Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

13.2.2011

Juhlintaa, agiliitoa ja näyttelyssä

SUURET ja sydämelliset kiitokset tätäkin kautta kaikille vieraillemme perjantaina! Vietimme porukalla Aten 40-vuotis syntymäpäiviä. Kaikki ystävämme eivät päässeet liittymään joukkoon, mutta reipas 30 henkeä mahtui kuitenkin olohuoneeseemme ruoan ja juoman ääreen. Kiitos kiitos ja kiitos - oli hauska ilta. Yhteisenä lahjana kannoimme kaikki kortemme kekoon ja näin ollen Ate ja minä lähdemme pitkälle viikonlopulle Saksaan Berliiniin toukokuun alussa. IHANAA! Ohjelmaakin on kehitetty ja spesiaalina illallinen Berliinin Hard Rock Cafe:ssa - KIITOS Tupu & Tomi :) !!!
Illan naurumäärällä elelee taas muutaman vuoden pidempään. Ate & Hanna kiittää ja kumartaa.

Lauantai meni pitkälti pötkötellen ja roskaruokaa nauttien, välillä vähän unta palloon ja telkkarin katsomista. Sen verran sain itsestäni irti että käytiin Wilman kanssa lenkkeilemässä, seuranamme Kati ja Pimu. Oli loistava keli! Kaiken kiireen, töiden ja arjen hösellyksen keskellä löhöpäivä Aten kanssa tuli enemmän kuin tarpeeseen.

Tänään starttasimme aamusta kohti näyttelykehiä Lohjalle, Showlinkin halliin. Omat koiramme jäivät kotiin ja Aten oli tarkoitus esittää Soffahoffin urospentu Eijan puolesta. Muutaman mutkan kautta Ate sitten esitti toisenkin koiran samasta pentueesta, nartun kylläkin. Tuomarina Tapio Eerola. Molemmat esitettävät olivat upeita merkkaripentuja ja Ate esitti ne parhaalla mahdollisella tavalla - toisesta tuli ROP pentu ja toisesta VSP pentu. Hyvin juostu - hyvä Ate :) ! Tuttuja oli paljon paikalla ja saimme iloita myös Mikkosten puolesta ja kanssa Nassen esiintyessä upeasti saaden ERIn. Nasse seistä jäpitti kyllä niin komiasti ja esiintyi edukseen! Oli muutenkin oikein kivaa olla katselemassa näyttelyä. Salaa pohdin sitä, että ehkä ensi vuonna samaan aikaan (ja jo aikaisemminkin) saamme toivottavasti katsella Aten kasvatteja kehässä. Vitsit kun se tuntui kivalta ajatukselta :) .

Näyttelyn jälkeen ruoan kautta kotiin, hiippikset kyytiin ja nokka kohti Lägin hallia. Oltiin Miran kanssa päätetty käyttää taas "vapaavuoro" korttia joka on muuten kyllä kätevä ja edullinen! Mira toi Anne Saviojan radan eilisistä kisoista jota tehtiin sitten siinä määrin muokattuna kuin se halliin mahtui. Harmitti niin pirusti kun en voinut pakkasten takia ottaa Hiskiä mukaan :( . Rata olisi ollut sille monilta osin aivan huippuhyvää treeniä ja kun meillä on taas kisatkin tulossa. Höh ja pöh. Kiitos Mira taas seurasta :) !

Pikkuinen lemmu-kiituri Nemo koki "paluun arkeen" ja olin tarkempi sen treenikurista. Hetken se oli hämillään että eikö tehä vaan vähän sitä, tätä ja tota ja saan mennä kuten parhaaksi näen? Alkujärkytyksen jälkeen se toimi niin kivasti että hymy oli herkässä. A -este ei ollut jostain syystä kovin mieluinen ja tuli herkästi ohi..hmm..kepit olivat aika pätevät parilla toistolla! Putkeen irrotukset taas tosi hyviä vaikka miten lähetteli ja vaikeutti. Ne on Nemon vahvuus ehdottomasti ja menee sinne häntä tötteröllä. Lähtötreeniäkin vähän kun ei millään malttaisi. Vedot olivat yllätys! Yleensä tulee heikosti, mutta tänään ei mitään ongelmia!!! Samoin ne pitkälle valumiset hypyiltä, niistä ei tänään ollut tietoakaan vaan kaarrokset olivat oikein tiukkoja. Kaiken kaikkiaan aika hyvin saatiin koko rata onnistumaan! Naksutin kädessä otimme sitten Nemon kanssa tokoa ja rallyakin vielä. Seuraamiseen ollaan löydetty toimiva kikka ja se seurasi jopa suoraankin lyhyitä pätkiä normaalin poikittamisen sijaan ja koitin olla tarkkana merkkaamassa naksulla sen oikean asennon - Nemo kun siitä naksusta niin innostuu. Eteentulot olivat turhankin riehakkaita ja on se hassu kirppu..yrittää palkan toivossa viittä - kuutta asiaa muutaman sekunnin aikana jos sitä ei ota haltuun.

Musta putki oli Nismon mielestä kamala! Sinne ei voinut kertakaikkiaan mennä kuin sitten helpotuksen avulla. Hmm..Pussia se teki ensimmäistä kertaa ja Mira piti kangasta ihan vähän raollaan - hyvin meni! Liikaa oli taas yleisesti virtaa enkä saanut sitä tottiksella purettua..nosti vaan lisää ja yhden esteen helppo "jankkaaminen" ja siitä palkkaaminen sai sen sitten lopulta siihen tilaan että voisi oppiakin jotain. Ennen sitä vauhtia oli taas enemmän kuin järkeä. Keskittyessään se on kyllä niin kiva! Nopea ja röyhkeäkin, tulee ohjaukseen ja sitkeästi haluaa tehdä oikein kuitenkin. Puomi on kyllä nopea niillä jaloilla, samoin A. Nauttii ihan selkeästi menemisestä ja ohjauksen puuttuessa tai ollessa myöhässä keksii ihan itse omat reittinsä :D. Kepit me otettiin tehotreeniin. Käytettiin Lägin verkkoja ja muutaman toiston jälkeen siinä alkoi jo näkyä rytmiä ja itsenäisyyttä. JEE! Sisäänmenoa pelkästään myös ja sekin alkoi jo kauemmallakin lähetyksellä muodostua. Muurin se näki myös ensi kertaa eikä ollut moksiskaan. Naula päässä vaan yli vaikka ei yhtään näekään onko siellä takana mitään. Lähtötreenissä sai olla tiukkana ettei jää haukkumaan tai varasta. Kestää yllättävänkin tiukan käskytyksen siinä kohtaa - vietissä?? Parin ihan radalta näyttäneen pätkän, kontaktitreenien, muutaman irtonaisen ohjauskuvion, pussin, verkkokeppien, sisäänmenojen ja putkien jälkeen Nismolla oli vielä täydet paukut energiaa hyvään tottikseen. On se uskomaton koira kaikin puolin. Rakas paviaani :)

Huh mikä viikonloppu! Tuli sitä vielä Eldelläkin piipahdettua ja kahveellakin kylillä..kaikkea sitä kerkii kun oikein pistää töpinäksi. Kiitos! Kaikki miehet kotona ja asiat hyvin. Onnellinen olo. Tykkään.

Loppuun vielä muutama kuva jotka löytyi koneelta enkä mielestäni ole niitä vielä tänne laittanut..osa vanhempia, osa uudempia :).

Wilmurin nassukka

Ate ja Hiski - SM toko 2009

Nismon suuri kieli :)

Nemo seisoo - kentällä, kevät 2010

Nemo pujottelee - kentällä, kevät 2010

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti