Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

29.8.2010

Hoffimestiksien tunnelmaa

Kylläpäs Orivesi on kaukana :) ! Aamulla lähdin matkaan aika väsyneenä ja tukkoisena..nappasin yskänlääkettä ja vitamiineja lähtiessä toivoen että olo vähän paranisi herätessä. Mukaan lähti siskon kleini Pomo, pikkuinen hauska kakara. Tuli opettelemaan koiramaailmaa ja hakemaan tekemistä kun siskoni on sairaana.

Kisapaikka oli aika avoin mikä jaksaa aina epäilyttää mua. Hiski ei ole koskaan lähtenyt radalta enkä edes tiedä miksi arastelen sellaisia kisaratoja missä ei ole aitoja..paikka oli muuten kiva ja ihmiset todella mukavia. Lenkkimaastojakin löytyi ja niitä tulikin hyödynnettyä. Ensimmäiselle radalle riitti paineita, jos siitä ei tulisi tulosta, ei tarvisi osallistua mestisrataan ollenkaan. KÄÄK! Rataantutustumisessa kiinnitin erityistä huomiota A:n sijaintiin joka on Hiskin kestosuosikki. Rata tuntui kivalta ja sujuvan oloiselta, joskin siinä oli pari tiukahkoa käännöstä ansaestein. Hiski teki hyvän tottiksen ennen rataa, oli kuulolla ja keskittynyt. Hyvillä mielin sain jättää sen lähtöön. Varmistelin radalla kontakteja kovasti kun niitä on nyt paljon treenattu. Hyvin kuunteli ja ohjautui. Koko meno tuntui jotenkin varmalta ja siltä mitä me osataan. Sujuvasti meni ja NOLLAhan sieltä sitten rapsahti :) !!! Ihan upea fiilis ja yhteistyöstä jäi vielä upeampi olo. Hoffit jyräsivät ykkösluokassa napaten sijat 1-3 sekä 5, kaikilla nollaradat! Näin oli meitinkin pääsy mestisradalle varmistettu :)

Toinen agilityrata alkoi oudosti. Jätin Hiskin lähtöön ja lähdin kävelemään. Paikallaolo lähdössä sille on 99% varma. Ja olihan se nytkin...käännyin kakkoshypyn taakse ja annoin lähtöluvan. Hiski istuu paikallaan ja nuuski maata edessään. Mun eka ajatus oli että mitä helvettiä mä NYT teen?! Näin ei ole edes treeneissä käynyt..en osannut suhtautua. Marssin sitten takaisin sen viereen ja huutelin hetken joka herätti sen transsista ja lähdettiin menemään ihan kuin mitään ei olisi tapahtunut. Sitten mokasin kepeillä joka oli este numero kolme. Hiski haki sisään kepeille, musta näytti että se menee yli ja kielsin..Hiski peruutti pois kepeiltä ja aloitti uudelleen pujottelemaan. Tästä täysin mun moka ja 5. Tuli hyvin taas ohjaukseen ja otti näppärästi kontaktit, olin todella tyytyväinen. Pituudelta oli tiukka käänös hypylle, liian tiukan kurvin ohjasin, rima putosi. Muutoin virheetön ja kiva rata meiltä :) ! Ritva kehui ohjaustani ja voi että kuinka se merkitseekään mulle, kiitos!!! Sija 5. irtosi ekalta radalta nollalla ja tokalta kympillä sija 4. En mä niitä ees hokannu katsoa, huomasin vaan hoffipalstalta :D !

Sitten ODOTETTIIN! Kuusi tuntia..Suuret kiitokset Ritvalle ja Jukalle Tampereella piipahtamisesta, lenkkiseurasta puistojen halki(Ritva vei hienosti Pomoa ja Juttua yhtaikaa :) ) , ruokaseurasta, kahvittelusta. Todella kiitän ja kumarran koko päivästä.

Mestisrata olikin sitten epävirallinen koska se oli kolmosluokan kisarata. Me saatiin Ritvan kanssa harmaita hiuksia rataantutustumisessa..aika sykkyräiseltä tuntui. Paha ansa heti alkuun, putki puomin alla ja puomi siis ansa ja vielä ihan suoraan hypyltä nenän edessä. Hyvällä fiiliksellä taas mentiin ja ylpeinä siitä että saatiin edustaa hoffeja. Ansakohta meni hienosti valssilla..sitten muurin jälkeen valahti väärälle puolelle hyppyä ja siitä kielto. Jatkettiin etiäpäin, taas hyvin otti kontaktit ja kepit oli jees vaikka kulma oli vaikea. Eteni kivasti puomille ja A:lle mikä helpotti mun ohjausta. Takaakierrossa keppien jälkeen minä sitten kompuroin edessä ja rima putosi. Loppusuoran takaakiertoa varmistelin liikaa ja aiheutin siinä myös riman putoamisen. Tulos siis 15. Hiski sijoittui hoffien mestiksissä sillä tuloksella sijalle 4. JEE :) ! Me selvittiin siis tuloksella kolmosluokan radasta..vitsit mikä fiilis!

Hieno päivä vaikka vaatteetkin kastuivat kiitos sateen..

ONNEA mestareille, sijoittuneille, nollaradan tehneille ja tuloksiinsa tyytyväisille :) !!!

ONNEA erityisesti Ritva & Nasse nollasta, hienoista radoista ja mestiksien sijoituksesta numero 3 ! Kiitos teille ja Jukalle seurasta ja tsempityksistä. Oli se kivaa :) !!!

Väsynyt mutta onnellinen kun pääsi kotiin. Ate oli enemmän kuin tyytyväinen ja onnesta pihisten mä selvensin sille kaiken mitä en ollut vielä puhelimessa kerennyt. Onnistuminen on kivempaa kun on joku jonka kanssa sen voi jakaa.

Selvisinpä tänään näyttelystäkin Pimun kanssa ja saatiin vielä ihan kelpo tuloskin AVO ERI 3. Hyvä koira ja helppo oli esittää vaikka jännitin. Kati oli tyytyväinen ja sen on tärkeintä. Ainoa johon petyin oli kilpakumppanien käytös. Törkeää häirintää..olisi tehnyt mieli huutaa siellä kehässä että ettekö te nyt aikuiset ihmiset ymmärrä ettei tämä ole mikään sirkus! Höh ja pah.

Nismo ja Nemo olivat sitä mieltä että tämä oli maailman tylsin vkonloppu ja koitin hyvittää tänään spesiaali lenkillä asiaa sekä A-treenillä kotipihassa :) ! Huomenna Nismolla onkin leikkimielinen tokokisa.

Seuran tokokisatkin olivat menneet hienosti! ONNEA vielä kaikille niistäkin tuloksista, hienoa hienoa! Jeni ja Elde sekä Saabra ja Milla pokkasivat vielä TK1 koularitkin :).

2 kommenttia:

  1. Juu onnea vielä tätäkin kautta. On kiva että Hiski kulkee sun kanssa näin hyvin, kuitenkin ootte vasta vuoden treenannutkin. Minä ite kun en agilityyn oikeen taivu :)

    T:
    Hiski The Hovawartin erittäin ylpeä omistaja

    VastaaPoista
  2. Kiitti muru, merkitsee kovasti :) !!!

    VastaaPoista