Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

20.4.2011

Koiramainen vapaapäivä :)

Eilisen päivän hyvää mieltä varjosti kyllä huoli Atesta :(. Rakas on kipeä, korkeahko kuume ja kamala lihassärky. Toivottavasti Ate tulee pian terveeksi! Pakkolepo on sille enemmän kuin kamalaa...

Eilen me taasen Katin kanssa startattiin reippaina heti aamusta kohti Kisakalliota! Kiitos jälleen upeasta lenkistä! Kaksi tuntia meni ihan hujahtaen kävellen, jutellen ja Pimulle nauraen ;). Lumi oli sulanut sieltäkin melkein kokonaan ja voi vitsit miten kaunista oli kun puroja solisi siellä täällä ja metsä oli jo vihreä! Nismo ja Nemo olivat jälleen aikamoisia karpaaseja paahtaessaan osittain hankalassa maastossa.

Lenkin jälkeen me suunnattiin kentälle treenaamaan. Sen verran kurvasin kodin kautta että sain myös hoffit kyytiin ja eikun puuhastelemaan - kaikille oli jokin pieni plääni valmiina. Nismoon keskityin erityisesti koska me ollaan pian suurien haasteiden edessä ja mä oon jo nyt kauhusta jäykkänä! Tarvitsen Aten apua ja paljon! Ja häiriötreenejä ja toistoja ja ja ja...paperipussin itelleni :D !

Nemon mielestä kentälle pääseminen oli jo itsessään maailman mageinta :D ! Vähän tehtiin agilitya ja paikallaanoloharjoituksia, voi kun se tykkää. Ei mitään sen erikoisempaa oikeastaan - kunhan pelleiltiin! Olisi pitänyt kokeilla kentällä pitkällä matkalla sitä merkille menoa mutta en muistanut...ensi kerralla sitten!

Nismo on kyllä uskomaton! Ei voi muuta sanoa...tyyppi nykäisee kahden tunnin lenkin, koisaa boxissa puoli tuntia ja on täysin valmis 20 min - 30 min yhtäjaksoiseen tottistreeniin! Itse asiassa se oli aivan nappi vireessä koska ei vuotanutkaan - jes, jes ja jes!!! Tein sen kanssa BH kaaviota jäljittelevän seuraamisosuuden, tarkoituksena kokeilla ihan kokeenomaista suoritusta. Niin se pikkuinen teki ihan nappiseuraamisen koko pitkän matkan ilman yhtäkään lisäkäskyä tai kehumista! Perusasennot oli nopeita, vauhtimuutokset hyviä eikä edistänyt missään vaiheessa, eikä kyllä jätättänytkään. Oikealle kääntyminen olisi voinut olla sen sekunnin murto-osan nopeampi tai sähäkämpi..vasemmalle kääntymiset tosi jees. Ei yhtäkään haukkua! Vitsit, mä meinasin itkuun purskahtaa kun se oli niin hieno :D ! Tämän jälkeen lyhyitä seuraamisia ja liikkeellelähtöjä paljolla palkkauksella + pari luoksetuloa. Jää vähän kauas kun tulee eteen mutta muuten ei valittamista :). Liikkeestä seisominen oli kokonaan unohtunut ja siihen tarvitsinkin nyt käsiapua?! Noh, vahvistettiin sitäkin. Paikkamakuuta häiriön alla siten että ensin Pimun vieressä - nousi kerran seisomaan, palautin ja pysyi hyvin. Sama homma kun Nismo jäi paikallaanoloon kun Pimu teki tottista. Pysyi hyvin kunnes tarkoituksella otettiin Pimulle luoksetulo Nismon vierestä. Nykäisi ensin, vilkaisi minua ja sitten nousi seisomaan. Ei kuitenkaan liikkunut. Palautin ja uusiksi - meni hienosti!!! Kauheasti kehuja ja palkkaa. Hieno pieni Nismo :) !

Kepit, kepit ja kepit oli mun ja Hiskin epistola. Ei kauhean paljoa tehty kun illalla oli vielä Hiskin omat agitreenit. Mielestäni pujottelun vauhti vaan kasvaa koko ajan - jee! Sisäänmenoihin on tullut varmuutta myös :). Hiski oli hauskalla huumorituulella. A:n kontaktit oli melkeinpä mallikelpoiset ja kesti liikettäkin!!!

WilmuriKulmurilla oli ensikosketus kenttään ja sen huomasi :D ! Sen mielestä olisi ollut paaaaaljon kivempaa vaan nuuskia hiekkaa ja tutkia agilityesteitä kun tehdä tottista. Jouduin aika kovasti vaatimaan jotta sain sen kuulolla, mutta HAH sainpas :D ! Pikkuisia juttuja, häiriönkestoa, sivulletuloja, yksi luoksetulokin (tulee muuten kovaa) ja lyhyitä seuraamisia! Innostin ja otin lennosta seuraamisia, vaikka ne oli lyhyitä niin kontakti oli hyvä! Lopuksi pikkuisen rasian kanssa vielä maahanmenoja ja sitten loppupalkalle eli syömään rasia tyhjäksi häntä heiluen. Kyllä se oppii vaikka kooho onkin :D. Wilma myös pisti aamulla vaaleanpunaisen leluporsaansa "lihoiksi" ..se esitti itsekin ihan hämmästynyttä kun mä yllätin sen keittiöstä keskeltä vanukasaa :D.

Illalla seurasin alkeisryhmäläisten tasotestiä ja mielestäni kaikki sen läpäisivät? Erilaisten rotujen kirjo osallistuu alkeisryhmään mikä on mielestäni hyvä juttu! Minikoiria yksi, yksi medi ja loput makseja :). Mun ryhmä treenasi ennen Hiskin treenejä ja voi että kun niissä oli potkua! Onnistuneet treenit kaikilla koska iloisia naamoja lähti kentältä kotia kohti, upeeta.

Marju oli keksinyt meijän päänmenoksi yksittäisiä juttuja kontaktien, ohjauksen ja pujottelun merkeissä. Tosi kivat ja hyödylliset treenit! Ihan huippua päästä treenaamaan taas ryhmään vakituisesti eikä pomppia siellä täällä vähän sinnepäin omia juttujaan ;). Hiski sai taipuisuudestaan sekä kääntymisistä kehuja ja mä olin itsekin yllättynyt..mun käsitys siitä että se oppii itekseen juttuja vaan vahvistuu. Nyt se oli oppinut kauniita takaaleikkaukset ilman riman pudotuksia ja teki ne vielä niin ettei yhtään ylimääräistä tilaa/kaarrosta jäänyt mihinkään?! Opiskeleekohan se päivisin tarhassa? Kepeille tehtiin poispäinkäännöksiä ja mä sain ne onnistumaan molemmin puolin! Mun vasemmalla puolella olo on jossain ohjauksissa edelleen haastava ja tulee herkästi virheitä..Puomin kontaktit oli hitaat mutta jäi! Valsseista mä sain kehuja, ehkä en omistakaan aina vaan kahta vasenta jalkaa? Hiskissä oli kivasti potkua ja sitten sitä ihanaa rauhallisuutta eli oman vuoronsa ja jäähdyttelyn jälkeen se makoili hiljaa mutta tarkkaavaisena kentän laidalla.

Huomenna vielä töitä ja sitten onkin ensi viikon keskiviikkon asti vapaata! Nyt kaikki sormet ja varpaat ristissä, että Ate paranee pian - meillä olisi vaikka mitä hommia :D !

Haikein mielin luovutamme tämän viikon aikana kaikki pienet Dagdahoffit uusiin koteihin. Tsemppiä kaikille pikkuisille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti