Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

22.11.2010

On se ennen kääntynyt??

Huhheijaa!!! Kylläpäs mahtui viikonloppuun vaikka ja mitä! Kilometrejäkin kertyi yli 400..mihinköhän voisi kirjoittaa ja vaatia bensan hinnan alennusta? Pikkujoulutkin tuli ja meni - olipas mukavaa olla! Kiitos myös äänestäjille luottamuksesta - hallitukseen 2011 niin että heilahti. Kiitos.

Lauantaina Ate sai jäädä hoffien kanssa kotiin ja mä pakkasin pikkuiset rakkaat autoon ja nokka kohti Janakkalaa. Pelotti ihan sikana. Ate oli ihana ja soitti juuri ennen rataa saaden mua vähän rauhoittumaan. Kyseessä oli siis Nismon ekat AVO luokan kisat. Tavoitteena oli että koira pysyy hanskassa eikä lähde kehästä ahtaassa hallissa joka oli täynnä koiria. Nismo kun on niin äärimmäisen sosiaalinen...NOT. Maalissa me sitten tuuletettiinkin ihan mijoonaa - tavoite täyttyi vaikka ei nousutulosta tullutkaan! Nismo ei välittänyt pätkääkään muista, olen niin tyytyväinen. Lisäksi se ei huutanut yhtään. Ohjaaja kyllä mokaili sitten senkin edestä. Kolme väärin tehtyä kylttiä - hyvä minä. Jos kyltissä lukee että koira eteen ja oikealta sivulle niin sehän kannattaa ottaa vasemmalta ja virheen huomatessaan jättää kyltti uusimatta?? Erityisen ylpeä olen "hyppy, juoksus" kyltistä. Irtosi hyvin hypylle ja tuli kauniisti takaisin seuraamaan sen jälkeen. Sivuaskeleet meni myös hyvin. Liikkeestä maahanmeno..meni kyllä mutta kun pitäisi mennä joko etupää edellä tai sitten pudota suorilta jaloilta niin meni takapää edellä. Höh. Kaikenkaikkiaan oikein passeli suoritus! Ystäväni Elina aloitti alo luokassa samoissa kisoissa saaden kaikille kolmelle koiralleen nousutuloksen! Caro sai vielä upeasti täydet 100 pistettä! Onnea Elina :). Nismo ja Nemo saivat nauttia ulkoilmasta ja viereisestä metsästä jossa kävin niitä juoksuttamassa ennenkuin lähdettiin kotiin.

Kati tulikin meille jo hyvissä ajoin ja me siinä ehkä saatettiin Aten kanssa jo pikkuisen kaataa ennen kokoukseen lähtöä ;). Kiitos illasta, nauratti niin että tuli taas monta vuotta lisää elinaikaa. Järjestelyt meni ihan superisti, kiitos Päivi vaivannäöstä!

Eilen me käytiin Hiskin kanssa korkkaamassa kakkosluokka agilityssa! Iltakisat onneksi ;)! Mulla ei ollut odotukset kauhean korkealla, koska suurin osa ajasta on mennyt nyt Wilmaan ja hiippureihin, joten Hiskin treenaaminen on jäänyt vähän vähemmälle. Pihakontakteihin ja kerran viikossa hallitreeneihin. Eihän meidän pitänyt tänä vuonna enää mennä mutta toisin kävi. Kisat olivat Hyvinkäällä ja tuomarina Anne Savioja. Me ollaan onnistuttu Annen radoilla AINA ryssimään niin että se on varmaan pyöritellyt silmiään..nyt onneksi näytettiin että edes jotain osataan ;). Hiski oli ennen ekaa rataa ihan kammottava - riekkui ja rähjäsi, loikki ja pomppi. Meinasi hermo palaa. Rata oli hauska, mutta ansoitettu ja niin meidän rata hylkääntyikin jo esteelle nro 4. A:lta piti saada käännettyä putkeen 90 astetta ja edessä oli rengas. Jätin kontaktille (se pysähty!) ja otin muka hyvin haltuun. Pöh, hoffi haukahti kohdalla, meni läpi ohjauksen, renkaaseen, siitä putkeen ja sitten tuli kysymään että mihis nyt? Piru. Muutoin ihan jees rata ja hyvät kontaktit. Pysähtyi myös puomin alastulolla.

Toinen rata tuntui kamalan kiemuraiselta ja vaikealta. Tuskailin kun ohjaajia oli rataantutustumisessa 35 eli ei todella ollut tilaa miettiä mitään "just eikä melkeen" askeleita ja mulle jäikin sellainen juosten kustu olo koko tutustumisen jälkeen. Alkuun hyppy, pituus ja siitä tiukka käännös hypylle. Moni koira valahti pituudelta suoraan putkeen mutta mä onnistuin saamaan Hiskin oikeaan suuntaan, joskin se ei ollut mikään kauhean kaunis eteneminen. Ekassa ennakoivassa valssissa huomasin jotain hassua?? Miksi se ei käänny?? Hiski on ollut kohtalaisen (niin isolla ruholla)hyvä esteen päällä kääntymisissä ja ennakoivissa käännöksissä ja se tekee yleensä tiukkojakin kurveja. Nyt se valui ja valui ja suurin osa käännöksistä tuntui siltä että se vaan sinkoili esteeltä toiselle lukematta mun ohjausta lainkaan. Vippaus ja sen jälkeinen saksalainen saatiin kyllä hienosti onnistumaan ja siitä vienti putkeen..kuuluttajakin kehui ja olin itsekin siihen tyytyväinen. Keppien sisäänmeno jees mutta tällä kertaa kontaktit hilkulla. Kiitos valumisen, kalastelun ja hitaiden kontaktien tuloksena yliaikanolla. Perskele. En tiedä (tai en osaa hahmottaa) oliko ihanneaika normi vai tiukka, mutta paljon tuli yliaikanollia molemmilta radoilta sekä mineille ja medeille myös. Tietää taas mitä treenata ja täytyy ottaa tutkintaan tuo kääntyminen - olen tyytyväinen :).

Aten kanssa vietiin sunnuntaina aamusta Wilma ja Hiski peltolenkille. Wilmaakin pystyy pitämään jo vapaana ja Hiskiähän se seuraa vaikka maailman ääriin. Pysyy kyllä meijänkin kanssa ja tulee kutsuttaessa. Oli oikein hauskaa katsoa niiden painimista :) !!! Molemmat veti ihan lumimyyrinä pitkin peltoja ja meteli oli sitä luokkaa että naapurusto varmaan luuli että on suurikin koiratappelu käynnissä :D ! Kyllä meitä nauratti niiden touhut, hauskoja ihania.

Wilma edistyy kovaa vauhtia niin arkiasioissa kuin tokojutuissakin. Kaukokäskyt (istu-maahan) on aika hyvällä mallilla, samoin sivulletulo ja seuraaminenkin (imuutuksella toki). Paikallaanmakuukin sujuu, samoin luoksetulo :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti