Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

1.11.2011

Nemon pieni suuri sydän

Huhhuh...aikamoista jännitysnäytelmää välillä näiden koirien kanssa..epäilin, että Nemon sydämessä on vikaa ja varasin ajan HauMauhun tsekkaukseen ennen kun Nemo laitetaan narkoosiin (mistä sillä oli viimeksi piiitkä heräämisaika) kastraation takia. Tietysti ehdin panikoimaan että siellä on jotain isompaakin vikaa. Suurin pelko oli se, että ole huomannut sen pitkillä lenkeillä jäävän hieman vauhdista loppuvaiheessa ja se saattaa myös alkaa kakomaan. Oire on kuitenkin niin hetkellinen eikä muita väsymyksen merkkejä näytä milloinkaan. Ehkä panikoin turhaan siksikin että Nemo on aina ollut meidän perheen elohiiri ja jos se on hetkenkin paikallaan tai rauhallisempi - sen on pakko olla kipeä. Lähinnä kävimme siis minun mielenterveyden takia :) .

Tulokset olivat suorastaan loistavat! Nemon sydän oli ihan täydellisessä kunnossa, ei mitään pienintäkään vikaa. Ultrattiin tarkkaan, kuunneltiin yms ja kaikki kunnossa! Niin iso kivi ja murhe vierähti mun niskasta. Nemo oli lääkärissä mitä hienoin pikkuinen ja antoi kauniisti tutkia. Sain olla siitä ylpeä :) ! Halailin sitä ja suukotin hyvien uutisten jälkeen...itkukin siinä meinasi helpotuksesta päästä. Kyllä niistä tulee vaan niin tärkeitä vuosien myötä. Nemo vastasi minulle ominaisella kurnutuksellaan, nuoli nenää ja oli taas valmiina uusiin seikkailuihin :)!

Suosittelen HauMauta lämpimästi kaikille. Aivan loistava palvelu eikä hinnatkaan syöneet tiliä tyhjäksi. KIITOS Kati vinkistä ja KIITOS toiselle Katille mukanaolosta :)!

Tässä lääkärin kommentit :
Nemon sydäntutkimus. Sydämessä ei ole sivuääniä ja syke on rauhallinen. Mitään vajaatoimintaoireita ei todeta. Sydämen ultraäänitutkimuksessa täysin normaalit löydökset; läppävuotoja ei todeta, sydän ei ole laajentunut, sydänlihaksen toiminta on normaalia - narkoosiriski ei ole koholla sydänperäisistä syistä.

Samat tiedot menevät eteenpäin leikkaavalle lääkärille Skutille ja myös huomautus siitä, että Nemo on todennäköisesti yliherkkä nukutusaineelle.

Lisäksi eläinlääkäri kehui Nemon olevan erinomaisessa kunnossa ja muistutti että se ei enää ole pentunen..eli se voi olla rauhallinen olematta kipeä ;) . Kehotti kuitenkin seurailemaan, että mikäli köhiinen yleistyy, tutkitaan henkitorvi. Seuraillaan siis.

Huh! Olen niin onnellinen :) ! Ate rakas on tukenut ja takonut järkeä päähän niinä synkempinä hetkinä kun olen ollut aivan varma että jotain on pahasti pielessä...kiitos!

---------------------------------------------

Viime viikko me käytettiin lenkkimaastoja hyödyntäen..lenkkikilometrejä kertyi ihan kivasti! Pimeys tuppaa välillä vähän kiusaamaan vaikka koirissa on kiinni jos jonkinmoista valoa ja heijastinta.

Kyllä me on vähän tottisteltukin..tai Nismo on :) ! Jääviä pikkuisen, aika kivoja onnistumisia! Ja jottei aina putkeenkaan niin pientä hinkkaamista jojoilussa perusasennossa..vaihteeksi toisinpäin..eli nyt pomppaa herkästi istumaan "down" käskyn jälkeen eikä malta pysyä jos jään viereen seisomaan. Jos poistun ok, mutta vieressä pongahtaa.

Eilen Nismon kanssa agitreeneissä ja Nemo seuramiehenä. Hyppytekniikkatreenit, Nismon elämän ensimmäiset. Sillä on hyvä ja terveennäköinen tyyli hypätä, kiva ponnistus ja muutoinkin näytti ihan passelilta. Vuosi jonkin verran minulle, mutta muutoin käyttäytyi ihan huipusti. Hieno pieni koiruus. Tuntuu sen kanssa hyvältä tehdä - tuntuu tiimiltä.

Huomenna seuran tokomestikset! Ate tosin tuomarina eli jääviyssääntö astuu voimaan...mutta mutta..treeniä treeniä :) !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti