Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

29.6.2011

Kesätauko

Eilen oli viimeinen kerta Marjun agilitya ennen kesätaukoa ja seuraavan kerran sitten taas elokuun alusta :). Odottelen jo innolla lomaa ja toivon saavani hyödynnettyä viileät aamut! Kenttä on niin lähellä että sinne on helppo huristella treenaamaan. Myöskin oman ryhmän koulutukset jäivät kesätauolle. Kyllä mä taas eilen huokailin että on ne taitavia! Kehitystä on selkeästi tapahtunut monellakin saralla, mutta erityisesti kontakteissa ja estehakuisuudessa.

Marju oli tuonut tullessaan Purinalta kisaradan ja ideana "hyllyn jälkeen pihalle ja jonon päähän". Hauska idea ja loi ainakin itselle hyvän keskittymisen ja toi vähän enemmän yrittämistä mukaan. Rata oli tosi kiva, haastava, mutta niin mukava kuitenkin. Olin yllättynyt Hiskin liikkuvuudesta vaikka siellä oli n. 30 astetta lämmintä. Kastelin sen hyvin ja juotin hyvin, pidin varjossa ja liikutin kevyesti. Ja eikun radalle! Alussa tiukka paikka; putki puomin alla mutta selvittiin siitä ilman ongelmia. Sitten kaahotettiin vähän..jotenkin tuntui että olin myöhässä ja tuli paniikkiohjausta moneenkin kohtaan. Jaakotus muurille, aika hyvä. Takaaleikkaukset hypyille onnistui myös aika mallikkaasti, kääntyi hyvin. Keinun jälkeen vähän karkasi räpylästä ja linja meni huonoksi.Valssin ja vippauksen risteytykset (joo, ei varmaan ole mikään "oikea" ohjauskuvio ;) ) sujuvat mulla ja Hiskillä aikasten hyvin ja tykkään niitä tehdä, lähtee hyvin ja kääntyy hyvin. A:n alasmeno taasen hidas..ja nollana aina kepeille asti ja väärästä välistä sisään koska mä TAAS olin siellä tökkimässä. Ei hemmetti kun voi olla ihminen tyhmä. Mrr. Seuraavalla kierroksella loikkasi puomin alasmenon, possu ja palautin. Sitä seuraavalla kierroksella loppusuoralle asti ihan kelpo nolla ja pieniä kaarroksia mutta putken sijaan nappasikin sitten puomin. Viimeisellä kierroksella alkoi jo vauhti hiipumaan, mutta ihan ok vauhtia silti mentiin ja nollana läpi :). Kun muisti kaiken olennaisen, antoi Hiskille tilaa kun se sitä tarvii, päästi ja veti sekä vaati kontakteja..niin hyvin menee! Erityisen tyytyväinen olen sen vireeseen vaikka oli kamalan kuuma eikä mulla ollu leluakaan käytössä! Palkkautui siis namilla ja tekemisellä, jes :).

Nismo on saanut alkuviikon treenata kotipihalla tokohyppyä. Mun aivot ei aina oikein pysy perässä koska välillä se osaa sen "kympin suorituksena" ja välillä jää istua nakottamaan kun annan käskyn. Hyppyytin edestakaisinkin ja palkalle yli..sitten se alkoi jo varastamaan ja taas seuraavalla kerralla ei lähtenyt ollenkaan. Hmm..tuntuu että teen jotain väärin, palkkaan väärässä kohtaa tai jotain. En tiedä. Nemo on muuten hassu..se suhailee siinä samalla sitä hyppyä edestakaisin ja esittää siihen kaikki mahdolliset variaatiot agilityn tyyliin..takaakierrot yms menee tosta noin vaan kun se palkan toivossa kurvailee edestakaisin :D ! Ei saisi hyppiä ei, mutta kun toinen niin tykkää. Nismon kanssa myös kotipihalla A:n alasmenoja. Ihan ok, ainakin on innokas :) .

Tänään se olisi taasen Taijalla treenit - sinne siis :) !

Ate ja Wilma kävivät eilen ekaa kertaa kokeilemassa fillarointia. Oli kuulemma ihan parilla komennuksella juossut oikein nätisti vierellä. Hieno Wilmuri! Meitin uudet koiratarhat on muuten pientä silausta vaille valmiit ja tänään hoffitukset jäivätkin ekaa kertaa uuteen tarhaan.

Viikonlopun pentutapaaminen peruuntui ja me suuntaammekin tod.näk katsomaan Aadaa Lammille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti