Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

24.11.2010

Keskittymisvaikeuksia

Huh! Kylläpäs tulee lunta ja tuulee niin pirusti. Juuri hetki sitten tuli Nismon ja Nemon kanssa lenkiltä ja lentoonhan ne meinasi lähteä! Kiitos Katille ja Pimulle seurasta :)

Eilen oli taas hallitreenien vuoro. Hiskillä oli PIENIÄ keskittymisvaikeuksia. Se on jostain syystä aina ollut rakastunut Luluun - mustaan vesikoiraan joka ei ole lainkaan kiinnostunut Hiskistä. Alkuun mä ajattelin että Lululla on varmaan juoksu lähellä, mutta eihän se aina voi olla. Ärsyttävää vilkuilua sun muuta. Melkein meni pinna ja muutama karjaisukin pääsi että löydettiin yhteinen sävel. Sitten kun se löytyi niin osattiinhan me! Oli toki myös sellaistakin paljon mitä ei enää osatakaan. Oon yrittäny saada kontakteille nopeutta koska hipsii ja hipsii..noh, ojasta allikkoon - nyt se tulee lujaa mutta ei todellakaan pysähdy! Pelkkiä kontakteja siis ja sitten juoksuttamista namille ja lelulle että ei voi loikata yli.Ihan jees mutta miten löytää lopullinen tasapaino? Treenaamalla vaan ahkerasti? Keppeihin on tullut potkua ja pää laskenut. Hypyillä kääntymiseen kiinnitettiin myös huomiota ja pitkiin kuljetuksiin, erityisesti A-esteen ohi. Olin molempiin ihan tyytyväinen Hiskin osalta, kun vaan saisi aina järkeä niihin omiin askeliin.

Sirkuskoira Nemo teki vaikka mitä temppuja!!! Se kiersi tolppia oikealta ja vesemmalta, pujotteli jalkojen välistä, juoksi merkille joka oli milloin mikäkin..seisoi takajaloillaan ja tasapainoili, pyöri ympyrää. Tämähän on muutenkin ihan normaalia Nemoa, mutta tällä kertaa ihan käskystä toimi, ei ominpäin ;). Se jaksaisi vaikka ja kuinka ilman mitään väsymyksen merkkejä - kunhan hommassa saa vain tehdä täysiä ja siitä saa ihan mitä tahansa syötäväksi kelpaavaa!

Herra Pim eli Nismo harjoitteli kovasti rallyn AVO kylttejä ja kertaili kaikkia vanhojakin juttuja. Pidin sen ensin kiinni kun ajattelin että ottaa kuitenkin häiriötä toisista koirista. Väärässä olin ja hetken päästä napsasinkin hihnan pois. Komensi kovasti palkkaa alkuun mutta siitäkin pääsee kun muistaa näyttää että käsi on tyhjä. Silti se tekee ihan yhtä innokkaasti mikä on ihan loistohomma! Pikkuisia vaikeuksia on pysähdyksestä täyskäännöksessä kun se tehdään oikealle. Jää herkästi liian taakse ja kun pitäisi tulla heti suoraan ja jos korjaa niin se menee rallyssa tuplaistumiseksi mikä on hylätty siltä kyltiltä.

Nismolla on muuten jo jotain hajua miten agikeppejä pujotellaan!

Wilma ja Ate olivat kotona ahkerasti tokoilleet ja on se vaan nopea oppimaan! Malttiakin riittää jo enemmän! Ate on vaan hieman kritisoinut Wilman luoksetulon tyyliä. Nenu osuu juuri sopivasti haaroväliin ennen istumista :D !

Töissä meni tänään ylimyöhään - blaah..muutenkin aina arkisin on niin vähän aikaa olla kotona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti