Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

6.2.2011

Huh mikä kisapäivä :) !

En olisi ikinä selvinnyt eilisestä ilman Katia!!! Se urhoollisesti oli koko päivän mun mukana ja auttoi korvaamattomalla tavalla koirien kanssa ja pitämään mun ajatukset kasassa. KIITOS! Oli myös ihanaa huomata miten Ate jaksoi kotoota kannustaa meitä koko päivän ja kysellä tuloksia - rakas :).

Kello soi eilen 4.50..myönnän, että mietin hetken koko asian järkevyyttä..huh kun väsytti! Kaikki koiruudet ulos, kevyttä ruokaa kaikille, kissoille evästä jne jne. Paperit ja muut kamat olin onneksi katsonut jo edellisenä iltana valmiiksi. Koiruudet autoon ja vielä viime hetken tsekkaukset että kaikki namit, lelut, rokotustodistukset, rekkarit ja kisakirjat + hihnat ja pannat on matkassa. Itseni olin sitten unohtanut kokonaan enkä ollut ostanut röökiä tai mitään kisaeväitä eikä matkalla ollut mikään auki siihen aikaan..Kati pelasti tilanteen :). Veimme Nemon hoitoon siskolleni Ninalle ja reippaana pieni kirppunen jäi sinne..ajattelin että sen on kivempi viettää päivä leikkien Pomon kanssa ja saada seuraa kun olla kotosalla yksinään.

Nismo oli AVO luokassa suoritusvuorossa nro 2. Mua jännitti taas ihan hemmetisti. Nismo kävi ehkä normaalia enemmän lämpöisenä joka näkyi sitten keskittymisen herpaantumisena kun treenasin sen kanssa ennen suoritusta. Yleensä mun jännittminen vain parantaa sen työskentelyä. Rataan tutustuessamme huomasin että siellä on se hemmetin "istu, seiso, kierrä koira" -kyltti. ARG! Sivuttaissiirtymisiä ei kuitenkaan ollut. Vein Nismon lähtöalueelle ja otin perusasentoon. Se vaikutti enemmän kuin hyvävireiseltä! Tärpäkkänä istui vieressä kun heitin hihnan sivuun. Eka kyltti "maahan, kierrä koira" meni LOISTAVASTI! Maasta lähtiessä Nismo sai jonkun vallattomuuskohtauksen ja lähti räpylästä. Sitä ei kestänyt kauan, mutta silti kontrollin puutteesta -6 p. Kyltillä "koira eteen, oikealta sivulle, istu" mä mokasin pahasti. Vein Nismon liian lähelle kylttiä eikä se ymmärtänyt pitääkö sen kiertää kyltti vai tulla eteen istumaan. Lisäksi vieressä olleet agilitykepit meinasivat saada sen sekoamaan. Uusimme kyltin (-3 p.) ja mokasin uudestaan..kyltti meni hyvin, mutta mun mielestä lopun perusasento oli vino ja korjasin sen?! Vinosta perusasennosta olisi saanut -1 p. mutta tuplaperusasennosta koko kyltti hylättiin!! -10 p. Voi piru :D ! Sen jälkeiset täyskäännökset, 360 käännökset ja 270 käännökset olivat aika jees, yhdessä vähän jäi vinosti ja siitä otettiin pari pistettä. Kyltillä hyppy, juoksua meinasi mopo karata :D ! Seurautin kohti hyppyä ja vapautin sinne niin pikkuinen kirppu lähti häntä tötteröllä sinne enkä meinannut saada sitä kiinni juoksemalla uudestaan seuraamaan. Liikkeen täytyy olla sujuva ja koiran palata sulavasti ohjaajan vierelle seuraamaan hypyn jälkeen. Ei kuitenkaan otettu virhettä siitä. Nismo nousi istumasta seisomaan!!!! WAU!!! Mä olin niin onnellinen! Kiertäessäni sitä, liikkui kuitenkin etupäänsä kanssa joten -10 p eli hylätty kyltti. Höh. Pujottelu ja houkutusruutu menivät aivan täydellisesti ja Nismo tepasteli sitä kuuluisaa tirehtöörimarssiaan häntä heiluen. Jonkun verran haukkui parilla kyltillä, sen verran että sai kokonaisvaikutelmasta -3 p. Istu, askel oikealle, koira perusasentoon meni oikein hyvin, samoin paikallaan vasemmalle käännös. Hitaasti seuraaminen oli myös tosi jees! Kokonaispisteet 68 pistettä eli harmillisesti 2 p jäi nousutuloksesta! Alku oli holtiton, mutta muuten Nismo esitti parasta itseään.

Wilman suoritukseen oli hirmuisen pitkä aika...käytiin Katin ja hoffien kanssa lenkkeilemässä ja napattiin parit kupilliset kahvia. Olin siirtänyt Wilman ekaan suoritusvuoroon, koska tarkoitus oli heti radan jälkeen mennä kaasu pohjassa Purinan hallille agistartteihin. Wilma käyttäytyi aivan upeasti ahtaassa hallissa!!! Se otti ihan rennosti suurimman osan ajasta ja tutki kiinnostuneena ympäristöä. Mölliradalla saa palkita kylttien välissä, mutta nami kädessä ei saa mennä. Rata oli ihan hauska ja me lähdettiin pitämään hauskaa. Epäilin että suorituksesta tulee aikamoisen hupaisa ja niinhän se olikin. Uusimme esimerkiksi lähtö-kyltin koska Wilma meni maahan heti sen jälkeen kun olin sanonut tuomarille "valmis". Pätkiä sieltä täältä meni ihan hyvikin, mutta hajut ja hösötykset veivät Wilman mielenkiintoa muualle. Kyllä nauratti :D ! Istu, 1 askel istu, 2 askelta istu, 3 askelta istu oli varmaan meijän paras kyltti ja kontakti pysyi hyvin koko ajan, samoin "istu, kierrä koira". Pujotteluissa ja spiraaleissa pidin hirmuista vauhtia yllä jottei sen mielenkiinto menisi, Wilman pinna kun on niin hirmuisen lyhkäinen :D. Viimeinen kyltti "istu, juosten" oli ihan meitä varten ja mentiin hirmuisilla hoffiloikilla maaliin halailemaan. Wilma hyppäsi melkein syliin ja moiskautti pari suukkoa mun poskeen häntä heiluen. Hauskaa oli!!! Tuomari oli mölliluokan takia aika armelias ja antoi meille jopa nousutuloksen 79 pistettä!!! Kiitos Mira kun nappasit meijän lapun :D. Kiva kokemus ja eiköhän meidät uudestaankin siellä nähdä!

Kurvattiin Purinan hallin pihaan Konalaan ja mä juoksin papereiden kanssa sisälle. Puuskutin ilmoittautumispistellä, että joko se maksien rataantutustuminen on ollut ja niitä hymyilytti ; "olet vissiin Hanna Suominen" :D. Huh, vartti jäi vielä aikaa puhallella ylimääräiset paniikkienergiat ja Kati toi Hiskin. Tuomarina kaikille radoille oli Kari Jalonen ja kuuntelin ihanneaikaa (40 s) kauhistuneena kun katsoin rataprofiilia ja mietin että ehei, ei riitä aika. Ekana siis hyppis. Rata vaikutti ihan kivalta, mutta paljon oli ansoja ja sellaisia pieniä juttuja mitä piti huomioda hyppykulmissa ja siinä miten sinne vie. Alussa hankala kääntö eikä kaukana ollut hylky kun Hiski meinasi karata putkeen. En kuitenkaan joutunut karjumaan vaan sain ihan kropalla käännettyä vaikka pitkäksi menikin. Kepit eivät olleet parhaat mahdolliset nopeudeltaan, mutta sisäänmeno jees. Siitä kääntö putkeen oli hieno! Rata tuntui kokonaisuudessaan sujuvalta ja yhteistyö kivalta Hiskin kanssa. Loppusuoralla multa loppui kunto. Putken jälkeinen persjättö meni ihan hemmetin tiukille ja pelkäsin että 36 kg hoffia tulee sieltä jaloille, ei kaukana ollut. Kääntö hypylle ja mä olin myöhässä. Huusin vain että mene eteen ja Hiskihän meni. Tuloksena nolla ja niin hyvä olo radasta!!!

Agiradalle oltiin annettu ihan 2 sekuntia lisäaikaa ja mutkaa sekä kaamuraa lisätty. Hiski oli edelleen tosi kivanoloinen ja keskittyi täysillä ennen rataa ja radalla. Vekkaus hypylle nro 3 oli kiva. Puomi oli meille nopea, mutta se napsautti sitten ihan kirkkaasti alastulokontaktin. Ei ollut aikomustakaan pysähtyä ja yli meni niin että epäselvyyttä ei todella ollut. Takaaleikkaukset putkiin oli jees ja kepitkin tällä radalla nopeammat. Keinu oli oikein hyvä ja A:n alastulo kontaktikin hyvä. Me mentiin meijän mittakaavalla lujaa ja jotenkin sujuvan oloisesti. Tuloksena 5 ja reilusti alle ihanneajan!!! JEE!!!

Viimeinen rata meni sitten ehkä molemmille jo väsymyksen piikkiin. Olin niin tyytyväinen Hiskiin, että kuiskasin sille lähtöalueellakin että nyt saa possuillakin vähän ja pidetään vaan hirmuisen hauskaa!!! Ja niin me tehtiin..mä otin selkeästi enemmän riskejä, liikuin rohkeammin ja meitä molempia nauratti koko radan ajan. Yhdestä putken suusta huitaisi ohi, josta 5 ja putkesta ulostulo kepeille aiheutti sen että väli nro 2 jäi ekalla kerralla pujottelematta kun ei vaan taipunut. Keinulle meni kovaa ja mä pelkäsin jo lentukeinua. Hilkulla olikin ja ilmeisesti siitä johtuen otti puomilta kiellon. Mentiin se toki eikä siinä mitään epävarmuutta kyllä suorittamisessa sitten näkynyt?! Tuloksena 15 ja yliaikaa joku 1,5 s.

Vitsit mä olin tyytyväinen Hiskiin. Se käyttäytyi hyvin kisapaikalla eikä aloittanut sitä ylikuumenemisriekkumis -apinointia vaan kuunteli, keskittyi, teki hyvää tottista ja puri leluun niin perkeleesti!!! Sen kanssa oli ihan mahtavaa olla kisoissa ja radoilla. Tungin naamani sen turkkiin ja kiitin kauheasti. Pehmo kun olen. Ate oli ihan fiilareissa myös :)

Katin kanssa nautittiin vielä roskaruokaa kotimatkalla ja koirat olivat aivan irti-katki-poikki autossa pitkän päivän jäljiltä. Haettiin myös reipas hoitolainen Nemo joka oli sekoamispisteessä kun näki minut ovenraossa :). Kiitos Ninalle ja Antille. Nemolla oli ollut hauska toimintapäivä ja uni maistui sillekin illalla kotona. Minulle myös ja heräsinkin klo 23 kun Ate lauloi minulle laulua ;) ! Ihana mies. Siinä sitten katsottiin vielä yhdessä telkkaria ja juteltiin. Niin kovin onnellinen olo virtasi läpi koko kropasta. Ihana ihana koti.

TÄNÄÄN pieni mustuainen WILMURIKULMURIJULMURI eli WILMA täyttää 1 v !!!!! ONNEA rakas pikkuinen!!! Aten kanssa aamulla onniteltiin ja annettiin sille kakkua joka oli kasattu nappuloista, kissan purkkiruoasta ja päällä tietysti pystyssä yksi nakkia ensimmäisen ikävuoden kunniaksi. Wilman mielestä oli ihan huippua saada tällainen ylimääräinen annos.

Nyt synttäreille ja sitten vetohommiin!!!

Onnea muuten myös Miralle, Elinalle ja Jaana-Maaritille rallytokon tuloksista!!! JEE ja hyvä te!!

2 kommenttia:

 1. Oothan aika uskomaton kisakone, Hanna!

  Onnea Hiskille, Nismolle ja Wilmalle kisasuorituksista. Eikös ole aika hämäävää, että hienolla suorituksella ei enää noustakaan kakkosissa? Kilpailu on kovaa...

  Lisäksi suuronnittelut Wilmalle, helppo päivä muistaa, kun Jutun synttärit on samana päivänä :)

  Ja sitten vielä Atelle kiitokset maailman hienoimmasta synttärirunosta!

  VastaaPoista
 2. Luinko oikein... "Ate lauloi"??? :)

  Onnittelut hienosta päivästä.

  VastaaPoista