Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

12.7.2012

Pienet, tottelevaiset koirat

Ihan ensiksi täytyy laittaa aivan upean mahtava kuva, Aten ottama, kolmesta ystävyksestä. Keskellä oleva rotikka on siis ystävämme Katin koira Pimu, joka on Nismon ja Nemon paras ystävä! Myöskin Hiski ja Iita ovat Pimuun ihan rakastuneita, mutta Wilman kanssa ei oikein synkkaa. Pimun mielestä meillä vierailussa on kuitenkin parasta ne ihanat kissat mitä voisi tuijottaa tuntikaupalla :D . Pimu on kova leikkimään ja innostumaan, mutta aina se on osannut käyttäytyä hiippisten kanssa arvokkaasti eikä mitään närppimistä tai muuta ole koskaan ollut vaikka ovat vapaanakin juoksennelleet yhdessä.Eilen siis tottistreeneissä ja äkkiäkös siellä vierähti neljä tuntia :D ! Meillä oli koko lauma mukana matkassa ja talloin Wilmalle jäljen. Suora jälki ja lopussa palkka muovipussiin kätkettynä. Ensin ajattelin että jätän sen kotiin koska suureksi harmiksi se odotti minua kotona pää riipuksissa :( . Jäljestä innostui hurjasti ja ajoi kovalla vauhdilla aina palkalle asti. Kauhean tarkka se ei ollut, mutta jäljen päällä se meni koko ajan. Yhteistä hömpöttelyä niin ei olla niin tarkkoja. Pääasia että pääsi mukaan ja tykkäsi. Päästettiin vielä treenien päätteeksi juoksemaan se pitkin hiekkatietä ja pellon reunoja.

Nismo oli aivan upean mahtavan hieno! Jonkun tosiharrastajan mielestä varmasti olisi viilattavaa siellä, täällä ja tuolla vähän enempi ja vähempi, mutta tällaisille aloittelijoille suoritus oli melkoisen hieno! Paikallaolossa hyvää treeniä kun viereinen nuori koira ei meinannut millään pysyä - Nismo pysyi hyvin! Seuraamiset oli oikein wau ja käännöksetkin ovat alkaneet sujua mallikkaasti. Liikkellelähdöissä täytyy olla tarkkana..kertavulkaisu koiraan ja se menee maahan. Nismo on seuraamisessaan edelleen ryhdikäs, innokas, vietikäs eikä kuitenkaan haukkunut lainkaan - oujee! Jäävät liikkeet rytminhidastuksella mutta oikein ja hyvin! Pirulaisella loppuperusasennossa sama juttu, kerta vilkaisu koiraan ja nousee heti perusasentoon. Ei saisi katsoa yhtään. Muutenkin täytyy olla omasta mielentilasta niin hirmuisen tarkka..vaikka edes ajattelen että hermo menee niin Nismolla menee yliyrittämiseksi, vaikka en sille juurikaan koskaan edes suutu, lähinnä itselleni. Estehypyssä yritettiin löytää sitä oikeaa kohtaa. Jos liian lähellä, menee heti istumaan hypyn jälkeen ja jos liian kaukana niin nousee estettä vasten katsomaan että mitäs minä sanonkaan?! Oikean kohdan löytyessä tekee ihan kympin hypyn..siis alokasluokan. Luoksetulojen perusasentoa, herkästi vino..paljon suorista palkkaa.

Nemosen luonnetesti on Lohjalla 22.7 klo 10.30 - katsotaan mitä minilemmu tuumaa :) !
Pikkuinen Nemonen pääsi eilen tottelemaan ja temppuilemaan. Tehtiin kiertoa - lasipurkki maahan pystyyn ja sitä ympäri sekä oikealta että vasemmalta ja lennossavaihto toiseen suuntaan kunnes lasipurkin ympärille oli jäänyt ura :D ! Sitten esineeseen koskemista eli joku roska tms maahan ja kaukaa käsky koske - juoksee, käy läpsäyttämässä ja juoksee takaisin. Orava-asentoa, pyörimisiä, tassua ja vilkutusta. Rallyakin ihan vähäsen, lähinnä sitä ymärillä pyörittämistä - perusasento, edessä, oikealle perusasentoon, takaa normiin perusasentoon jne..sitten ihan normeja maahanmenoja ja sitä hemmetin seisomista mitä en varmaan koskaan jaksa sille kunnolla opettaa. Seisoo kyllä joo, mutta kolmella jalalla ja tunkee yhden jalan mun nyrkkiin missä on palkka.

Pieniä, tottelevaisia koiria minulla - oli kiva puuhastella niiden kanssa :) .

Iita ja Hiski menivät Aten kanssa niin hienon näköisesti! Hiskin motivaatio tokoa kohtaan on taas nousussa ja Aten kanssa niillä synkkaa hyvin. Tässä kuvatodisteet, kerrankin minun ottamia kuvia :)

Iita perusasennossa


Ja Hiski jota "naurattaa" noutokapulan kantaminenHyvin muuten huomaa että mulla ei ole hajuakaan Aten hienon kameran ominaisuuksista, osaan vaan painaa nappia :D !

Kiitos treeniporukalle!

Tänään olisi Marjun spesiaalitreenien osa 2 . Polvi vähän kiukuttelee, katsotaan kestääkö. Huomenna hauska ilta tiedossa rakkaan, ystävien, grillailun ja hengailun merkeissä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti