Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

30.6.2014

Tottista tottista, pienellä ja isolla :)

Tänäänhän olisi taas jälkipvä - JEE! Pelto olisi maastona ja ajatuksena ilmaisu sekä jana.

Torstaina meillä oli Harrastekoirien treenit, tottista ja tokoa tällä kertaa.

Nismon kanssa erinomaista paikallaolotreeniä, nostettiin vierestä muita ylös ja alas, Nismoa aina omalla vuorollaan - meni tosi hyvin ja ennenkaikkea makasi rauhallisena sekä selkeästi mielellään eikä vaan siksi kun on käsketty. Nismo oli muutoinkin ilman hihnaa siellä isojen joukossa eikä yhtään vilkuillutkaan mihinkään, keskittyi ihan 110 %. Jos kokeeseen ?? Jos ja jos..Karkkilassa olisi elokuun alussa koe, Katikin olisi menossa..ja lomakin olisi jo silloin..Lisäksi luoksetulotreeniä, perusasento olisi saanut olla parempi (tulee suoraan sivulle). Sitä sitten vahvisteltiin että tulee suoraan oikein eikä vasta lisäkäskystä. Seuraamiset oli ihan parasta Nismoa, maahanmenot toimi hyvin, seisomisessa vähän tepasteli perään ja sitä vahvistelin täysstoppina.

Iita pääsi uuden lelun ja uuden kapulan kimppuun ;). Leluna oikeasta eläimenkarvasta tehty patukka mikä on narussa. Iitan mielestä ihan SUPERpalkka!!! Ajattelin että kermaperseilee uuden kapulan kanssa mutta nosti hyvin ja toi hyvin. Edelleen vältettiin kaikenlaista kaavamaisuutta ja se toimii Iitalle niin hyvin. Seuraamisia lennosta, alkaa näyttää tosi hyvältä. Rytminmuutoksissa saattaa jopa painaa vähän, mutta antaa painaa koska ei muuten ole mitenkään iholle tulevaa sorttia niin nousee vaan. Oikealle kääntymisissä vielä tekemistä, herkästi valahtaa sen puoli askelta, mutta täyskäännökset ja vasuri aika jees. Paikallaolotreeni oli kuitenkin päivän pääaihe, nimenomaan niin että joku muu heittelee kapulaa omalle koiralleen ja tekee kaikkea muutakin nostattavaa. Niinpä Iita paikallaoloon ja Pimulle heiteltiin kapulaa ja sitä läheteltiin ruutuun. Ei kertakaikkiaan pienintäkään ongelmaa ja muutenkin makasi todella upeasti, hyvässä asennossa eikä haistellut maata tai muuta. Jes!

Perjantaina normien lenkkeilyjen lisäksi nosteltiin vähän kapulaa taasen maasta ja jälkikeppejä myös, onnistui hyvin! Luoksetuloon vauhtia lelulla, oli jees. Käskystä liikkeelle ja kun lähtee lujaa niin sitten vasta lelu esiin. Muuten alkaa vaanimaan...

Lauantaina Janhuset tulivat illalla koirineen meidän kanssa treenaamaan, oli oikein mukavaa :) ! Janhuset omistavat siis Rockyn jota käytettiin B-pentueen isänä. On kyllä niin makea veteraani (10v), teki niin nätisti ja innolla, hyvässä kunnossa! Nismo ja Nemo pääsivät molemmat treenaamaan ja olemaan häiriönä. Nemohan on paras häirikkökoira ikinä kun on sellainen sähikäinen ja säätäjä :D ! Nismolle taas tosi hyvää paikallaolotreeniä, ei mitään painetta. Eikä muuten haukun haukkua missään treeneissä nyt - OUJEE! Nismolle myös liikkeellelähtöjä, perusasentoja jne muuta kikkailua. Oli niin ihana tehdä sen kanssa, puhutaan vaan samaa kieltä :). Ate treenasi ensin Iitaa jonka jälkeen mä vielä, ei yhtään laskenut vire tai potku..se jaksaisi aina vaan :). Iitalle yksittäisiä käskyjä, nopeaa palkkaa..perusasentoja ja seuraamisia eri rytmeissä. Palkkana uusi lelu, toimi jälleen upeasti. Iitankin kanssa alkaa se yhteinen ymmärrys löytymään pikkuhiljaa :). Nemo teki elämänsä ensimmäisen paikallaistumisen ja pysyi! Nismokin pysyi hienosti eikä pudonnut maahan. Käytiin vielä hiekkakuopilla koiria juoksuttamassa- Nismo ja Nemo tykittivät niin pirusti.

Iltasella vielä kävin hoffien kanssa kunnon hikilenkki! On muuten koulun "pururata" aivan onnettomassa


Eilen oli sadepäivä, mutta ei annettu sen haitata. Nismo ja Nemo kastuivat lenkillä ihan uitetuiksi rotiksi, mutta mun suureksi yllätykseksi se ei menoa haitannut. Tykittivät metsätietä niin pirusti ja oikein loiskuttivat vesilammikoissa?! Hoffien kanssa vietin tunnin metsässä ja ne juoksivat siellä kuin mielenköyhät. Iitalle ihan normia, mutta jopa Hiski -pappa intoutui :D !

Iltasella Iita teki vielä noutoa, harjoitteli kuuntelemaan mitä käsketään vaikka kapula lentää. Neiti oli sitä mieltä että kapula on ÄLLÖ koska siinä on märkää hiekkaa. Hmh..toi mutta useammalla käskyllä...otettiin sitten vielä sisällä lelun palauttamista, hyvin meni.


Jälkien lisäksi tälle vkolle olisi tarkoitus lisätä Iitalle ampuminen treeneihin. Ja vahvistaa keppien nostoa sekä eteenmenoa - matkaa pidentää jne.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti