkoa:


Rakennuksen pohjakerroksessa oli yöeläimet. Pimeässä tietä näyttivät lattiaan ja kattoon asetetut pistevalot, jotka tekivät paikasta todella hienon näköisen. Siellä me ei kuvattu, mutta puistateltiin senkin edestä erilaisten lepakkolajien yms takia. Hui!

Pienen susilauman komea johtajauros


Susien vieressä oli iloinen karhuveikko, joka selkeästi tykkäsi uida. Se kävi ärsyttämässä susia, joita olisi selkeästi vedessä liikkuva isompi saalis kiinnostanut


Polskivalla karhulla oli myös isompi, valkoinen sukulainen - eri tarhassa kylläkin.


Näillä kavereilla oli kyllä paksu nahka!


Ja näitä pääsi katsomaan lasn läpi myös "veden alle" . Aikamoisia möhköjä, vaikkakin tämä on vasta vauveli


Dromedaarien "aitaus" oli kyllä sellainen että jos ne päättävät sieltä lähteä niin senkun astuvat pikkuisen vesivallin yli. Eipä niillä kyllä näyttänyt olevan hätä mihinkään.


Hyeenaa väsytti kovasti kuumana päivänä:


Tässä oli siis vain ihan murto-osa kaikista eläintarhan asukeita. Eläintarha oli keskellä kaupunkia, toki eristettynä liikenteestä sun muusta, mutta kuitenkin. Siellä oli niin paljon nähtävää että me oltiin Aten kanssa ihan päät pyörällä :D !
Huomaamatta useampi tunti meni siellä tallustellessa - jalat muuten oli pikkuisen hellänä!

Perjantai-iltana söimme Hard Rock Cafessa! Mysteeriksi jäi, miten Aten päähän ilmestyi kerta toisensa jälkeen sokeria :D - ei voi tietää?? KIITOS Tupulle ja Tomille lahjasta!

Lauantaina me ajateltiin shoppailla koko päivä! Ongelmaksi muodostui eläinkaupan löytäminen...kilometrien ja taas kilometrien, monen kysymisen jne jälkeen ainoa mitä löydettiin oli Stockan tyylinen tavaratalo, jossa myytiin muutamia hihnoja ja pantoja hintaan 110 - 210 € ! Olihan niissä toki timantteja mutta...Mysteeriksi siis jäi mistä ihmiset ostavat koirilleen hihnat, pannat, ruoan jne jne..höh! Koiria siellä oli kohtuu runsaasti ja mikä hassuinta, melkein kaikki niistä kulkivat vapaana! Ei kulkukoiramaisesti vapaana vaan omistajan välittömässä imussa tai vierellä eikä vilkkaassa liikenteessäkään ollut pelkoa että ne jäisivät auton alle, lähtisivät haistelemaan tai reagoisivat toisiin koiriin tai ihmisiin. Kukaan ei huutanut koirilleen, ei edes korottanut ääntään tai kometnanut koko aikaa vaan ne tulivat reippaina ja rauhallisina omistajiensa mukana. Omistajien elkeetkin olivat sellaiset, ettei heidän täytynyt ollenkaan pelätä tulevatko ne vierellä vai eivät. Koirat olivat myös tervetulleita ihan joka paikkaan. Kauppoihin, terasseille, kaikkialle! Koirien käyttäytyminen oli ihailtavan upeaa! Ne olivat hyväkuntoisia, hyvässä karvassa ja onnellisen rauhallisia. WAU :) . Hoffien osalta bongaus jäi vaan yhteen kappaleeseen joka oli kyllä aika hassun näköinen hoffiksi..

Aten kauhuksi meijän hotellin vieressä oli ISO kenkäkauppa jossa oli jos jonkinmoisia kenkiä alkaen 18,90 ! Mähän olin siellä ihan tohinoissani, mutta onneksi mua vähän jarruteltiin ja mukaan tarttui vain kolme paria, joista kahdet meni Ninalle kiitokseksi Nismon ja Nemon hoidosta. Vaateliikkeissä pörrättiin ja siellä sun täällä ihmettelmässä ja katsomassa. Myös erotiikkaliikkeiden osalta on vähän eroa ollaanko Suomessa vai Saksassa..meillä ne on piilossa ja on suuri häpeä mennä sellaiseen..siellä ne oli ihan kuin mikä tahansa kauppa ja asiakkaana oli nuorisosta pariskuntiin ja vanhuksiin!

Voi kun olisi niin paljon ihasteltavaa ja kerrottavaa, mutta kun ei tiedä miten sen kaiken toisi tarpeeksi hienosti esille. Ei sitä voi selittää, se täytyy itse kokea!!!

Siisteys, kaupungin vihreys, ystävälliset ihmiset, valvonnan (poliisien, vartijoiden) määrä, rauhallisuus (ei mitään järjestyshäiriöitä)...on se upea kaupunki. Sydämelliset kiitokset kaikille ystäville jotka osallistuitte matkaan! Suurimmat kiitokset kuuluu kuitenkin rakkaalle Atelle, parempaa matkaseuraa ei olisi ollut. On naurettu, juteltu, nautittu toistemme seurasta ja hyvästä ruoasta & juomasta...on ihmetelty ja katseltu, kävelty ja rentouduttu. Ollaan vietetty ihan huippulaadukasta aikaa yhdessä. Kylpymaidostakin tuli kylpyvaahtoa ;).

Kiitos myös Katille hoffien ja kissojen hoidosta - oli kiva tulla siistiin ja hyvin hoidettuun kotiin sekä Ninalle hiippisten hoidosta!!!!

Ah, Berliini.

1 kommentti:

  1. Teillä on kyllä ollut unelmamatka, upeeta, että pääsitte lomailemaan.

    Mira

    VastaaPoista