Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

27.4.2011

Agiliitelyä kisoissa ja treeneissä :)

Samperi kun oli nollat lähellä taasen, mutta ei niin ei...höh ja pöh..kivaa meillä kuitenkin oli taasen vaikka kisapaikalla oli todella KUUMA! Aten kanssa juteltiinkin, että Hiskin kanssa tämän kauden kisaamiset saavat rajoittua siihen 2 starttiin kerrallaan ja nekin täytyy valita niin että koiran saa varjoon. Kyllä tuolla turkilla on vaan ihan liian kuuma. Liedossa meillä oli maanantaina 3 agilityrataa ja tuomarina Marjo Heino.

Radat olivat kivoja! Plussana täytyy nostaa ehdottomasti se, että yhtään ainutta kontaktiloikkaa ei tullut eikä kontaktit olleet kyllä mitenkään poikkeuksellisen hitaitakaan. Ekalla radalla tuloksena 5 ja niin mun moka. Törkkäsin tosi huolimattomasti kepeille ja lähdin sitten kipittämään etiäpäin ja unohdin katsoa koiraan ja ja ja...joten Hiski puikahti toisesta välistä sisään. Hmh..Tokalta radalta me napattiin iloinen ja vauhdikas HYL, joka taas ylläri ylläri ohjaajan virhe...vauhtisuora takana ja putkeen piti kääntää, edessä pituuseste tyrkyllä. Juoksin turhan kauas, ohjaus ei ollut valmis ja rintamasuuntakin oli persiilleen. Niin nappasi Hiski pituusesteen putken sijaan..muita virheitä ei silläkään radalla. Viimeisellä radalla ei sitten enää kulkenut..mä olin sitä juottanut ja kastellut, mutta koiran koko olemuksesta näki että se on väsynyt ja tuskainen kuumuudesta johtuen. Tekeehän se kun mennään vaan, mutta hiskimäinen potku ja "draivi" siitä puuttui. Nollahan me tehtiin, mutta kaameita kaarroksia ja yliaikaa. Ei mikään nätti rata ollut se, mutta kontaktit siinäkin jees ja Hiskin mielestä oli hauskaa kun A saatiin mennä kahteen kertaan :D ! Ei tullut kultaa taikka kunniaa tällä kertaa meille, mutta ei se kaukana ollut!

Sunnuntaina meidän päivään toi lisävilskettä Laku ja "Siiri" (joka sai uuden nimen muuttaessaan) eli kaksi Hiskin ja Unnan pikkuista. Haimme ne Maijan luota heti aamusta, jotta saisimme viettää niiden kanssa päivän ennen luovutusta :). Hauskoja veijareita..hetken tuumailivat ihmeissään että mihin ovat joutuneet ja sen jälkeen paahtoivat normiin tapaan pitkin ja poikin. Painia oli hauska katsoa ja kissat saivat kyytiä :D ! Nismo oli sitä mieltä että moiset kakarat eivät hänelle sovi ja Nemolle ne oli ok jos pysyivät turvavälin päässä terävine hampaineen. Fiksuja pentuja, hiippisten murahtelut pitivät ne kauempana eli ei tyhmänrohkeita kuitenkaan. Tsemppiä pikkuisille uusissa kodeissa! Ate onkin saanut jo kuulumisia ja kuvia jokaiselta pikkuiselta Dagdahoff pennulta :)

Jonkinnäköinen flunssa-kuume yritti ensin kaataa Aten sängyn pohjalle ja nyt se yrittää tehdä saman minulle...periksi ei anneta! Nyt ei ole aikaa tulla kipeäksi. Pihahommia olisi kauheasti, kunhan tietäisi mistä aloittaa. Uusien koiratarhojen tolpat ovat kaikki maassa ja Ate levitti sinne eilen kankaankin jo pohjaan. Kesärenkaat on vaihdettu yhteistuumin...tai noh, laitoinhan mä ne pölykapselit vai mitkä ne on :D ??

Eilen oli vielä vapaapäivä ja pitihän aamu tietysti hyödyntää treenaten. Kisakallion lenkki jäi eiliseltä väliin kun ei ihan kaikkea sitten ehtinytkään..Aamusta siis kentällä 1,5 h ja menossa mukana Nismo & Nemo. Ajattelin antaa Nismolle vapaapäivän tottissulkeisista ja tehdä agilitya..toki jotain pikkuista tottista mutta lähinnä hallintaa. Ette usko, se meni kuuden esteen pätkän IHAN HILJAA?! Vauhti oli kova, mutta yhtään haukkua ei tullut - WUHUU! Alkaa ohjautumaan ihan kivasti ja hakee hyvin, varsinkin kontaktiesteitä ;). Kepeillä alkaa olla jo hajua rytmityksestäkin! Olin niin iloinen haukkumattomuudesta! Nemon kanssa tehtiin lähtötreeniä ja vähän kurinalaisempaa agilitya kuin normisti. Ei liian kuitenkaan, mutta pikkuista vaatimista eikä vaan sinne päin..Nemo on ohjattavuudeltaan niin helppo ja hakee hyvin, ohjautuu niin kaukaa. Pujotteli myös tosi kivasti vaikka hain sivuetäisyyttä! Lähdöissäkin riitti eilen malttia :). Kaiken kaikkiaan helpot ja kivat treenit! Kävimme myös katsomassa taasen Ninan Eskoa (mopsi kakara), koska Nismon täytyisi olla sen kanssa kiltisti kun ensi viikolla lähdemme Saksaan ja hiippikset menee Ninalle hoitoon. Sunnuntaina lenkkeiltiin yhdessä ja meni kivasti eikä eilenkään mitään suurempia ongelmia ollut kunhan Esko antaa Nismolle sen oman arvokkaan tilan.

Iltasella me sitten Hiskin kanssa valssailtiin ahkerasti Marjun tekemällä radalla ja saatiin se jopa nollana läpi, jihuu! Valssia, valssia ja valssia. Mä jopa valssasin kuulemma ihan kelvokkaasti. Äärimmäisen hyviä huomioita Marjulta mun rintamasuunnista ja ohjaavasta kädestä. Puomin kontaktit oli eilen Hiskillä tosi hitaat...täytyisi taas jonkun aikaa juoksuttaa sitä targetille vaan täysiä. Ei loikkinut kertaakaan, mutta hakee ja hakee hitaasti oikeaa kohtaa. Toistoja, toistoja. Kepeille meno molemmin puolin ok, mutta jos joutuu kepin taakse törkkäämään niin tarvii selkeän vedon ekaan väliin. Hiskin kanssa oli taas kiva mennä ja touhuta, syttyy hyvin mutta ei mene övereihin :). Tai noh, ainahan käteen pari mustelmaa ja vekkiä tulee kun menee lelusta ihan vähän vaan ohi.

Wilma mulkoili mua illalla sen näköisenä, että miksi hän on ainoa joka ei päässyt mihinkään treeneihin?! Tai ainakin niin kuvittelen sen tehneen :D. Tottisteltiin taas ruokakupin äärellä ja on ihana huomata miten se päivä päivältä kehittyy, hitaasti mutta varmasti!

Oli muuten aamulla hymy herkässä...miten voi mies olla niin onnellinen kun pääsee moottoripyörällä töihin :) ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti