Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

5.4.2010

Kentälle on saapunut kevät :) !

Aurinko paistoi, oli lämmin, kotihommat pulkassa, yhteiset päikkärit takana...eli eikun koirat autoon ja kentälle treenaamaan! Siellä oli ihan kevät. Pinta oli kuiva, lammikoista tai lumesta ei ollut tietoakaan kentän käyttöosissa. Toki reunoissa oli lumivallit mutta itse treenialue oikein rapisi kengissä ja koirat säilyivät kuivana. Tuntui niin hemmetin hyvältä ja onnelliselta. Yhdessä treenaaminen on parasta. Ate otti myös kameran mukaan ja Nemo ja Hiski ikuistettiin monin kuvin taas arkistoihin. Nismo treenasi myös kovasti, mutta Aten kaikki keskittyminen (musta puhumattakaan) meni meijän ohjaamiseen (kiitos muru) joten kuvia siitä ei ole.

Treenataanhan me??


..ja mehän pujoteltiin..


On se niin pieni siellä keppien välissä..


Tää on kivaa!


Taitava kuvaaja, ihana kuva, Nemon hyppy :)


Hiskillä oli keppitreeniä ja olin tyytyväinen siihen että se haki kaikki sisäänmenot itsenäisesti ja mä avustelin sitten sen jälkeen loppumatkan. Eteenpäin mennään ja opitaan! Hauskahan tuo on ja vaikka toistoja tein putkeen yli 10, ei vauhdissa ja vireessä ollut mitään muutosta :).

Alussa pientä innon ilmavuutta oli havaittavissa..


Kyllä se hoffikin taipuu :D


Katsekontaktista pujotellessa täytyisi vielä päästä ja hakea itsenäisempää suoritustapaa..ihan palkkauksesta kiinni, mitäs en käytä apuohjaajaa, hmh!


Tilannekuvat on parhaita, vaikka ne ei niin tarkkoja aina olekaan :) !


Nismo sai kunnon treenin. Aluksi se taas kuumeni ja aloitti komentamisen ja turhan hösötyksen, meni kuitenkin nopeasti ohi ja päästiin ihan oikeisiin "töihin". Sen jälkeen hymy oli herkässä kun hihnaa ei ollut lainkaan ja Nismo maltillisesti tönötti perusasennossa aivan mahtavassa kontaktissa. Ate auttoi pysähtymisissä, missä meillä on ollut ongelmia saada perusasentoa, jää herkästi seisomaan. Muutama toisto uudella tyylillä ja haki jo itse. Seuraamiseen olin taas erityisen tyytyväinen. Ylpeää tirehtöörimarssia! Käännöksissä jätätti oikealle käännyttäessä hieman, vasemmalle oli hyvä. Tehtiin paljon seuraamista ja perusasentoja, käännöksiä, askeleen vaihtoa (juoksu/kävely)...eikä Nismon vire laskenut. Lopuksi tokohyppyä ja alkoi jo hoksaamaan seisomista esteen takana vaikkei ihan nenästä vetänytkään. Kaikki se maltti ja työskentelyhalu lämmitti sydäntä erityisesti. Aivan mahtavat treenit, seurasta puhumattakaan :)

-----------------------------------------------------------------------------------
Perjantaina oli agilitya Lägin hallilla...

Nemosta hyvin lyhyesti :
Huono kontakti, liika vaatiminen, vaatimisesta seurannut paineistuminen, rimojen alitus (PRKELE!!!), huono mieli, pois radalta, treenit seis. Jessi, kiitos kärsivällisyydestä.

Että ei mennyt putkeen, ei ollut meijän päivä ja koska Nemo menee herkästi "lukkoon" oli parempi viedä se vaan pois tilanteesta ja lopuksi tehdä vain kivaa ja helppoa. Toki siltäkin täytyy joskus vaatia, mutta raja on tiedettävä. Perjantaina mä päätin lukea sitä ja ajatella meijän tiimin parasta. Se osaa, se tekee, se menee, mutta kun joskus ei vaan suju. Enkä mä jaksa itseänikään aina ruoskia (vaikka sitä paljon teenkin)kaikista virheistä..

Hiski toimi oikein hienosti. Keppien sisäänmenot olivat hienoja ja sujuvia. Rata jota tehtiin oli mun rakentama, vanhoista treeneistä tuotu. Nemon kanssa ollaan sitä joskus menty. Hyppy, josta pimeään kulmaan putkeen, Hiski haki hyvin ja varmasti. Hypylle ottamaan kiinni josta pieni herätys ja keinulle. Liukastui ekalla kerralla, mutta ihmeekseni ei ollut siitä moksiskaan ja otti seuraavillakin kerroilla sinne ihan ok kontaktit. Keinulta kääntö ja pieni tönäisy hypylle, ja pussi josta takaakiertoon hypylle. Pois alta ja joko vetona tai saksalaisella yli ja taas päästää menemään seuraavalle hypylle. Kepit ja ai että se sisäänmeno oli HIENO! Kääntö josta "suora" missä piti hakea hyvää linjaa koiralle. Mun mielestä onnistuttiin ja rimat ylitettiin juuri niiltä kohdin mistä halusin sen ohjautuvan. Kääntö puomille jossa otti molemmat kontaktit! Vauhtia alkaa puomilla olla enemmän ja mä tiedän että seuraavaksi tullaan taas kontaktilta pois/yli pomppailuun..mutta tämä on tällaista jojoilua. Puomin jälkeen rengas suorassa linjassa ja sinne yritin ajaa ja lähettää, irtosi kohtuullisesti. Muutama toisto tehtiin radasta ja yksittäisiä kohtia hiottiin Pian opastuksella, jäi sellainen olo että JEE :)

Pöh, loma loppuu....tämä on ollut niin kivaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti