Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

29.11.2011

Rallya ja agia

Hui, nyt ne SM kisat on käyty ja hengissä selvittiin! Nousutulosta ei Nismon kanssa napattu, mutta se ei johtunut koirasta vaan ohjaajasta joka ei jäänitykseltään kyennyt toimimaan järkevästi. Nismo toimi upeasti ja oli kuuliainen, mutta minä mokailin meidän pisteet ihan vituralleen..anteeksi vaan joukkueelle. Onnittelut Tainalle, Helille, Miralle ja Elinalle jotka keräsivät tuloksia sitten minunkin edestä - wau :) ! Tässä Jaana-Maarit Perkkalan ottama kuva itse kokeen jälkeen kun treenasimme.

Kuva on niin Nismomainen - touhukas ja pirullinen :D ! Nismo jaksoi hienosti piiiiiiitkän kisapäivän, olen ylpeä pienestä. Kiitos Atelle joka hoisi muuta laumaa kotona :) !

Eilen Nismon kanssa viimeiset agitreenit ennen sunnuntain startteja! Se oli hieman...noh..vallaton ja ehkä kuritonkin ja meinasi jälleen loukkaantua. Ensimmäinen keinu oli meinaan sellaista mallia että koppasin Nismon ilmasta kainaloon..ei mitään ymmärrystä pysähtymisestä vaan niin olisi liidellyt maahan kovaa ja korkealta jos en olisi saanut kiinni. Pikkasen tuli sydämen tykytyksiä. Noh, se ehkä itsekin pelästyi siitä sen verran että loput kerrat oli rauhallisempia. Itse radalla aiheena takaaleikkaukset ja voi voi ja voi...jää niin herkästi käteen huutamaan ja on muutenkin niin kiinni minussa. Elina sanoikin että olisi hyvä jos en sitä seurauttaisi treeneissä ja naureskelinkin että enhän minä sitä seurauta - se tulee itse palkkauksen jälkeen seuraamaan topakkana vaikka en sanoisi mitään :D . Treenasimme myös hyppysuoraa ja toimi ihan hyvin. Persjätöt toimii myös hyvin Nismon kanssa. Lähdöissä saa olla tarkkana..nousee herkästi seisomaan josta seuraava askel onkin että karkaa. Elinalta hyvä huomio, että voi oikeasti käskeä, Nismo kestää sen kyllä. Arkailen sen kanssa turhia käskytyksessä, mutta menee paljon paremmin kun olen selkeä ja jämäkämpi. Hui, kun sunnuntai jännittää.

Nemo pääsi myös väliajalla kurvailemaan agilitya. Voi että kun pieni koira oli onnellinen! Sen silmiin syttyi oikein palo kun se tuijotti esteitä ja lähtihän se vähän lapasestakin. Hauska ja vallaton, minun pieni.

Kohta on meidän loma - ihanaa!

2 kommenttia:

  1. Hei,
    Tulin tutustumaan blogiisi luettuani Chihuahua-lehdestä tosi hyvän kirjotuksesi.
    Aloinkin kyseleen siksi tarkeemin, että missä koiriesi kanssa harjoittelet? Olen itse vaihtanut juuri kaupunkia (Helsinkiin) ja haastavuudeksi olen huomannut että on hankala saada tietoa hyvistä treeni paikoista taikka sitten ihan kursseista joille voisi chihuni kanssa mennä. En nyt tiedä missä kaupungissa itse olet mutta osaatko antaa vinkkejä siitä mistä asiaa kannattaisi lähteä selvitteleemään kun kuitenkin asia on sinulle selvästikkin tuttu :) Kiitos jo etukäteen! Ja oikein ihanaa joulun odotusta!!

    VastaaPoista
  2. Heippa! En ollutkaan lukenut aiemmin tätä kommenttia, oli jäänyt huomaamatta - anteeksi! Hienoa että kirjoitus miellytti, kuten arvata saattaa se on herättänyt jos jonkinmoisia tuntemuksia ;) . Asumme Nummi-Pusulassa, tarkemmin Saukkolassa joka on Helsingistä n.60 km päässä. Kuulun itse Nu-Pun Koiraklubi Ry:n ja SuHaKon riveihin. Sen lisäksi treenaamme milloin missäkin irtokursseilla tai yksittäisillä varauksilla. Neuvon ottamaan yhteyttä lähimpään koiraseuraan, jossa koulutukset ovat päällänsä läpi kauden. Kun pääsee seuraan, on harrastusta helpompi jatkaa. Helsingin seudulla asuu myös minun luotto-chihuihminen, Chinelly kennelin "pääemo", Kati Koskinen joka on kova harrastamaan omien chihujensa kanssa sekä myös kouluttaa esim agilitya ja rallytokoa. Kati on todella kiva ihminen, häneen kannattaa myös olla yhteydessä. Autan mielelläni enemmänkin ja minulle saa aina kirjoitella, minut tavoittaa parhaiten meilitse h.p.suominen(at)gmail.com . Ihanaa Joulua sinne teille myös!

    VastaaPoista