Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

22.6.2011

Vedätystä ja kontaktia

Pikainen stoori jälleen, töissä kaaosta...blaah!

Maanantaina arkitottiksessa molempien hiippuraisten kanssa. Nemo vaan pelleile kera eteenlähetyksien, ruudun ja paikallaistumisen. Teki itseasiassa tosi hyvin! Myös lyhkäisiä seuraamisia, aika suora...MUTTA joudun kumartelee ja kauheasti keskittymään. Täytyisi olla pidempihermoisempi ;).

Nismo oli PRO! Se vaan killitti ja odotti koko ajan että tehdään jotain ja kaikki mitä siltä pyysin, se teki innokkaasti ja täysillä. Ainoa miinus oli alkuun taas se hemmetin vuotaminen..kun menee yli niin menee yli..mrr! Aten neuvosta on vaihdettu sen tokohypylle käsky "este" koska ei ymmärtänyt sanaa "hyppy" ilman käsiapua ja hyppy-sana on käytössä agilityssa, jossa sillä kädellä ohjataan. Nismo putkiaivo ei siis hokannut mitä siltä haen :). Estekäskyllä aivan nappisuoritus, kympin hyppy kuten meitin kouluttaja Taina sanoi! Ei varastanut esteelle, ei pudottanut kontaktia, lähti heti käskystä, kääntyi ja jäi seisomaan kuin liimattu. WUHUU! Jäävät liikkeet tarvii edelleen parannettavaa mutta kehitystäkin näkyy! Paikallaolo ihan tosi jees suoritus!

Kivat kivat treenit :) !

Eilen Hiskin kanssa Marjun agiliitelyissä. Hauska ympyrä hypyistä ja putkesta, tarkoituksena ruokkia estehakuisuutta, vedätystä, sivuirtoamista. Aika hyvin sain keskellä pyörittyä ja käskytettyä, mutta näkyi vauhdin hiipumisena..Hiski oli selkeästi ihmeissään että mitä mä seison siellä keskellä vaan?! Lisäksi se nopeasti leipääntyy tällaisiin toistoihin..vähän silleen tyylillä joojoo osaan tän jo! Sitten ihan juostiin sitä ympyrää niin paljon kuin ikinä jaloista lähtee ja Hiski tuli LUJAA!!! Jopa niin lujaa ja otti kierroksia että mulla sitten aukesi taas käsi kun osuu innostuksissaan ihan vähän vaan lelusta ohi ja kun mä tyhmä en tajua sitä heittää?! Sitten kontakteja targetilla ja sivuirtoamista, Marju palkkaamassa. Hiski oli ihan upea! Ihan sama kuinka kauas juoksin ja kuinka sivusta juoksin, mihin suuntaan ja kuinka lujaa niin se meni hienosti kontaktille, nappasi targetilta palkan ja jäi odottamaan vapautusta! WAU! Ei lähtenyt liikkeestä eikä kehuista, ei mistään. Vitsit sentään...Keppejä samoilla metodeilla ja selkeästi huomaa meijän kompatuskivet kisoissa..otetaan usein sisäänmenolta vitonen ja eilen sitä tajusi että ei ihme. Hiski osasi hakea sisään kepeille kaikista kulmista, mun ollessa molemmilla puolilla, mun ollessa sivussa tai jo keppien loppupäässä odottamassa, kaikki sisäänmenot oikein! Ja haluaako nyt joku kertoa MIKSI mä kisoissa olen tönimässä sitä sinne kepeille??? Ei ihme että tulee virheitä, hyvä mä. Lopussa tuleekin sitten herkemmin virheitä jos vedätän tai irtoan kauas. Täytyy ottaa verkoilla tehostukseen tämä. Hiskissä oli taasen munaa ja moottoria. Tykkään!

WilmuriKulmuri on ottanut iltaisin hassun tavan. Se kirmaa aivan heikkopäisenä meijän pihaa ympäriämpäri, perse maata viistäen ja aivan pirun kovaa :D . Hoffikohtaus siis. Se ei tee sitä kun Hiskin kanssa yhdessä ulkoilevat, mutta kun yksin pääsee juoksemaan niin sittenhän juostaan :D ! Seuraaminen on Wilman kanssa saanut kivaa lisäpotkua toistojen myötä joita ollaan ahkerasti otettu joka päivä. Olemme myös leikkineet kovasti ja se näkyy siinä, että aamua ei voi enää aloittaa ilman että raahaa nallea suussa :). Ihana Wilma. Joka on myös ihan karvaton...

Tänään maastoja ja tottista! Huomenna vielä rutistus ja sitten perjantaina hengailua ja pelailua grilliruoan ja ystävien kera. Ou jee :)

Lauantaina on Aten ja minun 2-vuotis päivä. Aika menee niin nopeasti! Päivääkään en vaihtaisi pois, on se niin rakas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti