Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

13.4.2010

Uusi aluevaltaus - RALLYTOKO!

Nyt se on sitten kisattu! Kilpailut olivat Nismon elämän ensimmäiset ja täytyy sanoa, etten olisi voinut olla ylpeämpi tuosta pienestä tirriäisestä! Vaikeasta luonteestaan huolimatta se pärjäsi paineen alla ja häiriön alaisuudessa mainiosti.

TULOKSET : Hiski ALO 62 / 100 - ei nousutulosta
Nismo ALOmölli 75/100 - olisi ollut nousutulos jos olisi ollut virallinen

Ensiksi pyydän anteeksi molemmilta koirilta (vaikkei ne tätä luekaan ;) ) sitä, että molemmilla tuli ainakin 20 virhepistettä siitä, kun OHJAAJA suoritti kyltin väärin, HUPS! Noh, nyt on ekat kisat rallytokosta kuitenkin takana ja näinpähän miltä sellaisetkin näyttää kun en ole koskaan edes virallisissa treeneissä käynyt, lukenut vaan itsekseen :).

Tässä Hiskin ALO rata näin suurinpiirtein, voipi olla että joku unohtui :

1. Lähtö
2. Istu/maahan, kierrä koira, maasta suoraan eteenpäin (eli ei enää sivulle vaan suoraan maasta seuraamaan)
3. Spiraali oikealta, kolme tötteröä
4. Koira eteen, 1 askel istu (koira edessä, ohjaaja peruuttaa ja koira tulee mukana), 2 askelta istu, kolme askelta istu, vasemmalta sivulle MUTTA ei istumaan vaan pyöräytys ja suoraan liikkeelle
5. 270 asteen käännös vasemmalle
6. koira eteen(nämä myös suoraan seuraamisesta, ei perusasentoja välissä) ja siitä vasemmalta sivulle istumaan
7. saksalainen täyskäännös (koira kiertää selän takaa)
8. käännös vasemmalle
9/10. pujottelu edestakaisin, kolme tötteröä ja aina niin että eka jää koiran vasemmalle puolelle
11. käännös oikealle
12. askel oikealle, kyltin jälkeen askel sivusuunnassa oikealle ja koira hakee seuratessa uuden linjan
13. istu, koira eteen ja oikealta sivulle (ei taaskaan istumaan)
14. liikkeestä maahan eli heti tultaessa kyltille, riittää että käy kunnolla maassa
15 maali

Voi että Hiskin suoritusta...sen lisäksi että minä tein ohjaajana ihan omiani parilla kyltillä, niin Hiskillä meni ekat 5 kylttiä siihen, että se tajusi mitä täällä oikein tehdään :D ! Laiskasti ja nuuskien meni ekan kylttivälin..Lopussa skarppasi kovasti ja tosiaan 62 pistettä saatiin. 70 pistettä olisi ollut nousutulos ja kolmella sellaisella siirtyy sitten AVOon (ja saa RTK 1 "tunnuksen"). Kokemuksena Hiskin kanssa ihan mahtava, täytyypi treenata sen kanssa enemmän näitä juttuja, eikä vaan pelkkää agilitya. Ilmeikkyyttä ja hiskimäisyyttäkin radalla nähtiin, kyltillä kuusi se hyppäsi sivu käskyn jälkeen ilmaan ja moiskautti pusun mun otsaan mennessään :D.

Tässä välissä ennen Nismon rataa olikin sitten tuntikaupalla aikaa. Oli aikaa lenkkeillä eessun taassun siellä Porvoon teollisuusalueella ja lähimetsikössä. Mä olin myös niin hyvissä ajoin paikalla, että ehdin jo ennen Hiskin starttiakin palloilla metsiköissä. Aika rauhallista siellä alueella oli, ei juurikaan asutusta ja pieniä metsäteitä. Kiva oli kävellä :)

Nismo osallistui möllirataan, koska mä jännitin miten sen kanssa mahtaa käydä, paineistuuko ja huutaako vaan?! Toin sen hyvissä ajoin jo boksissa paikalle, tottumaan ympäristöön ja olin itse tukena ja turvana boksin vieressä niin ei tarvitse ottaa kierroksia toisista koirista. Odotellessa otin sen pari kertaa tokoilemaan muiden keskelle ja tosi hyvin oli kuulolla. Tässä meidän rata noin suurinpiirtein :

1. Lähtö
2. pujottelu
3. käännös oikeaan
4. käännös vasempaan
5. koira eteen, istu (ohjaaja peruuttaa), 1 askel istu (koira eteen), 2 askelta istu, kolme askelta istu..koira sivulle (ei istumaan) ja siitä liikkeelle
6. käännös vasempaan
7. saksalainen täyskäännös (koira kiertää takaa), tämä me mokattiin (-10p) kun en mä ollu tajunnu tällaista opettaa ja Hiski taasen osasi sen ennestään, Nismo kun tokossa kääntyy edessä
8. istu
9. 270 asteen käännös vasemmalle
10. koira eteen, siitä sivulle (ei istumaan)
11. istu, kierrä koira (Nismo pyöri puolikierrosta mukana, väärin suoritettu -10p) ja palaa perusasentoon
12. juosten (seuraamista)
13. maali

Lopputulos tosiaan 75/100 ja en voisi olla enempää tyytyväinen. Eka kylttiväli oli vähän tympeän laimea, mutta loppusuoritus oli mahtava Nismon ja mun mittapuussa. En olisi jokin aika sitten uskonut että voin edes tuoda sitä tuollaisen hälinän keskelle ja saada sen vielä jotain tekemään :). JEE!

Kati oli siellä myös chihulaumansa kanssa ja jopa ne pikkuiset pennut menivät aivan upeasti!!! Kati tietysti myös voitti koko ALO luokan :) ! ONNEA vielä tätäkin kautta ihan hirveästi! On aina kivaa nähdä käyttäytyviä ja harrastavia chihuja.

Päivä oli pitkä, kokemusta rikkaampana, tyytyväisenä mutta valitettavasti kipeällä hampaalla palattiin kotiin...lohjennut hammas äityi pahaksi ja nyt olenkin antibioottikuurilla :(

Kotona vastassa oli kaikki mun rakkaat miehet, pojatkin olivat siis ehtineet tulla :) !!!

2 kommenttia:

 1. Kiitos Hanna onnitteluista ja kehuista - tosin mun suoritus oli myös miinuspisteitä keräävä eli muutama Mäkkäriateria ollaan taas koirille auki ;-)
  Huomasitkos että Rally-foorumilla on kuvia, joita saa käyttää blogissakin kun mainitsee kuvaajan. Valitettavasti mölleistä ei tainnut olla, mutta Hiskistä ainakin.
  T:Kati + kääpiöt

  VastaaPoista
 2. Ole hyvä vaan, olet ne ansainnut :) !

  Voi vitsit, en huomannut, menen heti tutkimaan!!!

  VastaaPoista