Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

21.4.2011

Nismon tokotreenit

Päätimme osallistua NuPun tokoryhmään ja kouluttajana meillä toimii Tuija Manninen. Ryhmä on kivan kokoinen ja juuri sitä häiriötreeniä tulee hyvin, mitä Nismo tarvitsee paljon. Joka kerta ei kurssille päästä osallistumaan, mutta edes se muutama kerta! Eilen oltiin ensimmäistä kertaa. Elisa luki sirun ja Nismo antoi hienosti sen katsoa :)

Nismo on niin outo...taas eilen mä yllätyin sen käytöksestä. Luoksepäästävyydessä se meni Tuijaa vastaan häntä heiluen ja yritti syliin?! WTF? Ei Nismo ole sosiaalinen :D. Toisella yrittämällä pysyi hyvin, häntä kyllä heilui mutta takapuoli pysyi maassa. Treenien alkuun seurautettiin ryhmässä ja pareina muutama iso ympyrä - hyvä treeni Nismolle mutta vähän se haukkui..hmh..hetken tekemisen jälkeen toinen koira jopa nuuski sitä eikä se edes tiputtanut kontaktia! Jes!

Seuraamiset oli jälleen tosi hyviä ja nyt jopa oikealle kääntymiset oli hyvällä mallilla. Pidin suurimman osan myös odotusajasta sitä ilman hihnaa, jotta saan todellisempaa tuntua sen fiilikseen ja siihen hakeeko se kontaktia vai lähteekö tuumailemaan. Hyvin pysyi! Paikallaanmakuussa meni hyvin maahan ja kerran nousi istumaan. Harmitti vähän kun niin pääsi tapahtumaan mutta noh, treeniä treeniä..perusasennon otti vasta käskystä ja ekalla!

Estehyppy...ei lähtenyt?! Käsiavulla meni yli, muuten jäi vaan perusasentoon..outoa..seisominen esteen takana onnistui loistavasti kunhan annoin käskyn tarpeeksi ajoissa. Jos käskyssä kestää, se nousee vasten estettä. Tuijan neuvosta en myöskään palkannut enää yli ettei tavoittelisi sitä estettä vasten nousemista. Kaikki valmistelevat osuudet, esteelle seurauttaminen jne oli tosi jees.

Luoksetulossa meillä on ongelmana että jää kauas. Jää hyvin istumaan ja lähtee käskystä lujaa eikä ennakoi. Luulen, että mä oon liian painostava sille ja siksi jää kauas. En tiedä...neuvona palkkailla jalkojen väliin, treenataan sitä :). Toinen olisi sitten tietysti opettaa se tulemaan suoraan perusasentoon..hmm..täytyy miettiä. Liikkestä seisomiseen kokeiltiin takapalkkaa ja kun Nismo sen hoksasi, teki ihan kivoja suorituksia.

Hyvä työvire sillä oli, haukkui vähän liikaa, mutta myös sellaisissa tilanteissa että pääsin asiasta kunnolla komentamaan. Jee :).

Nemo pääsi mukaan, mutta ei tekemään oikein mitään..siksi se olikin ihan hämmästynyt kun auto kurvasi takaisin kotiin :D ! Noh, perjantaina rallytokoa sitten - jos vaan ehditään ryhmään!

Oih, tämä päivä töitä ja sitten vasta keskiviikkona uudestaan - piiiiitkä pääsiäinen siis :) ! Atekin on tervehtymään päin - jihuu! Grillikausi, lonkero, agikisat, koirien treenejä, koiratarhaa, hengailua, pentujen luovutusta...mitä kaikkea mahtuukaan pitkään viikonloppuun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti