Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

29.12.2010

Koiruuksien tavoitteet 2011

Hui, vuosi lähenee loppuaan! Olisi ehkä hyvä koirien osalta laittaa ihan ylös muistiin, että mitä tavotteita on vuodelle 2011. Tämähän ei johdu siitä että mä olisin jotenkin taulukkoihminen ;). Nyt olisi hyvä myös pysyä niissä koska Nismon osalta ainakin on jäänyt ihan omaa saamattomuuttani..piti jo tänä vuonna tehä sitä tätä ja tota..ehkä tavoitteita oli liikaa? Saatiin me kuitenkin ihan jees menestystä rallytokosta - RTK1 ja ei se sijoitus SM-kisoissakaan huono ollut mistä pokattiin vielä nousutulos! Arkikehitys Nismon kanssa on ollut kyllä kaikkein suurin ja tärkein.

Nemo
Pikkuinen sirkuskoira saa polvensa takia edelleen unohtaa agilityn. Toki pikkuisia juttuja ihan aktivointimielessä. Keskitymme uusien temppujen opettelemiseen ja jatkamme teholenkkeilyä. Treeneissä Nemo saa kulkea mukana kuten ennenkin.
Päähommana Nemo kuitenkin saa keskittyä rakkaan kainaloeläimen roolinsa lisäksi kaverikoiratoimintaan, joka alkaa jo reilun parin viikon päästä! Tarkoitus on ehtiä ja keretä 1-3 kertaa/kk.

Nismo
Nyt on sitten vihdoin toko-kokeen aika! Olen katsonut kokeen jo valmiiksi toukokuulle 2011. Jännittää nyt jo, mutta kyllä me siitä selvitään. Ensimmäinen koe sitten kertoo vähän sitä, kuinka paljon pitää vielä treenata ykköstulokseen ja se sitten kertoo sen, käydäänkö monessakin kokeessa vuonna 2011. Aika näyttää - on nyt edes yhdet buukattuna :). Rallytokon AVO kisat onkin jo buukattu helmikuun alkuun ja katsomme sitten jatkoa niiden mukaan, mutta sitkeästi aijomme paahtaa siellä eteenpäin :). Agility..hmm..noh, en sano mitään, sen näkee sitten - se osaa melkein kaikki esteet ja liikkuu hyvin sekä ohjautuu ihan ok. BH koetta en ole unohtanut mutta mutta mutta..

Hiski
Geenit varmaan nousevat suurimpaan rooliin sekä toivotut jälkeläiset. Syntyy niitä tai ei, se määrää aika kovasti Hiskin vuoden ja suunnitelmat. Toivon että Ate osallistuu sen kanssa jälkikokeeseen keväällä, se kun jo ajaa kisajälkeä ja ilmaisee hyvin. Agilityn (eli sen mun osuuden ;) ) osalta tavoitteenamme on nousta kolmosiin vuonna 2011. Merkit ja kakkosissa piipahtaminen ovat osoittaneet että potentiaalia ja mahdollisuuksia löytyy joten starttaammekin jo taas tammikuun puolessa välissä. Katsotaan mitä yhteinen taival tuo tullessaan :). Hoffimestiksiin toivon pääseväni osallistumaan myös vuonna 2011.

Wilma
Hui, meillä molemmilla on Aten kanssa töitä edessä ihan hirmuisesti - enemmän kuin muiden koirien osalta. Tottiksen alkeet ovat alkaneet muodostumaan ja sen pohjalta kaukkareita jne on treenattu. Arkiasioita, tapoja jne jne..näyttelytreenejäkin on tehty. Vähän kaikkea joka päivä. Käsiteltävyyttä, uusia asioita, yksinoloa. Kirittävää on kovasti koska Wilma täyttää jo helmikuussa vuoden. Ate alkaa varmasti ajamaan sen kanssa jälkeä heti kun lumet sulavat ja yhdessä me sitten keskitymme toden teolla tokoon, jotta pääsen sen kanssa kokeeseen! En malttaisi odottaa - eivätkä varmaan muutkaan kokeessa olijat :D ! Agilitya me sitten aletaan miettimään kun toko alkaa olla hanskassa..Terveystuloksetkin on tarkoitus tsekata keväällä 2011 eli lonkat ja kyynärät ainakin. Ensimmäiset näyttelyt on Turussa tammikuussa 2011. Lisääkin varmaan tulee vuoden mittaan. Luulen että Wilmalla ja meillä on edessä aikamoinen vuosi!

Muutenkin hoffirintamalla on kaikenlaista jännää tiedossa..tulee toivottavasti pentuja, niiden uusia omistajia, kennelpäiviä...näkee ihania ihmisiä jotka tulee ympäri Suomea yhteen paikkaan :). Kouluttautumista..

Ensi viikollahan alkaa taas NuPun hallitreenit Showlinkillä. Wilma joutuu vielä jäämään kotio juoksujen takia mutta kyllä sitä tekemistä Nismon, Nemon ja Hiskinkin kanssa riittää :D. Onneksi mulla ja Miralla on toinenkin hallipaikka ihan kaksistaan niin pääsee ihan toden teolla treenaamaan!

Eilen sai agiesteet hangesta kyytiä ja viikko on mennyt lenkkeillen - lenkkeilystä kiitos Kati!!! Uusi vuosi meneekin kotosalla ystävien kanssa - kivaa :) !!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti