Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

25.4.2010

Liikaa hoffihuumoria = 2 x HYL , Janakkala

Ate sen sanoi, kun kerroin puhelimessa palautteet radoista, että oli siis liikaa hoffihuumoria ja niinhän se meni :D . Hiski ja minä siis käytiin Janakkalassa lauantaina. Hiippiksetkin pääsivät mukaan matkaseuraksi. Atella oli sovittua menoa eikä me saatu sitä mukaan.

Hyppis oli sitä yhtä hylkyyn johtanutta virhettä lukuunottamatta aivan mahtava rata meille. Jotenkin se vaan sujui ja meni yksiin. Toki parannettavaa on aina. Mietin rataan tutustuessa, että kokeilen jotain muuta kuin sitä "varmaa" ohjausta alkuun koska nollasta ei ollut paineita. Me kun ei voida enää nousuun ottaa toista nollaa hyppikseltä, 2 muuta täytyy olla agiradoilta. Kisapaikka oli ihan ok, kivasti eristetty hiekkakuopalla ja rauhoitettu lähtö ja maali. Muut koirat omistajineen olivat myös suhteellisen valveutuneita eikä mitään karkailuja tai muuta nähty. Oltiin kolmantena lähtövuorossa ja se ei kyllä meille sovi. Jouduin kiireessä juosta Hiskin autosta ja kiireessä starttipaikalle. Jotenkin menee ihme säätämiseksi se lähtötilanne tuollaisella kiireellä. Jäi lähtöön taas hyvin ja siellä se jäpittää varmaan maailman tappiin jos muistaa kunnolla komentaa jäämään ;). Nyt kun kirjoitin sen tänne niin ensi kerralla se nousee ja karkaa tietysti..jätin siis kahden hypyn taakse j päätin kokeilla tuleeko se niistoon siihen toiselle hypylle. Tulihan se ja upeasti tulikin, josta mä sitten menin niin hämilleni että käännyin käskyttämättä ja tuloksena hypystä ohi ja putkeen niin että suhina vaan kävi. Eipä siinä ehtinyt kissaa sanoa :D . Palautin ja jatkettiin. Putkelta ampui suoraan eteen (JEE, tätä on treenattu!) eikä jäänyt kyselemään että mikä suunta. Okserista yli ja annoin mennä vapaasti renkaalle. Jäin ehkä vähän liian taakse joten ei hakenut eteen renkaalta vaan jäi sekunnin murto-osaksi kysymään että mihin suuntaan?! Mutkaputki, pituus jonka eteen tein valssin kohtuu onnistuneesti. Pituuden jälkeen pussi jonka jälkeen tyrkyllä muuri. Monella napsahti siitä hylly jos koira ei kääntynyt pussin jälkeen. Siksi tein puolenvaihdon ennen jotta Hiski osaisi lukea mihin suuntaan. Käskytys meni nappiin ja se ampui pussista ulos juuri osoittamaani suuntaan. Pari hyppyä joista toiselle piti pikkuisen irrota mutta ei liikaa ettei mene seuraavaakin hyppyä. Tämä meni niin kivasti. Ei hypännyt turhan kauas mutta ei kiertänytkään. Kepeille annoin hakea itse ja sissänmeno oikein!!! Tuin sitten pujottelua joka johti takaaleikkaukseen hypylle. Sekin meni onnistuneesti vaikka ne ei meille helppoja normisti olekaan. Valssi ja veto yli hypystä, putkeen ja sitten täysillä ottamaan kiinni ettei hae väärää estettä. Muuri ja muuresta putkeen johon sain kivasti takaaleikkauksen. Hypylle vastaan ja maalihyppy. Jäi todella hyvä olo siitä radasta. Piru kun jäin fiilistelemään enkä ohjannut hyppyä oikein...

Agirata sitten..voi elämä. Siinä sitä hoffihuumoria sitten riitti. Sanomista tuli jo ennen rataa kun meidän takana lähtökarsinassa oli joku uros joka murisi Hiskille ja senhän sitten tietää. Hiski ei varmasti jätä yritystä käyttämättä. Meni toki käskystä maahan ja pysyi mutta ei ollut kiva joutua kovaa komentamaan juuri ennen rataa. Kuumeni taas ihan kivasti..jäi taas hyvin lähtöön, kävelin radalle ja ajattelin että mikäköhän ilme sillä on kun käännyn katsomaan. Siellähän se istui, korvat ihan hörössä, kieli roikkuen sillä pöhköilmeellä..mun eka ajatus oli vaan että o-ou, tästä ei tule hyvä rata. Eihän siitä tullut ei. Ainoa mistä pidin oli keinun kontaktit ja suoritustapa. Meni kohtuu vauhdilla keinun ja pysähtyi käskystä. Tosiaan, alun kaksi hyppyä olivat jo sellaisia "mä teen mitä tahdon" tyyppisiä suorituksia. Putkeen ei ensin mennyt vaan otti kiellon?! Hyppi ja pomppi mua ympäri ja toisella kerralla meni. Sitten oli se hyvä keinu ja ihan ok rengas ja putki johon keksi ettei taaskaan mene vaan menee vasta toisella kerralla, kunhan on ensin sikaillut vähän mun ympärillä. Pituus ok, sitten A. Ylösmenon malttoi hienosti ja jarrutus toimi. Käsky "OTA" ja oikein katsoi muhun päin sellaisella sikailmeellä ja hyppäsi oikein korostetusti kontaktin yli. Siinä vaiheessa me kiitettiin tuomaria ja keskeytettiin rata. Ei se ollut sellaista agilitya mitä me osataan. Se meni ihan sikailuksi. Kontaktitreenejä kyllä tarvitaan ihan hirveesti mutta tuo loikka meni niin kettuilun piikkiin että..seurautin pois radalta ja Hiski seurasi nätisti, oli kyllä pokassa pitelemistä, koska hänellähän oli ihan hirmuisen hauskaa :D ! Hauska ei vaan sopinut yhtään siihen kohtaan.

Kirkkonummella on sitten kaksi starttia. Siihen mennessä me saadaan kontaktit varmemmiksi. Onneksi kenttä on taas auki ja esteet ulkona. Pari - kolme viikkoa on aikaa treenata. :)

Kotimatkalla kävin treffaamassa yhtä vanhaa kaveria. Siinä juttelun tuoksinnassa kirppuset saivat pinkoa pitkin metsäteitä ja onni oli kovin suuri. Esiteltiin käpyjä ja tikkuja ja kaikki oli niiden mielestä ihan hirmuisen hauskaa. Pikkuista luoksetulotreeniä siinä sai myös tehdä puolivahingossa ja pikkuiset tassukat pöllyttivät hiekkatietä :). Hiskikin sai oman osansa metsäulkoilusta ja kävi heittämässä sitten vahingossa talviturkinkin. Laituri johon se hyppäsi ei sitten ollutkaan kovin kestävä ja niin upposi hoffi kylmään veteen. Ei se kyllä näyttänyt haittaavan, reippaasti ui rantaan ja heittäytyi kierimään maahan outoa kurmootusta pitäen. Siitä noustessaan se näyttikin sitten joulukuuselta. Havuja, oksia ja kaikkea mitä metsästä nyt löytyy oli pesiytynyt turkkiin :D.

Sunnuntaina mä vietin koirien kanssa kunnon vapaapäivää. Ate oli "maailmalla" opiskelemassa ja me kyllä Hiskin kanssa mietittiin metsässä juostessamme, että olisi se ihan kauheeta jos se vaikka viikoksi lähtisi johonkin?! Miten me selvittäis?! Puuhasteltiin koirien kanssa kaikenlaista. Hiippikset pääsivät aamulla mun kanssa kyläilemään Ninalle ja juoksemaan metsään. Talloin Nismolle myös jäljen, jossa oli yksi kulma vasempaan. Jälki oli ehkä 100 metriä pitkä ja sellaisella alustalla, että näin askeleet ja sen miten se hajun ottaa. Rauhallisesti ajoi kun mä musitin taas olla hiljaa. Sen täytyy antaa tehdä niin yksin hommia tai muutoin se hermostuu ja alkaa vaan kyselemään mitä pitää tehä. Kulman ajoi tosi upeasti, kuittasi ettei jälki jatku ja määrätietoisesti kääntyi. Palkkana täytyy jatkossa käyttää aina rasiaa, että erottaa jäljen loppumisen. Jotenkin jäi lopusta sellainen olo, että Nismo jäi vähän hölmistyneeksi että tässäkö tää oli? Nemo sai puuhailla taas vähän helpompia juttuja. Treenattiin targetille menoa ja paikallaoloa. Vähän se oli jotenkin hassu ja nuuskutteli oudon paljon, onko se tää kevät mikä pienen pojan päätä vähän sekoittaa? Kotona sitten kaikki saivat vähän rallytokoa treenailla, myös Hiski. Nismo taas haukkui ihan kiitettävästi alkuun ja kiinnitin taas paljon huomiota siihen etten palkkaa siitä huutamisesta. Nismolla ja mulla on tokon alo kurssin loppukoe keskiviikkona ja jos se johonkin kaatuu (liikkeestä maahanmenon puutteellisuuden lisäksi) niin siihen pirun haukkumiseen. MRR! Yleisesti ottaen mä kun heräsin aikaisin, niin kello oli vasta yksi kun olin jo puuhannut vaikka ja mitä :) !

Nemo on ollut vähän outo. Kulkee aavistuksen kippurassa aika ajoin..olisiko se taas jumissa? Syttyy se leikkiin ja treeneihinkin, mutta jotenkin on outo. Täytyy tarkkailla tänään miltä se oikein näyttää. Pieni raasu :(

Huomenna olisi hallikauden päätös agilitytreeneistä. Ensi vkolla alkaakin sitten jo ulkokurssit! Odotan kovasti alkeisryhmää ja sitä millaisia niistä tulee kesän myötä :). Nemolle ja Hiskille on molemmille paikka valmennusryhmässä.Vaihtelen niitä sitten miten parhaaksi nään ja arvokkaintahan on saada opetusta kahdelta erilaiselta kouluttajalta koko ajan. Hiskin aika agille tulee olemaan varmaankin rajallista kesäkauden..ne ajaa jo kovin jälkeä ja tokoilee + näyttelyitäkin on jo buukattu! Yhdet kisat (2 starttia) meillä vielä on kalenterissa agille ja sitten katsotaankin vähän tapauskohtaisesti. Nemolle ajattelin Lägin+HiHan yhteiskisoja.

Nismo saa keskittyä tokoon ja rallytokoon. Vähän sivusilmällä tsekkailin BH kisojakin....hmm....

Muuten, todistin taas että mun ei pidä mennä keittiöön muussa kuin siivoustarkoituksessa. Mun tarkoitus eilen oli kokata Atelle ruokaa kun sillä oli ollut pitkä päivä takana. Noh...savu oli melkoinen ja lopputuloksena makkaraa missä oli juustoa, kaksi palanutta kananmunaa ja 6 palanutta VALMISkorvapuustia joille ei siis muuta tarvii tehä kuin laittaa uuniin. Ate oli kyllä urhea ja söi ruoan :D

Tällä viikolla tämä ja huominen töitä, sitten lomaa loppuviikko !!! IHANAA!!!

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaisi Hiskillä olleen hiuppukiva viikonloppu... :)

    VastaaPoista
  2. Niinhän sillä taisi olla vaikka me kyllä kovasti myös ulvottiin Atea takaisin kotiin sunnuntaina ;) !

    VastaaPoista