Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

30.4.2010

Tervetuloa toko alo -kurssin loppukokeeseen!

Voi että kun jännitti...kisanomaisesti tehtiin eli palkkoja ei ollut koko aikana kentällä mukana. Toki innostaminen ja kehuminen toiminnan välissä oli jopa suotavaa :). Ate on vetänyt koko kurssin ja vilpittömästi täytyy sanoa, että olen ollut kurssin antiin tyytyväinen. Me ei läpäisty kurssia maahanmenon takia josta saatiin kakkonen (liikaa apuja) asteikolla 0-5 eikä liikkeestä seisomisen takia joka meni nollille. Nismo pysähtyi kyllä, mutta meni istumaan. Kokeen idea oli mitata sitä, onko koirakko valmis ALO luokan tokokokeeseen. Kaikesta huolimatta en voisi olla ylpeämpi tuosta pienestä eläimestä :).

Paikallaanmakuu itsessään meni upeasti. Maahanmeno on meille todella vaikea ja siinä on kovasti treenaamista edelleen. Nyt siihen on saatu jo intoakin, mutta varmuutta tarvitaan. Meni maahan kyllä ja ekasta käskystäkin vielä. Jäi hyvin paikalleen Taina Siri tervun ja Elden hoffi Jenin väliin. Voi että kun se oli pieni siellä. Ei paineistunut vaikka Siri jonkun verran kurkkikin Nismoa. Ei edes yrittänyt nousta. Se oli aivan upeasti :). Yksi koira lähtikin rivistä ja silti se ei noussut. Palattuani Nismon viereen se pirulainen nousi ennen käskyä ylös..siksi saatiin 4. Seuraamisest saatiin täydet ja se menikin ihan nappiin. Kääntyi näppärästi ilman apuja, perusasennot olivat ok ja mikä tärkeintä, se oli hiljaa! Maahanmenoa mitattiin erikseen asettumalla koiran eteen ja siitä maahan..ei se mennyt käskystä..autoin sitten ihan onnistumisen takia ja innostuspalkalla tehtiin pari toistoa ja menihän se. Liikkeestä seisominen...lähti tosi näppärästi mukaan, käsky STO ja se pysähtyi hetkeksi seisomaan ja meni istumaan..piru sentään..pysyihän se siellä ja lähti mukaan hyvin taas. Siitä siis 0. Hallinnasta ja yhteistyöstä saatiin molemmista täydet ja sääntöjen osaamisesta, eli teoriaosuudesta 4. Vaikka ei olla kisavalmiita (lapussa lukee että pienellä treenaamisella) niin ME ONNISTUTTIIN :) . Paikallaanmakuusta olen erityisen ylpeä, samoin yleisestä yhteistyöstä. Se oli hiljaa ja kuunteli, rentoutunut pikkuinen. KIITOS Nismo :) . Meinasin itkuun purskahtaa kun se killitti perusasennossa häntä heiluen, että mitäs sitten tehdään? Mä oon onnistunut, oon saanut sen oppimaan, ollaan tiimi!

Tiistaina oli hallikauden päätös agilityssa. Oli harvinaisen epäonnistuneet treenit meidän osalta. Noh, aina ei voi onnistua ja täytyy muistaa että on aina jotain pikkujuttuja mihin täytyy olla tyytyväinen. Hiski sai treenattua kontakteja ja jopa otti ne puomilla sekä ylös- että alasmenossa ja Nemo sai renkaalta hyviä toistoja. Lisäksi täytyy muistaa, ettei voi vaatia sellaista, mikä on vaan yksinkertaisesti liian vaikeaa, olen koiralle epäreilu jos teen niin. Ne on kuitenkin treenit ja siellä niitä asioita harjoitellaan. Hiski on huono taipumaan/kääntymään mun edessä ja sitä me käytiin eilen sitten kentällä treenaamassa kaikkien muiden asioiden ohella. Treeniohjelmaan kuului:

Hiski :

- kepit niin että olen itse "väärällä puolella"...toistoja n. 10 ja ekat neljä kertaa se oli kokonaan kuutamolla. Vannoin tekeväni tätä joka ikinen kerta kun käyn kentällä.

- sylkkäri..kaksi kertaa tuli päin ja pyöri oudosti mutta hokasi homman ja mun mielestä saatiin muutama kaunis toisto. JEE!

- renkaalle irtoaminen. Tämä oli HYVÄ! Kesti takana olemisen, sivussa olemisen, mun poispäin kulkemisen..

Nemo :

- kepit, possu karkailee viimeisistä väleistä joten vaatimista. Pari kertaa varasti, mutta tukea ja käskyä niin hyvin pujotteli ja kohtuu nopestikin niillä kintuilla :)

- hyppy takaakiertona, JEE! Tämä oikein nauratti kun naksulla palkkasin ja kaahotti kauheaa kyytiä .

- putki + hypyn takaa veto..voih, ei se tule mua päin ja se täytyisi muistaa. Väistää ja on tosi tarkka kohdista missä olen.

Nismo :

- maahanmeno, iloisia toistoja, paljon palkkaa...tykkäsin :)

- seuraaminen häiriön alla (irtiolevia koiria), toimi!

- sivulle -tulo..täytyisi päästä siitä pienestäkin käsivedätyksestä..

Kyllä lomalla on sitten kivaa. Ollaan Aten kanssa skarppeina oltu pystyssä jo kuuden - seiskan aikaan ja puuhailtu vaikka ja mitä. Ikkunanpesustakin saa hauskaa kun yhdessä tekee :). Lenkkeilty ollaan hiippisten kanssa niin että oikein tuntuu miten selluliitti kihisee irti mun kintuista ;).

Eilen Hiskillä ja Pimulla (Katin rotikka) oli aamutreffit klo 9. Miten kahdella koiralla voikin olla niin hauskaa :D. Painiminen oli todella tasapainoista, siis hullun näköistä kyllä, mutta kumpikaan ei joutunut alakynteen. Uimassakin oli toki pakko käydä isossa ojassa, kieriä hulluna pellolla ja metsikössä, kantaa keppejä, juosta sora pöllyten, painia kieli poskella roikkuen...puolitoista tuntia ne jaksoivat suhata edestakaisin ja me Katin kanssa käveltiin perässä ja hymy oli herkässä niiden puuhia katsellessa. Joku aika matkasta meni kyllä mököttäessä koska Pimu otti nokkiinsa Hiskille ja päätti etten enää leiki sun kaa. Hiski tyypilliseen tapaansa vaan katsoi että pidä sitten tunkkisi ja touhusi omiaan. Riita saatiin sovittua kuitenkin ja taas oli hauskaa ;). Sovittiin että otetaan uusiksikin lähiaikoina, vielä pidemmän kaavan mukaan. Kyllä maalla on mukavaa!!! Peltoa ja metsää kilometritolkulla.

Tänään olisi grilliruokaa ja lonkeroa rakkaiden miesten kanssa :) ! On muuten mieltä lämmittävää nähdä tuollaisen 7 vuotiaan vilpitön innostuminen ilmapalloista, serpentiinistä ja siitä että on viikonloppu :).

Nyt treeneihin! HAUSKAA VAPPUA kaikille, toivottaa pikkupelle Nemo, tirehtööri marsalkka Nismo, puruninja Hiski, riivattu Stenfors ja kaikkien niiden keskellä olevat ihmiset :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti