Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

2.7.2010

Agilityn hurmosta ja hämminkiä

KIITOS alkeisryhmäläisille!!! On ollut enemmän kuin kivaa tehdä niiden kanssa. Monet ovat kehittyneet ihan huimaa vauhtia, kontaktit alkaa sujumaan suurimmalta osalta hienosti, esteet on tulleet tutuiksi ja ohjauksen perusteistakin alkaa olla hajua. Iloisin mielin tapaan ne uudelleen elokuussa.

Eipä sitä aina kaikki vain mene nappiin..niinpä kentällä tuli eilen ensimmäinen koiratappelu. Tilanne oli kurja ja kamala eikä siitä sen enempää kun asia on vielä kesken. Tilanteilta ei voi välttyä kun puuhailee erilaisten koirakoiden kanssa, mutta en silti halua enää koskaan vastaavaan tilanteeseen.

Mä olin muuten totaalisen yllättynyt siitä, kuinka moni näitä mun höpötyksiä täältä käy lukemassa :). Sellaisetkin ihmiset joita en ole nähnyt kuin kerran pari kisoissa. Kiitos vaan kaikille ja toivottavasti pyöritte täällä jatkossakin!

Hiippurat treenasivat eilen ennen koulutuksien alkua. Roudasin kentälle muutaman hypyn ja hyödynsin valmiina olevia putkia ja puomia. Ajatuksena oli Nemolle taas juoksuttaa puomia niin että itse irtoaa, kääntyy 90 astetta ja hakee nousun eli "heittää" se sinne siitä sivusta. Namipalkkaa kontaktille ja vauhtia vauhtia! Aika kivasti se meni ja tosi hyvin haki. Ei hypännyt yhtään sivusta vaan maltillisesti alusta asti. Hassulla tuulella se oli muutenkin...kun kehuin, se sai pulttikilarit ja veti rallia pitkin kenttää ja suhahti välillä aina innoissaan putkeen kilareiden keskellä :D. Keppeihin keskityttiin myös kovasti ja molemmilta puolilta ohjaten. Naksulla vahviste sisäänmenoon ja vikaan väliin. 10 toistosta kahdessa tuli yhden välin virhe keskivaiheilla, mutta sisäänmenot hienosti! Rytmityksessä tarkka, mutta yhtään se ei muhun katso (hyvä niin ettei mene pää ylhäällä namia kärkkyen) vaikka otan etäisyyttäkin. Hyppyjä sitten suorassa linjassa ja jotenkin ne oli epävarmoja. Mä oon tainnu sen kanssa mutkitella ja kikkailla taas liikaa..saattaa kolmen hypyn suorasta mennä kaksi normisti ja viimeiselle lähteä itsenäisesti takaakiertoon ilman että olen niin edes ohjannut. Pöhkö. Namilätkällä sitten suoraa vaan. Näitä siis enemmän eikä sitä pyöritystä. Jotenkin mukamas tulee onnistuneempi olo niistä kiemuroista ja hienouksista?! Hassu lemmupoika se oli.

Nismo ROCKS!Se tykitti ja veti jo 8 esteen rataa ihan täpöä. Ei virheitä. Keppitreeniä myös ja se edistyy kovasti. Ja se on nopea. Oon vähän taikauskoinen ton koiran kanssa koska se on tuollainen tuuliviiri, että en uskalla sen onnistumisista sen enempää hehkuttaa mitä agilityyn tulee. Tokoon liittyvissä jo vähän uskaltaakin ;). Toivottavasti kisakentillä nähdään mistä Nismo on tehty!

Odotan viikonloppua! Huomenna se olisi TERDE med Ate och Kati :)! Wuhuu!

11 työpäivää ilman ajokorttia..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti