Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

6.11.2011

BH koe Veikkolassa

Saimme hylätyn...höh..jotenkin mulla oli usko Nismoon hirmuisen korkealla, mutta ei me silti onnistuttu..jäi kyllä harmittamaan, myönnän, mutta en kerro sitä Nismolle joka yritti parhaansa ohjaajan kämmäilystä huolimatta. Kolmas kerta toden sanoo, eikö?

Mulle iski sitten ihan hirveä nuha..kuume nousee heti kun lääkkeiden vaikutus lakkaa, yskä on kamala ja nenä niin täynnä räkää että hengittäminen on pikkuisen haasteellista. Aamu alkoi siis muutamalla tabletilla..

Oltiin hyvissä ajoin paikalla ja Nismo tuntui tosi kivalta ja ihan omalta itseltään. Siruntarkastuksessa ei mitään ongelmia eikä muutenkaan murmottanut kellekään vaikka ei kauhean sosiaalinen tapaus olekaan. Oltiin kolmannessa parissa ja parina Milla & Romeo jotka läpäisivät hienosti - ONNEA!

Sitten ennen suorituksenalkua mä tein jotain aivan idioottimaista..avasin loppupalkkana olleen kissanmärkäruokapurkin, näytin sitä Nismolle, jätin sen kehän ulkopuolelle ja eikun suorittamaan. Olisi pitänyt ottaa se paremmin haltuun koska Nismohan oli sitä mieltä että on valmis lähtemään palkalle?! En kauheasti käytä edes tuollaista palkkaa joten en tajua mitä ajattelin..

Paikallaolopaikalle, koira poikittain palkan suuntaan, ei korvia ollenkaan, vinkuu eikä tottele käskyä..voi hemmetti! Kauheana jännittäjänä vielä panikoin ja pyörin siinä tyhmänä edestakain. Sain Nismon lopulta sivulle edes vinoon ja maahan. Jäi hyvin, mutta kuulin jossain kohtaa että se vinkui. Oli kuulemma noussut istumaan ja mennyt takaisin maahan. Palatessani sen luo, nousi ennen käskyä istumaan..paikallaanolo siis puutteellinen ja tämä se kyllä harmittaa.

Seuraaminen kytkettynä. Itse kaavio tosi hyvin, tuttua tirehtöörimarssia ja piti kontaktia erinomaisesti. Täyskäännöksissä paikka katosi ihan kokonaan?! Rytminmuutokset, perusasennot yms tosi hyviä. Ihmisryhmää arasteli ja jouduin antamaan lisäkäskyn istumiseen. Arvosana hyvä.

Seuraaminen vapaana. Aika samanlainen, itse kaavio todella hyvä ja ihmisryhmässä jätätti. Piti taasen hienosti kontaktia ja oli oma ihana itsensä. Arvosana hyvä.

Liikkeestä istuminen. Mun valmisteleva osuus jäi lyhyeksi ja annoin tuplakäskyn..lisäksi Nismo nousi seisomaan kun palasin sen viereen. Arvosana tyydyttävä.

Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo. Valmisteleva osuus ihan ok, käskyn saatuaan pysähtyi heti mutta jäi seisomaan. Lähti käskystä tulemaan ja lujaa, mutta ilmeisesti palkka kehän ulkopuolella muistui taas mieleen ja jouduin antamaan lisäkäskyn että tuli eteen istumaan eikä kaarrattanut muualle. Siirtyi perusasentoon haukahduksen kera. Arvosana puutteellinen.

Ekaan BH-kokeeseen verrattuna parannus oli huomattava, mutta silti harmittaa. Jos paikallaolo olisi mennyt meille normaaliin malliin ja oltaisi saatu siitä se tavallinen hyvä tai erittäin hyvä niin läpi olisi mennyt..mutta ei :( . Tuomarin kommentti "koiran tulisi antaa paremmin ohjata itseään" pitää hyvin paikkaansa. Silti olen äärimmäisen tyytyväinen sen yleiseen käytökseen ja erityisesti seuraamiseen. Nismo nautti seuraamiskaaviosta ja marssi meille tuttuun tyyliin koko ajan kontaktia pitäen ilman ainuttakaan lisäkäskyä. WAU!

Vaikka otti päähän, Nismo sai kunnon palkan ja yritin kaikin tavoin olla siirtämättä huonoja fiiliksiä siihen. Minähän sen koulutan ja minähän taasen kämmäilin.

Joskos sitten keväällä? Periksi ei anneta kun kerran tähän on ryhdytty :D !

Suuret kiitokset minun upeille tukijoille ja kannustusjoukoille, olette tärkeitä ja tulitte varta vasten minua katsomaan, KIITOS!. Ate ja Kati erityisesti jotka tsemppasivat harmituksen keskellä :) !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti