Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

4.8.2010

Aamuvirkkuilua + paluu treeniryhmään

Kesätauko on virallisesti koulutuksien osalta päättynyt. Eipä noissa helteissä kyllä olisi voinut siihen aikaa mitään tehdäkään. Tiistaina siis Hiskin kanssa Marjun ryhmässä. Katkerin mielin kaipailin jaloissa sykyilevää Nemoa treenikentälle :(...

MArju oli tehnyt todella monipuoliset ja kivat treenit!! Hyppyharjoituksia oli sekä puolikuulla että suoralla. Hiski selviytyi niistä paremmin kuin osasin kuvitella? Sen hyppytekniikka ei ole ollut paras (eikä kevyin!) mahdollinen ja onhan sitä vieläkin hiottava, mutta tiistaina oli ihan ok näköistä menoa! Hiski myös tykkäsi erityisesti puolikuusta ja sain samalla kivasti treenattua sylkkäriä ajaessani sitä siihen uudestaan. Näitä ehdottomasti omiinkiin treenaamisiin enempi!

Radalla parikin erilaista pätkää. Ensiksi keinu ja neljän hypyn kuvio + putki. Kuviota vaihdellen, perusvalssi, persjättö ja takaaleikkauksia. Olin todella yllättynyt siitä, että valssi oli meille ehdottomasti vaikein ja takaaleikkaus helpoin? Todella outoa..persjättö oli kohtuullisen varma kunhan sain taas jalkani mukaan touhuun. Keinulle Hiski sitten keksikin että hän juoksee täysiä päähän pysähtyy, PERUUTTAA ja hyppää alas?! Eli ottaa kontaktin, peruuttaa ja tulee sivusta alas. Ei sitten ihan sopinut vaan hiottiin hetki ;). Putkeen irttoukset olivat kohtuullisia ja kesti niihin takaaleikkauksia hyvin. Toisella pätkällä aiheena kontaktit. Puomi oli ok, otti ylös- ja alasmenot. Vaatii kyllä ylösmenolle aika tiukan käskytyksen, muuten laukkaaskeleella yli niin että kohahtaa. A:lla olikin sitten vaikeuksia. Targetilla kuitenkin ok ja kesti irtomaisenkin siitä. Vähän himmailua toistoilla, mutta loppuasennista eli itse siitä kontaktin ottamisesta kyllä tykkäsin. Takaakierrotkin toimi eikä lämmennyt ollenkaan övereihin vaikka puri leluun hoffimaisen uunona ja retuutti :). Keppejä sitten ja pikkuhiljaa välimatkaa. Enempi pitäisi tehdä toistoja sillä suruisen kuuluisalla "väärällä" puolella..kepeillä oli jostain syystä hidas verrattuna normiin, ehkä vain väsymys jo treenien päätteeksi? Kokonaisuudessaan kivat ja antoisat treenit!!! Loppuun sitten rehattiin, mutustettiin palkkaluu ja juostiinkin vähän. Tottiskin toimi siinä sivussa. Niin ja MArjusta tuli Hiskin rakkauden kohde, tuijotteli sitä silmät ymmyrkäisenä :)

Tänään aamuvirkkuna kentällä klo 7! Otin kaikki koirat mukaan Nismon ollessa ihan terveen oloinen taas. Katselimme Aten kanssa ukkosta yöllä kahteen asti joten kun kello soi kuudelta, meinasin kääntää vaan kylkeä. Hiski sai puuhastella ensi. Aiheena valssit ja kepit sekä yksittäisiä kontakteja. Valssit takkusivat jälleen enkä oikein saanut niitä sujumaan ollenkaan. Rytmitys oli ihan väärä ja sitten alkoi jo molemmat turhautumaan, sekä koira että ohjaaja. Kun olin myöhässä niin Hiskihän oli jo putkessa niin että häntä vaan vilahti. Unohdettiin sitten valssi esteillä kokonaan ja "kuivaharjoiteltiin" vähän paremmin tuloksin. Kepit oli kivat ja kohtuullisen nopeatkin Hiskille, tykkäsin kovasti ja pystyn jo pikkuisen sisäänmenossa jättäytymäänkin ja luottamaan että menee. Tarkoituksella puomi keppien jälkeen ja pirulainen yrittikin sinne pari kertaa varastaa. Kontakteille targetti ja hyvin pysähtyi myös A:lla ja kesti irtoamisen vauhdissakin..mutta sitten ylösmenot..pöh ja pah..molemmille ryysäsi ja meni niin pirun hilkulle. Tarkempaa lähestymistä niin parani.

Nemolle ajattelin kokeilla että mitä tekee jos pudotan rimat maahan. Hyppääkö vai juokseeko vain yli? Ajattelin että jos juoksee yli niin uskallan tehdä kun intoa esteille tuntui olevan kovasti. Testasin ja ei hypännyt yhtään. Niimpä alettiin "pyörittämään". Voi piru miten meitä molempia nauratti! Rakas pikkuinen Nemiskuukkeli. Se oli niin hassu ja innokas ja kiihkeä pieni. Voi että..kaikenmaailman kuviot heitettiin parilla "hypyllä" ja putkella. Kontaktiesteille en edes uskaltanut. Mitä sitä turhaan pelleilemään kun on rikki niin on rikki. Riippukielenä se ui vielä lopuksi vesikupissa :). Halailtiin ja pusuteltiin ja Nemo läppäsi tassullakin nenään siinä treenien päätteeksi.

Nismoa jännitin vielä enemmän. Mitä jos siihen kuitenkin sattuu? Mitä jos se ei vielä ole valmis tokoilemaan? Pohdin ja arvoin mutta otin sen kuitenkin. Siinä sekunnissa kun tuli autosta, tarjosi jo perusasentoa?! Tehtiin lyhyet, mutta sitäkin kiihkeämmät treenit. Jos voi sanoa että koira toimii kuin ajatus niin sen Nismo teki. Se oli huippu eikä edes huutanut mennessään. Se oli tiivis ja kontaktinhauinen, nopea käännöksissä ja yhdellä käskyllä toimi jopa liikkeestä seisominen ilman käsimerkkiä. Luoksetulo oli oikein vauhdikas ja jäi istumaan eteen häntä heiluen! Meinasin itkuun purskahtaa...mun pieni koirani teki todella hyvät treenit tiputtaen samalla suurimman huolen sen terveydestä mun harteilta.

KIITOS KATI AAMUKAFFESTA ;) !!!

Tänään piipahdettiin sitten vielä Nismon ja Nemon kanssa ystävälläni Jaanalla ja menomatkalla pysähdyttiin Lempolan ulkoilualueelle leikkimään piilosta. Koirat istumaan tai makaamaan, itse piiloon ja vapautus. Voi että kun toisilla oli hauskaa :). Nähtiin monet "piruetit" ja juoksukilarit!

Rakastan elämääni niin hirmuisen kovasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti