Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

18.4.2011

Rallytoko 17.4 Karjaa

Hui kun viikko meni äkkiä! Treenaten ja lenkkeillen se suhahti, vähän messuilua, ystäviä ja hengailua myös! Eilen me avattiin Aten kanssa moottoripyöräilykausi ja voi että kun se vaan on niin siistiä!!! Mua kyllä vähän pelottikin kaiken sen innostuksen keskellä ja huusin varmaan puolet matkasta ;).

Kyllä se treenaaminen vaan kannattaa - Nismolle eilen Karjaalta AVO luokasta hyväksytty tulos!!! 72 pistettä ja askeleen lähempänä VOIttajaluokkaa :). Vitsit ja waude! Kiitos pienelle ystävälle - WE DID IT!!!

Sitten sen radan yksityiskohtiin...että oli siinä huonoakin, ei pelkkää hyvää. Nismo oli tosi kiva kisapaikalla, Nismoksi :D ! Teki erinomaisen tottiksen ennen suoritusta, keskittyi ja kuunteli. En tajua mistä sille tulee se älytön palveluvietti?! Hyvähän se tietysti, mutta jaksaa huvittaa pieni koira joka on millilleen oikeassa paikassa ja kontakti on koko ajan täydellinen, käännökset on pieniä ja se keskittyy 110 %. Toki se innokkuus näkyy sitten huonoinakin juttuina ja eilen se näkyi myös pisteissä...saatiin -10 p kyltiltä "istu, täyskäännös vasempaan" eli perusasennosta tehdään paikallaan täyskäännös niin että koira kääntyy vieressä ja sitten jatketaan matkaa. Koira ei saa istua käännöksen aikana ja Nismo kääntyi niin tiiviisti että meni koko käännöksen persus maata viistäen eli väärin suoritettu tehtävä = -10 p. Kaikki loput pisteiden menetykset menivät sen takia että se vuotaa!!! Perkele sentään...onneksi ei koko aikaa huutanut koska se olisi suoraan hylätty. Tekee oikein, on tiivis ja kontakti täydellinen, antaa kaikkensa ja vähän enemmänkin mutta huutaa..ärsyttävää! Positiivisiin asioihin lisätään vielä se, että meijän istu, seiso, kierrä koira -kyltti oli tehotreenissä ja se ONNISTUI aivan mallikelpoisesti! Otti nopean perusasennon kun pysähdyin kyltille, nousi ekasta käskystä seisomaan ja oli kuin tatti paikallaan kun kiersin sen ympäri! Lisäksi ei napannut perusasentoa kun palasin viereen eli aivan upea suoritus! Jee :). "Hyppy, juoksua" jossa koira irrotetaan hypylle ja se palaa siitä suoraan seuraamaan ohjaajan kulkiessä hypyn ohi..tämä oli lähdön jälkeen ensimmäinen kyltti. Meinasi pakka levitä Nismolta käsiin innostuksesta, mutta sai pidettyä itsensä hanskassa :D ! Ratahan oli vielä mun kauhuksi kehystetty agilityesteillä ja kylmä hiki virtasi ennen rataa...mutta ihan turhaan ja haukkumisen poislukien olen ihan supertyytyväinen pieneen Nismoon joka on kyllä näyttänyt kyntensä osaamisellaan. Tästä on hyvä jatkaa etiäpäin :)

Nemo oli meijän mukana ja se vaan on niin rakas ja hieno pieni koira. Reippaasti se tepasteli hallissa ja tervehti kaikkia ihmisiä ja koiria jotka olivat ulottuvuusetäisyydellä. Vähän temppuiltiinkin siinä ja vaan oltiin. Hauska pieni. Nismo ja Nemo olivat mun kanssa lauantaina duunissakin ja ei kyllä ollut nokan koputtamista niiden käytöksessä :).

Sitten meitin "pieni" hösöttäjä-säätäjä-kakara Wilma (niin rakas mutta niin uuno :D )...voi huh...eipä meijän suorituksesta jäänyt paljon kellekään kerrottavaa..aika soitellen sotaan me lähettiin ja se oli Wilmalle liikaa. Harmikseni se ei kestä minun jännittämistäni ollenkaan ja passivoituu täysin tai keksii sijaistoimintoja :(. Tätä täytyy alkaa harjoittelemaan. Ennen kisarataa se teki hienon tottiksen (meijän tasolle) ja oli hyvin kuulolla palkalla ja ilman, ei välittänyt koirista tai ihmisistä ja pötköttelikin ihan rauhaksiin ympäristöä tutkien. Kun pääsimme kisaradan odottelukarsinaan se vaan sylki kaiken ruoan ja oli sen näköinen että sillä on epämukavaa..en saanut siihen kontaktia. Tuloksen uupuminen ei minua haittaa, mutta se että Wilma ei mennyt tasonsa mukaisesti, se harmittaa. Ja se, että en ollut ollenkaan tiennyt että se passivoituisi minun jännityksestäni?! Erittäin outoa. Meijän tokotreenaus ja rallytreenaus alkaa tehostetusti nyt :) ! Ate vihjaisi jotain terviksen tokosta ja täytyyhän se tavoitteeksi ottaa. Katsotaan kuin meitin käy :) ! Paljon on opittavaa!

Tänään ensimmäinen Dagdahoff lähtee suureen maailmaan. Kaikkea hyvää Aada! Onneksi vielä nähdään montakin kertaa :) ! Olehan iloksi perheellesi! Pikkuhiljaa tämän viikon aikana ne lähtevät uusiin koteihin - onneksi huippukodit kaikilla! Pennut ovat koteihinsa enemmän kuin odotettuja :).

1 kommentti: