Rakastunut, hurahtanut koiriin, ystäviä, kilpailuja, treenejä....

Ankka, oikelta nimeltään Hanna, -85 syntynyt koiraihminen. Mieheni Aten kanssa olemme mukana kaikenlaisessa koiratoiminnassa. Koulutamme, harrastamme, kilpailemme, opettelemme sekä puuhaamme yhdessä ja erikseen mm. tokossa, agilityssa, rallytokossa ja pk-jäljellä. Koirien kanssa liikkuminen on minulle tärkeää ja kulutamme lenkkipolkuja kävellen, juosten, vetopeleillä ja pyöräillen.

Sekalaisessa koiralaumassamme asustaa kaksi pk chihuahuaa Nismo ja Nemo, kolme hoffia ; Hiski, Iita ja Elmo Hiiriä jahtaa kolmen kissan kopla : Jästi+Joda+Joe.

Muistoissamme aina ja ikuisesti musta urpomme Wilma, hoffi joka meni luuston ja rakenteen takia vihreimmille nurmille aivan liian aikaisin.

2.5.2010

Rallytoko Kaarina 2.5.2010

Tuuli tuiversi kovasti Kaarinassa, varsinkin avonaisella parkkipaikalla jossa järjestettiin tänään rallytoko kilpailut. Olin tapani mukaisesti paikalla hyvissä ajoin ja ehdin ulkoilla koirien kanssa kauniilla puistoalueella ihan kisapaikan vieressä. Tuttujakin tuli paikalle, Kati laumansa kanssa ja Vaapukka myöskin Vatun ja Kielon kanssa :) ! Kiitos teille molemmille kivasta päivästä, juttuseurasta ja siitä, että chihut tunnetaan taas hyvistä suorituksista ja käytöksestä ainakin paikalla olijoiden silmin!

Hiskin rata oli ensin ja olimme seitsemäntenä lähtövuorossa. Rataan tutustuessa tuumailin lähinnä omaa suoritustani, liikkeitäni ja käskyjä, koska kaikki tehtävät ovat sellaisia mitä Hiski osaa, jos sille saa moottorin päälle. Tilaa lämmitellä oli paljon ja se oli meille tosi tärkeää. Hiski oli hirmuisen "hyvällä" tuulella, ei tuumaillut/nuuskinut omiaan juuri ollenkaan vaan syttyi nopeasti leikkiin ja namiinkin. Repiminen sille käy aina, mutta nyt se tuntui olevan jotenkin hyvin hanskassa. Eihän se minun kanssa suorita lähellekkään yhtä kauniisti kuin Aten kanssa, mutta tänään me näytettiin sitä mitä me osataan :) !

TULOS : 95/100 -> nousutulos!!! 6.sija!!!

Hiski oli vireessä, mä pysyin kasassa, tulos oli sen mukainen :). Saatiin yhden pisteen virheitä 5 kpl (niitä on 1 pisteen , 3,10 ja HYL arvoisesti), joista 3 tuli Hiskin tavasta pompata ilmaan liikkeelle lähdettäessä ja tällöin myös satunnaisilla kerroilla osua minuun, jolloin se katsotaan kohtaan "koira häiritsee ohjaajaa". Yksi virhepiste tuli täyskäännös vasempaan kyltiltä, kun Hiski kävi kääntyessään ihan nopsaan nuuskasemassa varmuudeksi kylttiä. Yksi virhepiste taas siitä kun ohi lentelevä lehti vei seuratessa huomion sekunniksi kesken pujottelun. Yleisesti ottaen se kuitenkin keskittyi ja suoritti meidän mittapuuhun hyvin. Liikkeet oli nopeita ja täsmällisiä. KIITOS Hiski :) !!! Tietysti kiitos myös Atelle koiran lainaamisesta :) ! Lopuksi me istuttiin auton takaluukussa molemmat ja tuumittiin että kivasti meni. Hiski mutusti herkkutikkua ja mä pidin siitä kiinni. Oli hieno tunne hakea kilpailukirja ja ensimmäinen oikea rallytoko diplomi.

Odottelua oli taas jonkin verran joten Nemo pääsi "esintymään". Se ehti vaikka mitä, mutta ennen kaikkea se hoiti moitteettomasti sen hetken työnsä, eli ilahdutti kaikkia ympärillä oleviaan touhukkaalla olemuksellaan :) . Se sai leikkiä toisten chihujen kanssa ja voi että sitä riemun määrää! Välillä oli kiva tehdä vähän temppuja ja kerjätä niiden turvin nameja taskusta. Kati sitten keksi, että Nemokin menee valmiiksi rakennetun rallytoko radan ihan kokeilumielessä siinä odotteluajalla. Nemon ajatusmaailmassa kaikkea pitää tutkia ja siinä vaiheessa kun käskee niin se ehtii tehdä jo tuhat asiaa häntä heiluen ennen kun ehtii itse palkata. Hauskaa sillä kuitenkin oli ja seuraamiseen kun kiinnittäisi enemmän huomiota, se olisi varmasti valmis kisaamaan :) ! Katsotaan nyt joskos se ensikerralla pääsisi ;)..

Nismosta huomasi hyvin, miten harjoitukset ovat tehneet tehtävänsä. Radalla ei haukkunut juuri lainkaan ja radan ulkopuolellakin ihan minimaalisesti. JES!

Nismo mölliALO 88/100 eli nousutulos mutta ei virallinen :) !!!

10 virhepistettä tuli väärin suoritetusta kyltistä, joka oli "koira eteen, oikealta sivulle". Nismo tulee kääntymällä edestä ja ei olla tehty takaakiertämistä. Koitin kädellä ohjata, mutta aika onnettomasti ja se meni hätäpäissään maahan mun huitomisista. Oltaisiin toki voitu uusia, mutta ajattelin säilyttää sen puhdin ja innon enkä alkanut enää tahkoamaan kun en ole tosiaan asiaa kunnolla opettanut. Pujottelussa se alkoi tutkimaan lentävää lehteä ja hetkeksi unohti että mitäs täällä oikein tehtiinkään. Siitä tuli 2 virhepistettä..en muista miksikä niitä nimitettiin. Varmaan hihnan kiristyminen ja puuttellinen yhteistyö. Radassa oli aika vaikeitakin kohtia mölliradaksi. Istu, 1 askel istu, 2 askelta istu, 3 askelta istu. Nismo meni tuon kyltin niin makeesti!!! Perusasennot oli nopeita ja suoria. Myös maahanmeno kyltti oli hyvä ja käännöksistä tykkäsin hirmuisesti! Nismo esitti taas parasta tirehtöörimarssiaan matkan varrella ja sai erityismaininnan arvosteluunkin askelluksesta :D !!! Juostiin radan jälkeen pitkin pienen puron viertä ja syötiin taskusta loput letut. Nismo osoitti suurta hellyyttä kovan ulkokuorensa alta ja painautui mun jalkaa vasten rapsutettavaksi. HYVÄ Nismo :) !!! Seuraavaksi me mennään ihan oikeeseen luokkaan eli ALOon. Kyllä me siitä selvitään!

Kiva päivä muuten, mutta ne tärkeimmät jäi kotiin kun ei aikataulut sopineet mitenkään yksiin. Oli kuitenkin kivaa soittaa kotiin ja kertoa tuloksista ja kuulla Aten vilpitön into ja iloisuus aiheesta :) !!!

Meijän piha on muuten myllerretty! Huomenna nuijitaan tolppia ja kohta se näyttää koiratarhalta :) . Sellaiselta missä on kaksi erillistä tarhaa. Jospa siellä toisessa sitten joskus oleilee se hoffityttö.

Loma loppuu, plääh. On ollut niin mukavaa käydä treenailemassa ihan vapaasti, tehdä suurempaa siivousta, pihahommia, lenkkeillä enemmän...ja vaan olla ja nauttia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti