Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

2.2.2011

Hiskin kanssa laatuaikaa

Meitin tuleva iskä eli Hiski sai eilen kunnian lähteä yksin treenaamaan. Se oli jo autoon mentäessä ihan into pinkeänä, korvat hörössä ja häntä heiluen. Miellyttämisenhaluakin löytyi poikkeuksellisen paljon! Aika on tupannut menemään aika pitkälti Nismon ja Nemon kanssa puuhastellen ja Wilmakin lohkaisee ison palan ajasta, vaikka Aten kanssa molemmat sitä koulutetaan.

Eilisen vapaapäivän johdosta mä ehdin koirien kanssa vaikka ja mitä! Aamulla oli jo yhdeksältä niin valoisaa että uskalsin lähteä hoffien kanssa pelto/metsälenkille (miten niin pelkään pimeää?) . Kevät siis tulee! Ja kyllä sitä on kiva asua "maalla" kun pelto alkaa heti takapihalta suoraan ja siitä pääsee metsäänkin. Luntahan siellä oli vaikka muille jakaa, mutta me ja koirat ollaan onnistuttu sen verran polkuja tekemään että pääsin kulkemaan suhteellisen helposti etiäpäin. Hiski ja Wilma nauttivat sydämensä kyllyydestä ja painelivat metsikössä niin että pajut napsuivat. Hiiriä kaivoivat myös hangesta ja painivat niin että molemmat muistuttivat jättikokoisia lumipalloja. Kyllä oli hymy herkässä kun niiden menoa katsoi :)

Rallytoko-kisat lähestyvät...niinpä Nismon kanssa treenattiin ahkerasti sitä iänikuista istumasta seisomaan nousua. Jotakin siellä pienessä pääkopassa jää hautomaankin, sillä olen pitänyt asiasta vähän taukoa (kun tuntui jauhamiselta) ja Nismo hokasi heti homman! Pysyi myös hyvin, jopa niin että kiersin sen ympäri ja tulin takaisin vierelle. Vähänkö olin tyytyväinen :). Seuraamisista palkkailin kovasti, samoin perusasennoista pysähdyksissä joista on tullut muuten aikasten vikkeliä. Eteentulo sivulta - tosi jees! Ei ahdistele (tule jalan päälle) vaan jää hyvään kohtaan. Pikkuista haukkumista, mutta aika hyvin pysyi koossa. Sivuttain siirtymiset menee kyllä niin arpapelillä oikein jos menee..Nemo oli ihana toohottaja siinä sivussa ja yritti kovasti matkia Nismon tekemisiä vaikka häntä ei kyllä käsketty mitään suorittamaan :D. Lenkkeilimme sopivasti "lounasaikaan" siskolleni Ninalle, läpi lumisen pellon joten hiippurat saivat juosta vapaana. Nemo oli ensin sitä mieltä että liikaa lunta - EN LIIKU. Marssin vaan eteenpäin niin kummasti löytyi halua mennä hangessa eteenpäin. Pieni filmaaja. Päiväaskareet sai hienosti hoidettua kun Tuukka oli kiltti ja viihdytti Nismoa ja Nemoa. Tuukka piilotteli niille nameja ja teki niiden kanssa temppuja. Oli hauska katsoa miten kovasti ne yrittivät tehdä parhaansa vaikka käskyt olivat välillä vähän epäselviä ;).

Iltasella sai siis hyvällä omalla tunnolla jättää muut koiruudet Aten ja poikien kanssa kotiin ja napata vai Hiski mukaan. Uusien järjestelyjen myötä mä pääsin osallistumaan ihan oman ryhmän treeneihin - jee!!! Rata oli Helin tuoma (kiitos vielä miljoonasti kun mä unohdin että oli mun vuoro :( ) ja mä vähän muokkasin sitä että saatiin mahtumaan. Alku oli hemmetin vaikea..en meinannut millään keksiä sellaista linjaa että saisin Hiskin käännettyä järkevästi ja olisin hyvissä ajoin seuraavilla esteillä. Ratkaisin sen sitten päällejuoksulla ja toimi älyttömön hyvin. Sen jälkeinen saksalainen oli niin onnistunut että palkkasin ekan kerran jo siihen - vitsit ja vau miten hyvässä linjassa se tuli yli hypystä! Putkesta ulostulo oikeaan suuntaan vei turhaa aikaa ja palkkailin niistäkin kun saatiin onnistumaan. Kepit oli meijän mittapuussa nopeat - jee! Putken jälkeinen niisto hypylle oli myös aika jees ja sitten meidän heikoista heikoin...poispäinkääntö - eikä tällä kertaa mitään ongelmia! Hiski oli ihan älyttömässä vireessä!!! Ekan kerran kokeilujen ja lyhyiden välien palkkauksen jälkeen mentiin sitten ihan kokonaan ja kaksi kertaa nollana läpi!!! Lopuksi vielä muutamia pätkiä, vauhtisuora, parit pujottelut ja kauheasti lelupalkkaa. Voi että kun meni hyvin ja treenikaveritkin kehuivat - tuli niin kiva olo! Sitten toivotaan että tämä vauhti, keskittymiskyky ja taito säilyy lauantaina starteissa :) ! Paikalla oli myös kuvausryhmä..ohjelma tulee ulos telkkarista ensi viikon torstaina. Mulla ei ollut aavistustakaan että sinne tullaan kuvaamaan ja Pian suostuttelusta huolimatta en suostunut Hiskin kanssa mennä kuvattavaksi :D ! Ate oli tietysti sitä mieltä että mun olisi ehdottomasti pitänyt suostua..

Ate on saanut aika paljonkin kyselyitä tulevasta pentueesta mikä on oikein hienoa! On ollut ilo olla mukana prosessissa ja katsoa kun Ate on niin tohkeissaan ja onnellinen asiasta. Enkä minäkään malttaisi odottaa että pennut syntyvät ;)

Tänään vietimme perheporukalla Aten syntymäpäiviä. Isommat juhlat sitten myöhemmin! Paljon onnea rakas vielä tätäkin kautta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti